Αναζήτηση Ετικέτας - Τσαρούχης

RSS

Άρθρα

Μαρία Χόρς

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή η Μαρία Χορς. Η χορογράφος των Τελετών της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η εμβληματική δασκάλα πολλών χορευτών και χορογράφων, η συνεργάτις του Μινωτή, του Τσαρούχη και της Κάλλας. άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στον χώρο του χορού αλλά και του θεάτρου. Γεννημένη στον Πειραιά το 1921,  σπούδασε μετά το σχολείο στη σχολή χορού της Κούλας Πράτσικα, αποφοιτώντας το 1943.

Γιάννης Τσαρούχης : Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν εκτιμούν τους καλλιτέχνες

iefimerida

Η αστική υπεροψία σπρώχνει πάντοτε τους ανθρώπους να κάνουν κάτι το κακό ή το αξιοθαύμαστο. Αυτή ευθύνεται για τα ναρκωτικά, αυτή για τα εγκλήματα, αυτή για ό,τι μας αηδιάζει στον άνθρωπο. Απ' αυτή βγαίνουν όλες οι επαναστάσεις για ν' αποφύγουμε τη χειρότερη δικτατορία που είναι της οικογένειας.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν εκτιμούν τους καλλιτέχνες. Μόνο αυτοί που ξέρουν να παρακαλούνε γονατιστοί θεωρούνται άξιοι να ενισχυθούν από το Κράτος.

 

Τσαρούχης - Μία ζωή σε μια Έκθεση

Της Μαίρης Αδαμοπούλου-tanea.gr

«Κοιτούσα πάρα πολύ τον ουρανό όταν ήμουν μικρό παιδί στον Πειραιά. Αυτόν τον ουρανό δεν τον ξαναείδα σε κανένα μέρος της Γης, έχω αρκετή ευαισθησία για να βλέπω τις διαφορές. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον ουρανό υπήρξαν το θεμέλιο της αισθητικής μου», έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης που μας υποδέχεται στον κόσμο του...

Γιάννης Τσαρούχης

Η ιστορία της ζωγραφικής του Γιάννη Τσαρούχη αναβιώνει στην ομώνυμη έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη με σκοπό να μας μυήσει και να μας ταξιδέψει στο περιβάλλον που μεγάλωσε κι έζησε ο μεγάλος ζωγράφος, καθώς και τις επιρροές που δέχθηκε καθ'όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, να διαβάσουν κείμενα και συνεντεύξεις του, ενώ διατίθεται και οπτικοακουστικό υλικό από το ντοκιμαντέρ «Σπουδή για ένα πορτρέτο» του Δημήτρη Βερνίκου. Το πρώτο μέρος της έκθεσης με θέμα "Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας" θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 27 Ιουλίου 2014.

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.