Αναζήτηση Ετικέτας - χρέη

RSS

Άρθρα

Περιμένω σα μαλάκας

imerologioanergou.gr

Και περιμένω... περιμένω για άλλη μια φορά να έρθει η ανάπτυξη, να δω άσπρη μέρα κι εγώ που συνεχίζω να είμαι άνεργος εδώ και 3 χρόνια, που σιγά σιγά έφυγε όλο το μαξιλαράκι που είχα αποταμιεύσει, που πούλησα και το αυτοκίνητο για να μην πληρώνω τέλη, που έχω δανειστεί από γνωστούς και φίλους και ντρέπομαι να τους αντικρίσω.

Σκάσε και κολύμπα!

του Άρη Δαβαράκη

Η Ελλάδα λοιπόν δεν είναι μια ανεξάρτητη χώρα που αποφασίζει για τον εαυτό της. Είναι μια χώρα που χρωστάει τα κέρατά της και που κάθε εβδομάδα ή δέκα μέρες πρέπει να δίνει τόκους δυσθεώρητους για τα δανεικά και ήδη φαγωμένα λεφτά και να εξασφαλίζει συγχρόνως και άλλα δανεικά για να βγάλει τον μήνα (ή την εβδομάδα, ή το τριήμερο).

Χαρείτε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντριπτική!

του Χρήστου Λαδά

Ο κόσμος θέλει να δει ότι ο νόμος ισχύει έναντι όλων και ψάχνει την λύση από αυτόν που μπορεί να την προσφέρει. Δεν υπάρχει άλλος εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ. Η φτώχεια μας, λένε, ας είναι τουλάχιστον πιο δίκαιη.

Ελπίζοντας απελπισμένα

της Νάντιας Κατσαρού

Δεν ξέρω αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα μπορούσε να φέρει αυτήν την αλλαγή (αν επικαλεστούμε ξανά την κοινή λογική, δεν είναι), σίγουρα όμως (πάντα στην κοινή λογική βασιζόμενοι) δεν υπάρχει άλλος.

Η τρόικα φεύγει με τα μέτωπα ανοιχτά

Των Δήμητρας Μανιφάβα και Ρούλας Σαλούρου/ kathimerini.gr

Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέται κανείς μήπως δεν φταίει η τρόικα τελικά, όταν επιμένει να ρυθμιστούν άμεσα τα χρέη των μεγάλων οφειλετών –όσων χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πρώτ' απ' όλα. Η "συγκυβέρνηση" πάντως δεν θέλει να τους "ενοχλήσει" και ψάχνει για άλλους πόρους...

1,7 δισ. οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ

Της Χρύσας Λιάγγου/kathimerini.gr

Στελέχη της ΔΕΗ εκτιμούν ότι στο τέλος του έτους οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί θα εκτιναχθούν στα 2 δισ. ευρώ καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές το 2014 τρέχουν με ρυθμό αύξησης 30%. Το Success Story αποθεώνεται καθημερινά στην αληθινή ζωή, ερήμην των Σαμαροβενιζέλων.

Κατασχέσεις και για χρέη μικρότερα των 5.000 ευρώ

ThePressProject

Απλοποίηση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων ζητά το ΔΝΤ αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει αποτυχία στις εισπράξεις, έχει αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων έως το τέλος του 2014 και επιμένει στην εισαγωγή εισπρακτικών εταιρειών, για χρέη ακόμη και κάτω από τις 5.000 ευρώ.

ΜΠΟΛ

Του Κώστα Εφήμερου
Εδώ και αρκετές ημέρες στο χώρο των ΜΜΕ έχει γίνει γνωστό το σχέδιο της τράπεζας ALPHA BANK για την συγχώνευση των εκδοτικών τμημάτων του Μπόμπολα και του Ψυχάρη. Το deal περιλαμβάνει και το Mega Channel. Διαβάζω στις τυπολογίες (που πρώτες αποκάλυψαν την υπόθεση) ότι τα δάνεια του Mega είναι 122 εκατομμύρια ευρώ, του Πήγασου (Μπόμπολας) 148 εκατομμύρια και του ΔΟΛ (Ψυχάρης) 135 εκατομμύρια. Κανείς από τους τρεις παραπάνω οργανισμούς δεν είναι αυτή τη στιγμή βιώσιμος και ικανός να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Μάλλον έκαναν σωστά τη δουλειά τους

Του Γιάννη Ανδρέου

Ο πρώτος παρακράτησε τα χρήματα και τα απέδωσε –άσχετα αν δεν είπε για λογαριασμό ποιου. Ο δεύτερος τα εισέπραξε –άσχετα αν δεν αναρωτήθηκε για λογαριασμό ποιου. Ο τρίτος όντας ανενημέρωτος συνέταξε τη μήνυση.

Πλεόνασμα σημαίνει χρέος προς ιδιώτες;

Του Νίκου Ευθυμιάδη

Αγνοήθηκαν -ή υποσκελίσθηκαν επικοινωνιακά- ορισμένα στοιχεία για τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, χρέη των οποίων η εξόφληση θα έδινε ζωή στη δυναμική οικονομική διαδικασία, παράγοντας επιπλέον θετικά αποτελέσματα.

Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα...

Απο την avgi.gr-Focus

Ως «απελπιστική περίπτωση» χαρακτηρίζει την Ελλάδα το γερμανικό περιοδικό «Focus», το οποίο ασχολείται εν γένει με την κατάσταση στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της.

Περήφανα γηρατειά !

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Ετσι έγινα ληστής τραπεζών κοντά στα εβδομήντα μου. Μαζί με την επίσης γριά γυναίκα μου. Σκεφτήκαμε ότι αν μας σκοτώσουν κατα τη διαρκεια της ληστείας δεν έχουμε τίποτα πλέον να χάσουμε. Ευτυχώς η πρώτη μας ληστεία πέτυχε. Αρπάξαμε 30,000 κοντά και, τι ειρωνία, πληρώσαμε στην τράπεζα το χρέος μας (αλλο κατάστημα ληστέψαμε όμως το ίδιο δεν είναι όλες;)

Αποτελέσματα 1 έως 12 από 12.