Αναζήτηση Ετικέτας - ζώα

RSS

Άρθρα

Το μέλλον της επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή: Τι περιμένουμε τα επόμενα 10 χρόνια

Του Δημήτρη Γραμμένου*

Το Internet of Things (IoT) οραματίζεται την ηλεκτρονική διασύνδεση των περιεχομένων του φυσικού κόσμου (ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται αντικείμενα, μετρήσεις μέσω αισθητήρων, αλλά ακόμα και τα ζώα ή οι άνθρωποι) και τον συγκερασμό τους με τον ψηφιακό κόσμο.

Η φωτογένεια των ζώων

του Νίκου Αποστόλου

Οι εντυπωσιακές αυτές φωτογραφίες απεικονίζουν διάφορα είδη ζώων, που βρίσκονται είτε μόνα τους, είτε μαζί με τα μικρά τους. Ακολουθεί μια επιλογή από εξαιρετικές φωτογραφίες μελών του ζωϊκού βασιλείου που τραβήχτηκαν σε όλα τα μέρη της γης.

Εξαφανίζεται απο την Γη η Τίγρη

Της Άννας Κατσίγερα

Ο παγκόσμιος πληθυσμός τους στην άγρια φύση,  σύμφωνα με στοιχεία του 2011, είναι μικρότερος από 3.200 ατόμων ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα υπολογιζόταν στις 100.000.Στην πλειοψηφία τους οι τίγρεις απαντώνται πλέον σε μικρές ομάδες, απομονωμένες μεταξύ τους. Οι σημαντικότεροι λόγοι για την δραματική εξαφάνιση της τίγρης είναι η λαθροθηρία...

Πάμελα Άντερσον

Η Καναδή ηθοποιός Πάμελα Άντερσον, που εδώ και καιρό έχει αφήσει πίσω της το διάσημο κόκκινο μαγιό της και κινητοποιείται για τον σκοπό της προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, θέλει να καταγγείλει μια παράδοση χρόνων, το κυνήγι των δελφινιών στα νησιά Φερόες, το οποίο ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν την «απόλυτη σφαγή», και θα επισκεφθεί την περιοχή την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας της για αυτόν τον σκοπό.

Ποινή χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλου

Απο econews

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου χωρίς αναστολή και γι’ αυτό το λόγο η απόφαση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την προστασία των ζώων στη χώρα μας.

Φοίβος: η τίγρης που κινδυνεύει

Από http://www.zoosos.gr/

Ο Φοίβος είναι μία τίγρης που κατασχέθηκε από ένα περιοδεύον τσίρκο το 2001 από τις ελληνικές αρχές και από τότε ζει αιχμάλωτη στο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο των Τρικάλων. Ο Φοίβος όμως πάσχει και από δυσπλασία του ισχίου του αλλά υποφέρει καθώς τον περασμένο Μάρτιο έχασε την επί μια 15ετία σύντροφο του την Αθηνά τη θηλυκή τίγρη που ζούσε μαζί του.

Καταδικάστηκε γιατί έφαγε ένα χρυσόψαρο

Απο naftemporiki.gr

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Γκέιτσχεντ (βορειοανατολική Αγγλία), ο οποίος καταδίκασε τον νεαρό άνδρα βάσει της νομοθεσίας για τη βαρβαρότητα ενάντια στα ζώα, καταδίκασε την «ηλίθια» συμπεριφορά του. 

Ο στρουθοκαμηλισμός της καμηλοπάρδαλης

Απο το blog imikriollandeza

Να σταματήσουν να υπάρχουν ζωολογικοί κήποι, συμφωνώ. Αλλά αυτό θα λύσει το πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων όσο θα έλυνε το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, ένα τσουβάλι πατάτες στην Αφρική.

Εμείς οι πολιτισμένοι: Ενα βίντεο

του Άρη Δαβαράκη

Σας παρακαλώ δείτε, ξανά αν το έχετε ήδη δει, αυτό το βιντεάκι εδώ από κάτω. Δείτε το ως αισθητική παρέμβαση αν το προτιμάτε, ξέρω οτι πολλοί προτιμάτε αυτήν την προσέγγιση, την video-art, απο την άλλη, την real life. Εχουμε όλοι αναπτύξει μια μεγάλη αντοχή στην βρωμιά, τα δηλητήρια και την ασχήμια, εφ'όσον είναι καλά σερβιρισμένη. Ισως γι'αυτό εδω οι εκατοντάδες, οι χιλιάδες, τα εκατομμύρια των εργαζομένων σε τέτοιες μονάδες σ' ολη τη γη, φοράνε στολές λιγάκι σαν διαστημικές, ελέκτρικ και εντυπωσιακές - παρηγοριά στον άρρωστο.

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10.