Αναζήτηση Ετικέτας - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

RSS

Άρθρα

Πότε τελείωσε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος;

Του Πάνου Παπαδόπουλου

Δεν θέλω να σας σοκάρω αλλά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν τελείωσε με την ήττα του Αδόλφου Χίτλερ, τελείωσε μήνες μετά, με την άνευ όρων παράδοση της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας. 

Μικρή ωδή στα ΚΥΑΝΙ-ούχα

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

To ΖΥKLΟΝ Β ήταν σκεύασμα κυανιούχων αλάτων που χρησιμοποιούσαν προπολεμικά για μυοκτονίες νόμιμα. Κατά το Β Παγκόσμιο πόλεμο όμως, έστειλε στον άλλο κόσμο πάνω απο 6 εκατομμύρια τροφίμους των στρατοπέδων συγκέντρωσης...

«Έντιμη ταπείνωση»

Του Κώστα Εφήμερου

Είναι ανάγκη να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να μας ενημερώνει για το όραμα, τους εκβιασμούς και τα όρια της κυβέρνησής μας. Για τα όσα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε, για τα λίγα που θέλουν να μας δώσουν και τα όσα απαιτούμε να πάρουμε.

Στηρίζει Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις ο Γερμανός Πρόεδρος

tvxs.gr

Την άποψη ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή στις πολεμικές επανορθώσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ. Σε συνέντευξή του, που δημοσιέυεται στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, αναφέρει ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα. «Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα, είμαστε και απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη - και στην Ελλάδα» επισημαίνει ο Γκάουκ.

28 Οκτωβρίου 2014

του Άρη Δαβαράκη

Μιλάω και γράφω λίγο σαν παιδί σήμερα, αλλά για βάλτε με το νου σας τι θα πει να κάνεις τον διπλανό σου σαπούνι. Το χωράει το μυαλό σας; Κι’ όμως, εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια Γερμανοί το θεώρησαν πολύ λογικό αυτό, όλο αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, και το υπηρέτησαν, ή το ανέχτηκαν, ή το δικαιολόγησαν.

«Μπαίνεις στο Youtube και βλέπεις το Βερολίνο του ’30»

Της Νόρας Ράλλη/efsyn.gr

Ο Σκοτσέζος συγγραφέας των παγκόσμιων μπεστ σέλερ, με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που δρα την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας, είναι απο την Δευτέρα στην Αθήνα. Πολλά είχε να μας πει, ένα είναι αξιοπερίεργο. Αυτός που ψήφισε υπέρ της παραμονής της Σκοτίας στη Μ. Βρετανία, πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ε.Ε.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.