Αναζήτηση Ετικέτας - Βερολίνο

RSS

Άρθρα

Η Γαλλία πέφτει, παρασύροντας την Ευρώπη

Του Στέλιου Κούλογλου

Η ακροδεξιά είναι της μόδας, όπως έδειξαν και οι εκλογές της Κυριακής. Όμως η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει, όχι πολλές, αλλά ούτε μια Μαρίν Λε Πεν, ιδίως αν έρθει στην εξουσία.

Κατάσκοποι της ανθρώπινης φύσης

του Άρη Δαβαράκη

Η τρέλα του ψυχρού πολέμου, η CIA, η KGB, η Στάζι, οι αιχμάλωτοι, οι κατάσκοποι, το αίμα, τα βασανιστήρια, οι φυλακές, όλο αυτό το κακό που κανένας ΕΤ δεν μπορεί να καταλάβει, δεν είναι πια κάτι ακατανόητο για τον δημιουργό του ΕΤ.

Το Βερολίνο χάνει τον έλεγχο

Του Δημήτρη Ραπίδη

Χρειάζεται πρωτοβουλία από τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Ισπανία. Ο Ματέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν μόνοι τους, παρά την γιγαντιαία προσπάθεια που συντελείται, ειδικά από την πλευρά της Ελλάδας.

Στο μπαλκόνι του Ερντογάν

Του Γιώργου Καπόπουλου

Η Μέρκελ βλέπει τις δημοσκοπήσεις να φωτίζουν ως μπούμερανγκ την πολιτική της στο Προσφυγικό, αποφασίζει ταξίδι στην Τουρκία: Ένα ανέλπιστο προεκλογικό δώρο για τον Ερντογάν...

Φιλοξένησα τέσσερις πρόσφυγες στο σπίτι μου και να τι έμαθα

Της Sophia Maier

Αποφάσισα να τους φιλοξενήσω. Ήθελα να τους δείξω ότι η Γερμανία, παρά τα ακραία στοιχεία που συντηρούν τον ρατσισμό, είναι μια χώρα με καλούς ανθρώπους, και ότι δεν θα έπρεπε να φοβούνται τους Γερμανούς.

Ποιον θέλουν οι εταίροι

Του Αθανασίου Έλλις

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων θέλουν να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίον θεωρούν ως τον πιο ικανό ηγέτη που μπορεί να  μεταρρυθμίσει την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε, ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο μνημόνιο και τα γερμανικά αεροδρόμια της Ελλάδας

Του Γεωργίου Π.Μαλούχου

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και πιθανότατα και πέρα από αυτήν: να εκχωρηθεί δηλαδή με μία πράξη το σύνολο της αεροπορικής υποδομής μιας χώρας – έστω πλην της πρωτεύουσας.

Η υποκρισία του Βερολίνου και η αφέλεια της Αθήνας

Του Γεώργιου Π. Μαλούχου

Οι Γερμανοί (που όπως δείχνει ακόμα μια - δική τους - μελέτη έχουν κερδίσει πάνω από 100 δις ευρώ από τον τρόπο που χειρίστηκαν την ελληνική κρίση χρέους), έχουν τα πρωτεία στην υποκρισία της ευρωπαικής πολιτικής.

Μαθήματα ιστορίας από τους Γάλλους Σοσιαλιστές προς το Βερολίνο: «Αγαπητέ μου, φίλε»

Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς/tvxs.gr

Το Βερολίνο θα πρέπει να θυμηθεί αυτό το μάθημα ιστορίας, ενώ δίνει στην Αθήνα μαθήματα οικοκυρικών» γρἀφει ο Καμπαντελίς: Η Γαλλία και η Ευρώπη επέτρεψαν στη Γερμανία ν' αναστηθεί.

Η Γερμανία επιθετική, μα η Ελλάδα ενωμένη

Του Γεώργιου Π. Μαλούχου

Το ποια θα είναι η απάντηση της γερμανοδιοίκητης Ευρώπης σε ότι έγινε και σε ότι πει η Ελλάδα από εδώ και στο εξής, θα το γνωρίζουμε λίαν συντόμως. Πάντως, σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η μεγαλύτερη επιθετικότητα ήρθε και πάλι, όπως συνήθως, από το Βερολίνο.

Δεν παίζουμε και δεν εκφοβιζόμαστε

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με εταίρους, δεν υποκύπτει σε εκβιαστές ούτε πρόκειται να συνομολογήσει μέτρα που καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Εάν επικρατήσει σύνεση και απομονωθούν οι ακραίοι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, τότε μια συμφωνία είναι εφικτή. Οι λαοί συμμετέχουν σε μια ένωση για προκοπή και όχι με τον εκφοβισμό και την απειλή. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε μια γερμανική Ευρώπη. Η βασίλισσα Ελισάβετ, από το Βερολίνο, έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου. Κάποιοι την άκουσαν, κάποιοι άφρονες και ανιστόρητοι, όχι.

19 Αθηναϊκά graffiti συνοψίζουν τη στάση των νέων στην Ελλάδα

toportal.gr

Η γειτονιά των Εξαρχείων είναι διαφορετική. Κι αυτό μου το είπαν αρκετοί άνθρωποι όταν έφτασα για πρώτη φορά στην Αθήνα, πως ειναι το αναρχικό προπύργιο στην Ελλάδα, κάτι σαν το Kreuzberg στο Βερολίνο των '80s.

Στο Βερολίνο ή στην Κρήτη;

Της Ελίνας Σκαρπαθιώτη

Αν όλα αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα, θα μιλούσαμε για το τέρας της γραφειοκρατίας, για κηφήνες δημόσιους υπάλληλους, για ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον κρατικό μηχανισμό. Όταν όμως αυτά συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής υπερδύναμης, το Βερολίνο, αποκτούν άλλο κύρος, ευρωπαϊκό.

Economist: «Διαζύγιο αλά ελληνικά»

Ελένη Βαρβιτσιώτη/Δώρα Αντωνίου

Στην προοπτική ενός διαζυγίου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναφέρεται δημοσίευμα του Economist. Μάλιστα χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αυτό ως καταστροφικό εκτός κι αν επαναπροσδιοριστούν οι όροι της σχέσης και τελικά οι δύο πλευρές αποφασίσουν να παραμείνουν ενωμένες. «Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να παρακολουθεί κανείς μια σχέση να καταρρέει. Εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες υποστηρίζουν ανοιχτά ότι χωρίς μια συμφωνία για αποδέσμευση οικονομικής βοήθειας τις επόμενες ημέρες, προβάλλει ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας και ενός Grexit», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πραγματικό deadline είναι η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Πέρασε η "ημερομηνία ορόσημο", η 14η Ιουνίου, οπότε θα άρχιζε να βρέχει ακρίδες. Δεν έχουν πληρωθεί οι δόσεις του ΔΝΤ, δεν έγινε τίποτα το περασμένο -υποτίθεται "take it or leave it"- Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες και δεν έχει σκιστεί ακόμη το παραπέτασμα του Ναού. Σήμερα, 18 Ιουνίου, συνεδριάζει το Eurogroup και, όπως όλα δείχνουν, ο ήλιος θα ξημερώσει και αύριο. Επόμενη σημαδιακή ημερομηνία η 30ή Ιουνίου, οπότε θα επέλθει ο κατακλυσμός.Επί τέσσερις μήνες η κυβέρνηση δίνει τη μάχη, η οποία θα έπρεπε κάθε φορά να έχει τελειώσει... χθες. Σήμερα, όλοι μιλάνε με όλους, όλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν κάνοντας μισό βήμα πίσω.

Σόιμπλε προς βουλευτές: Ετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα

Του Κώστα Μαυραγάνη

Καθώς είναι σε εξέλιξη το θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδια για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού και θα αναλάβει το κόστος να σηκώσει το βάρος της συμφωνίας- ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε θα αναλάβει την ευθύνη να πει το «μεγάλο όχι».

Από το «φάρμακο» στο δηλητήριο;

Του Παντελή Μπουκάλα

Βεβαίως, θ’ αργήσουν πολύ οι μελέτες που θα προσδιορίσουν πόσο ακριβώς τροφοδότησε αυτή η ψυχοδιαλυτική αναταραχή την αύξηση των αυτοκτονιών κατά 30% μετά το 2010, την οποία αναφέρει και ο κ. Τίμοθι Γκάρτον Ας στο άρθρό του που δημοσιεύει η «Κ».

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 79.