Αναζήτηση Ετικέτας - υποκρισία

RSS

Άρθρα

Ο καιρός έχει χαλάσει για τα καλά (Απο το Fb της Φιλοθέης Βαρσαμή)

της Φιλοθέης Βαρσαμή

Υπάρχει τροπος να βοηθήσουμε εκείνον που του μέλλει να πνιγεί, ποτέ να μην πεθάνει. Ανοίγοντας τη ναρκοθετημένη ανθρωποπαγίδα στον έβρο, υποδεχόμενοι συντεταγμένα τους πρόσφυγες, καταγράφοντάς τους και προωθώντας τους προς την υπόλοιπη Ευρώπη. 

ΚΕΘΕΑ στη Φυλακή Διαβατών― κι οι αληθινά εθισμένοι σφαδάζουν

της Δάφνης Χρονοπούλου

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός αν όντως θέλει να βοηθήσει, να αφήσει τα εγκαίνια με τις κορδέλες και να φροντίσει να καταργηθεί η λίστα αναμονής και να δίνεται υποκατάστατο σε όποιον το χρειάζεται.

Μα ο Χρόνος ο αληθινός, είναι ο γυιός μας ο μεγάλος κι' ὀ μικρός...

του Άρη Δαβαράκη

Προχώρα μαζί μας. Σταμάτα να μας κοιτάς όλους σαν κάτι ξένο επειδή δεν μας συνάντησες (γενιες και γενιές που αλλοιώς προχωρήσαμε) στα αμφιθέατρα και τις δήθεν «εξεγέρσεις» που θυμάσαι.

Η υποκρισία του Βερολίνου και η αφέλεια της Αθήνας

Του Γεώργιου Π. Μαλούχου

Οι Γερμανοί (που όπως δείχνει ακόμα μια - δική τους - μελέτη έχουν κερδίσει πάνω από 100 δις ευρώ από τον τρόπο που χειρίστηκαν την ελληνική κρίση χρέους), έχουν τα πρωτεία στην υποκρισία της ευρωπαικής πολιτικής.

Η δασκάλα μας η Ζωή

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Το πραγματικό όμως ενδιαφέρον με την κ. Κωνσταντοπούλου εντοπίζεται στο ύφος της ρητορείας της. Είναι ο τέλειος συνδυασμός της κομουνισμένης απλοϊκότητας της ελληνικής αριστεράς και του μειξοκαθαρευουσιάνικου δικογράφου των δικαστηρίων.

Klarina Bourana: Γιατί Ναι στο Παράνομο (?) Download

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

O TAZ τσεκάρει την υποκρισία σε ένα αμφιλεγόμενο ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, θέμα, και προσπαθεί να βάλει με πολύ απλά επιχειρήματα τα πράγματα στη θέση τους. (Και να εγκαταστήσει τα “παράνομα” torrent στο σκληρό του δίσκο).

Σκέψεις Μέσα στ' Αποκαϊδια

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τώρα όμως δεν είναι η ώρα για δάκρυα. Μέσα στη δίνη του ακήρυχτου πολέμου κατά της κοινωνίας μας, έχουν στερέψει κι αυτά.Τώρα είναι ώρα περισυλλογής, αυτοκριτικής και ομόνοιας. Ήδη ηχούν τα τύμπανα του πολέμου...

Πρόβες κατσαρόλας: Η υποκρισία του "Μένουμε Ευρώπη"

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου*

Το αίτημα διατυπώνεται υποκριτικά - δεν λέει «Μένουμε στο ευρώ πάση θυσία» λέει «μένουμε Ευρώπη» - η αοριστία χωράει φανατικούς και διαλλακτικούς, οπαδούς της υποταγής και ανησυχούντες για το μέλλον, νεοφιλελεύθερους και φοβισμένους από την κόντρα Ελλάδας-πιστωτών.

Το καλό και το κακό νέο για το ΣΥΡΙΖΑ

Του Άρη Ραβανού

Το καλό νέο τώρα για το σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ: Η «κόκκινη γραμμή» της σκληρής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου να μην γίνει «ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερή παρένθεση» άντεξε. Για τις υπόλοιπες «κόκκινες γραμμές» θα γίνει η σύγκριση σε λίγο…

Οι ολιγάρχες μας χαιρετούν

Της Αγγελικής Σπανού

Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς ότι στην καρδιά του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται η φορολογική αδικία. Μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, για δεκαετίες, είχαν πολύ υψηλά μαύρα εισοδήματα, ενώ η ελίτ της χώρας ήταν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ξένη για το δημόσιο ταμείο.

Ο Βαγγέλης κάτι ήθελε να πει…

της Μαρίνας Δελάκη

Τα παιδιά, που είναι διαφορετικά, είναι ομοφυλόφιλα, είναι περισσότερο μελαψά, λιγότερο ψηλά, περισσότερο παχουλά, λιγότερο άνδρες, λιγότερο γυναίκες, φτωχά, αποτυχημένα, που είναι …λιγότερο ή περισσότερο. Όχι, λιγότερο, όχι περισσότερο, «κανονικά».

Ας φορέσω, λοιπόν, δέρμα ακριβής τσάντας...

του Κωστή Α. Μακρή

Και έτσι γυρίζοντας δεξιά κι αριστερά το βλέμμα, ψάχνοντας κάτι να σκεπαστώ, να μην πονάω σαν γδαρμένη ζωντανή αλεπού ―ανελέητοι που είναι οι πολιτισμένοι, αλεπουδίτσα μου κυνηγημένη…― βλέπω σ’ εκείνο το αξεσουάρ, την τσάντα τη φολιδωτή και πανάκριβη, ένα ντύμα που σαν ταιριαστό μου φαίνεται «υπό τας παρούσας συνθήκας», πού τη θυμήθηκα την καθαρεύουσα...

Τσίπρας: Υποκριτικές και ασύμφορες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

kathimerini.gr

Για «υποκριτικές» ποινές που δεν είναι στο συμφέρον κανενός και πλήττουν τόσο την οικονομία της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. στη Ρωσία. Αν θέλεις να τιμωρήσεις τη Ρωσία, πρέπει να τιμωρήσεις όλες τις χώρες όπου Ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει την περιουσία τους, τονίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας στοStern.

Τα αγγελούδια του Αντώνη Σαμαρά

του Μάκη Μαλαφέκα

Έχουν ένα σοβαρό ζήτημα τη ΝΔ με τα παιδιά. Με τα μικρά παιδιά συγκεκριμένα, με τα παιδάκια. Ήδη πριν από δυόμισι χρόνια, κατά την προεκλογική εκστρατεία του «Ευρώ ή Θάνατος», οι τηλε-μάνατζερ της Συγγρού είχαν επινοήσει το χυδαιότερο βίντεο που είχαμε δει σε ώρες υψηλής τηλεθέασης από την εποχή του Simply Irresistible (Ρόμπερτ Πάλμερ, 1988).

Η μεγάλη Αγωνία…

του Άκη Ματούλα

Υπάρχει μια διάχυτη υποκρισία των επικριτών όλων εκείνων που διατυπώνουν μια διαφορετική πρόταση από αυτή του μνημονίου. Η Υποκρισία τους δεν είναι ανεξάρτητη από την δική τους προσωπική εξάρτηση από τα πρόσωπα, τις δομές και τις συνθήκες που ασκούν κάθε είδους εξουσία στον τόπο μας. Εξάρτηση που ξεπερνά κατά πολύ τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ή το προσωπικό σύστημα αξιών και ιδεών τους. Οι ίδιοι γνωρίζουν πως είναι και δική τους η απόλυτη ευθύνη για όσα τραγικά και καταστροφικά συμβαίνουν.

«Άτιμη κοινωνία…»

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Γενιές και γενιές έχουν απαξιώσει τον γάμο με αυτή τη νοοτροπία και τώρα θεωρούν το σύμφωνο συμβίωσης απειλή για τον θεσμό. Και αυτή η απαξίωση θεωρείται θεμιτή και τυγχάνει της αποδοχής της κοινωνίας, μιας κοινωνίας αδιάφορης και απαίδευτης, μιας κοινωνίας ανήθικης η οποία έχει χάσει τόσο πια τον μπούσουλα ώστε να υπάρχουν εκπρόσωποι που να λένε ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό» αντί η ηθική να διέπει τους νόμους. Γι αυτό σας λέω μαντάμ, είναι άτιμη η κοινωνία.

Πάμε για τσάι, να τελειώνουμε κυρία Μπακογιάννη;

Της Κορίνας Πατέλη

Όμως στην φιλελεύθερη σκέψη, στην Τέταρτη Τροποποίηση, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσαμε να ποινικοποιήσουμε το βιβλίο του Κουφοντίνα, χωρίς να κάνουμε το ίδιο με το λεύκωμα του Εμπειρίκου ή την έκδοση της Λολίτας. 

Οι μάσκες που κρύβουν κάτω απ’ τις μάσκες

του Σέργιου Βοΐλα

Τώρα που οι μάσκες μαζευτήκανε και οι μπογιές ξεπλύθηκαν, ο  πολιτικός μας κόσμος αδυνατεί να κάνει κάθε διάκριση ανάμεσα στην καρναβαλική υποκρισία και στην ουσία των προσώπων.

Αποτελέσματα 1 έως 18 από 18.