Αναζήτηση Ετικέτας - τροφιμα

RSS

Άρθρα

Συντριβή

του Γιάννη Μακριδάκη

Πριν λίγο έβλεπα δυο κοπέλες μαντιλοδεμένες να κρατάνε η μια από δω κι η άλλη από κει, μια μαντήλα από τις τέσσερις γωνίες, σαν αυτοσχέδια κούνια και να κουνάνε πέρα δώθε το μωράκι που είχαν μέσα. Τα μάτια τους ήταν χαμένα...

Χθες στο σουπερ μαρκετ

Απο το Fb του Ευδόκιμου Τσολακίδη

Κι ερχεται μια μαλακισμενη στο ταμειο και του λεει "πηγαινε εξω και περιμενε, θα στα φερει εξω αυτα που σου πηρε". "Στον φιλο μου μιλατε ετσι;" της λεω "Στον φιλο μου μιλατε στον ενικο; πως τολματε;" Κοκκινησε η γουρουνα...

Γιατί πετάμε τόσο φαγητό;

Της Μυρτώς Αρετάκη/ThePressProject

Την ώρα που 870 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται, 1,3 δισ. τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια. Στις ανεπτυγμένες χώρες, τα νοικοκυριά είναι υπεύθυνα για το 42% της συνολικής σπατάλης, κάτι που αποδεικνύει πως εμείς οι ίδιοι, ως καταναλωτές, είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι απ΄ότι νομίζουμε.

Ελλάδα - η 12η ακριβότερη χώρα

Της Δήμητρας Μανιφάβα

Η αίσθηση της ακρίβειας είναι ακόμη πιο έντονη στην καθημερινότητα στην Ελλάδα διότι προκαλείται και από το γεγονός ότι το επίπεδο τιμών στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά εμφανίζεται πάνω από τον μέσο όρο.

Μαθαίνοντας να τρως υγιεινά στη Βαρβάκειο

Του Βαγγέλη Γεωργίου

Σε σεμινάρια των 20 περίπου ατόμων, ειδικευμένοι ακαδημαϊκοί σε ζητήματα διατροφής φροντίζουν να βοηθήσουν με εναλλακτικές μεθόδους να μάθουν οι συμμετέχοντες την αιτία του «είμαστε αυτό που τρώμε». Ο Αχιλλέας Πληθάρας, είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος "Καλύτερη Ζωή".

Όταν έλαβα την πρώτη κούτα με τρόφιμα...

Της Γιούλας Ράπτη

Η Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», δεν δέχεται να διαφημιστούν, βοηθώντας, αλυσίδες σούπερ μάρκετ και φορείς -όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει γιατί το θέλει. Δεν πιστεύει στη φιλανθρωπία, ούτε στην ελεημοσύνη, αλλά στην «αλληλεγγύη...

Διανομή χωρίς μεσάζοντες. Σπεύσατε

toportal.gr

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα AGROtopia δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να εγγραφούν και να παραγγείλουν προϊόντα, στις ομάδες να οργανώσουν μια διάθεση προϊόντος, στους παραγωγούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση των γεωργικών τους προϊόντων.

«Πράσινο φως» στα μεταλλαγμένα από την ελληνική προεδρία

Του Γιώργου Δαράτου

Έπρεπε να πάρει την προεδρία της Ευρωπαικής Ένωσης για να σπάσει το τείχος της αντίστασης στα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Αρκεί ένας έλληνας προεδρεύων για να υιοθετηθεί η καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.

"Μαζί να τα φάμε": 10η Διανομή τροφίμων

toportal.gr

Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα φάμε», διοργανώνει την 10η διανομή τροφίμων την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου (Ιωαννίνων και Χελμού).

 

Γράμμα από τη Βαντάνα Σίβα

Βαντάνα Σίβα - mythoplasieskiafigiseis

Ένα γράμμα από την περιβαλλοντική ακτιβίστρια και συγγραφέα βιβλίων κατά της παγκοσμιοποίησης Βαντάνα Σίβα με αφορμή το Δεκαπενθήμερο Δράσης για την Ελεύθερη Διακίνηση των Σπόρων και των Τροφίμων: 2-16 Οκτώβρη 2013

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10.