Ένα ελάττωμα που σημαίνει ότι κάθε δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να ξεκλειδώσει ένα τηλέφωνο Galaxy S10 έχει αναγνωριστεί από τη Samsung.

Υποσχέθηκε μία αναβάθμιση λογισμικού που θα διορθώσει το πρόβλημα.

Το θέμα εθεάθη από μια Βρετανή γυναίκα, της οποίας ο σύζυγος μπόρεσε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό της με το αποτύπωμα του αντίχειρά του όταν αποθηκεύτηκε σε μια φτηνή υπόθεση.

Όταν το S10 ξεκίνησε, το Μάρτιο, η Samsung περιέγραψε το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων ως “επαναστατικό”.

Διάκενο αέρα
Ο σαρωτής στέλνει υπέρηχους για την ανίχνευση τρισδιάστατων κορυφογραμμών δακτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου να αναγνωρίσει τους χρήστες.

Η Samsung είπε ότι ήταν “ενήμερη για την περίπτωση δυσλειτουργίας αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων S10 και σύντομα θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού”.

Σε απευθείας σύνδεση-μόνο KaKao Τράπεζα της Νότιας Κορέας είπε στους πελάτες να απενεργοποιήσετε την επιλογή αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για να συνδεθείτε με τις υπηρεσίες της μέχρι το ζήτημα Διορθώθηκε.

Προηγούμενες εκθέσεις πρότεινε κάποια προστατευτικά οθόνης είναι ασυμβίβαστες με το Samsung αναγνώστη, επειδή άφησε ένα μικρό κενό αέρα που ανακατεύτηκε με τη σάρωση.

Εκτύπωση αντίχειρα
Το Βρετανικό ζευγάρι που ανακάλυψε το θέμα της ασφάλειας είπε στην εφημερίδα Sun ήταν μια “πραγματική ανησυχία”.

Μετά την αγορά το ποσό των £2.70 gel προστάτης οθόνης στο eBay, Λίζα Neilson καταχωρηθεί το δεξί αντίχειρα και στη συνέχεια βρήκε το αριστερό του αντίχειρα, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη, θα μπορούσε επίσης να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο.

Στη συνέχεια ζήτησε από τον σύζυγό της να προσπαθήσει και οι δύο αντίχειρες του επίσης ξεκλείδωσε.

Και όταν ο προστάτης της οθόνης προστέθηκε στο τηλέφωνο ενός άλλου συγγενή, το ίδιο πράγμα συνέβη.