Αναζήτηση Ετικέτας - τουρισμός

RSS

Άρθρα

Η ανάπτυξη του γκολφ, του χρυσού και της επιστημονικής μετανάστευσης

Του Γιάννη Μυλόπουλου

Η άρδευση των γηπέδων γκολφ θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, μετά τις άλλες... έξυπνες επενδύσεις του παρελθόντος σε εισαγόμενες αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως βαμβάκι, που είναι υπεύθυνες  για τη σημερινή κατάσταση.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την ανάληψη του πόστου της υπηρεσιακής υπουργού Τουρισμού η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. «Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσω να κάνω για την Ελλάδα αυτό που κάνω 40 χρόνια μέσα από τη μουσική και την τέχνη μου» είπε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από την Έλενα Κουντουρά...

Guardian: Το grexit θα ήταν η τραγωδία της Ευρώπης

Guardian/tovima.gr

Η Αθήνα κοιτάζει στο βάθος του τούνελ με μόνο μια αχτίδα φωτός. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει το σενάριο του απόλυτου σκοταδιού. Η ελάφρυνση χρέους είναι ο μόνος τρόπος για να το αποφύγει, αναφέρει στο editorial του ο βρετανικός Guardian.

Το μνημόνιο του Μυστήριου Τρένου - Μέρος Δεύτερο

του Κωστή Α. Μακρή

Η Τρίτη φαντασίωση, που όπως ανέφερα στο πρώτο μέρος βασίζεται στα πάρα πολλά λεφτά που φαντάζομαι ότι έχω, είναι οργανωμένη σαν μνημόνιο ―για να μην την ξεχνάω― και την έχω σπάσει στα εξής κομμάτια…

Κόστα Ρίκα, η πιο πράσινη ενεργειακά χώρα του κόσμου

Της Ειρήνης Μητροπούλου

Είναι μια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής με σπάνιο φυσικό πλούτο και ομορφιά και μια ακόμη πιο σπάνια, καταπράσινη, ενεργειακή πολιτική.Η Κόστα Ρίκα αποφάσισε να πληρώνει τους γαιοκτήμονες που διατηρούν άθικτα τα δάση και καθαρούς τους ποταμούς γιατί "μετράει"τα οικοσυστήματα σαν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης.

Μονόδρομος ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους εταίρους

Του Ηλία Μπέλλου

Εξαντλούνται και οι τελευταίες αντοχές της πραγματικής οικονομίας. Ο επιχειρηματικός κόσμος και η αγορά στενάζουν υπό συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας. Οι εξαγωγές και ο τουρισμός απειλούνται και η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση υπονομεύονται. Οι επενδύσεις έχουν «παγώσει» και η διεθνής εικόνα της χώρας διαβρώνεται με ρυθμούς επιταχυνόμενους. Αυτό υπογραμμίζουν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, του τουρισμού και των εξαγωγέων, οι οποίοι, μιλώντας στην «Κ», απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση για ρεαλιστικό συμβιβασμό με την Ευρώπη, απευχόμενοι τον αργό θάνατο που έχει αγκαλιάσει την αγορά. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις.

Προχωρά ο καθορισμός της ΑΟΖ

efsyn.gr

Πλούσια ήταν η ατζέντα της τριμερούς συνάντησης κορυφής ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία με συμμετοχή των προέδρων Αναστασιάδη, Σίσι και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει στον καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει εκεί όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση με τρίτες χώρες.

Χαλκιδική αλλιώς

Της Όλγας Χαραμή

Ανοιξη στη Χαλκιδική σημαίνει γνωριμία με έναν τόπο ιστορικό και πανέμορφο. Αρχαιολογικοί χώροι πνιγμένοι στα αγριολούλουδα, μαγευτικές, διάσημες παραλίες που θα απολαύσετε σχεδόν μόνοι, παροχές υψηλού επιπέδου και άνθρωποι κεφάτοι, προ σεζόν, γεμάτοι όρεξη να σας ευχαριστήσουν. Σημαίνει επίσης δάση και περπατήματα που δεν πιστεύετε ότι θα εντοπίσετε εδώ, καταρράκτες και ορεινά χωριά, διαδρομές με απίστευτη θέα.

CNBC: Στην Ελλάδα όλοι για διακοπές

Του Στέφανου Νικήτα

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το 2015 και πιστεύουμε ότι θα είναι μια ακόμα χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ αναπτύσσονται με πολλούς νέους επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν ενεργό δράση στον τουρισμό". Με αυτές τις δηλώσεις η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Χριστίνα Καλογερά δίνει το στίγμα για το 2015, σε θέμα του δικτύου CNBC για την Ελλάδα ως προορισμός διακοπών.

Υπόψιν του κ. Γιάννη με το ένα «νι»

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει στα γρήγορα, ο κ. Γιάννης με το ένα «νι»μ θα ήταν να αντιληφθεί ότι είναι αποδοτικότερο να επικεντρωθεί στη σύλληψη και τη φορολόγηση του διαφεύγοντα συσσωρευόμενου πλούτου πολλών δεκαετιών και ν' αφήσει τα τρέχοντα έσοδα για ευθετότερο χρόνο.

Όποιος Βιάζεται, Σκοντάφτει!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τίποτα ουσιώδες δεν θα επιτύγχανε η Ελλάδα, χωρίς προηγούμενο στρατηγικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, χωρίς επεξεργασμένα περιφερειακά προγράμματα και άνευ επενδυτικά ώριμων τοπικών δράσεων, που προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν ούτε στα χαρτιά ούτε στα μυαλά κανενός από αυτούς που προτείνουν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Τσίπρας: Υποκριτικές και ασύμφορες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

kathimerini.gr

Για «υποκριτικές» ποινές που δεν είναι στο συμφέρον κανενός και πλήττουν τόσο την οικονομία της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. στη Ρωσία. Αν θέλεις να τιμωρήσεις τη Ρωσία, πρέπει να τιμωρήσεις όλες τις χώρες όπου Ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει την περιουσία τους, τονίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας στοStern.

Είσαι στο Airbnb;

Του Λουκά Γερμανού/huffpost

Airbnb. Εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης ή φοροδιαφυγής; To ερώτημα προέκυψε όταν πριν από δύο εβδομάδες αποφάσισα να νοικιάσω ένα δωμάτιο του σπιτιού μου στην Airbnb, την γνωστή ιστοσελίδα-μεσίτη που μετατρέπει σπίτια και δωμάτια ιδιωτών σε χώρους διαμονής για ταξιδιώτες. Σύντομα διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι μαζί με το δικό μου σπίτι φιγουράρουν και διαμερίσματα αρκετών άλλων φίλων μου! Σκρόλαρα πιο κάτω στα επόμενα αποτελέσματα. Η μισή Ελλάδα πρέπει να ενοικιάζεται στην Airbnb, σκέφτηκα.

Ελλάδα του ’60 deja vu το 2014

Του Νίκου Ξυδάκη

Γελάστηκα. Πενήντα χρόνια αργότερα, παρότι μεσολάβησαν κοσμογονικές αλλαγές, κοινωνικές και πολιτισμικές, σχεδόν ανθρωπολογικές, παρότι η χώρα γέμισε πανεπιστήμια και θέατρα, αυτοκινητόδρομους και αεροδρόμια, πολυπτυχιούχους και μπίζνες, με δύο Νομπέλ ποιήσεως, πάλι η εικόνα που προβάλλουμε και η αναπαράσταση που βιώνουμε είναι η Ελλάδα τουριστικός προορισμός. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να δείξουμε πάρεξ ακρογιαλιές, αρχαιότητες, ελαιώνες και ήλιο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης γυμνός για το Aids

news247.gr/seleo.gr

Μια δήλωση που θα συζητηθεί κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό "ADORE", το οποίο κυκλοφόρησε χτες, Κυριακή 16 Νοεμβρίου με την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκε γυμνός μαζί με άλλους 31 γνωστούς Βορειολλαδίτες, συμμετέχοντας σε καμπάνια κατά του AIDS και υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ένα αντικείμενο φτιάχνει κοκτέηλ

του Χρήστου Σύλλα

Έχοντας φτιάξει περισσότερα από 10.000 κοκτέηλ μέσα σε διάστημα 102 ημερών και έχοντας τρελάνει του βιολογικού ρολογιού τους δείκτες, τόσο από δική του ανάγκη όσο και από επιθυμία να κάνει τους άλλους να γελάσουν με την κατάστασή του, ο Η. βγαίνει από το πετσί του εργασιακού του ρόλου και βάζει με φαντασία τον εαυτό του στο μικροσκόπιο.

Η ελπίδα του πολιτιστικού τουρισμού

Του Νίκου Βατόπουλου

 "Στη Σύρο", γράφει ο Νίκος Βατόπουλος, "για τρίτο καλοκαίρι βίωσα τη διάσταση του πολιτιστικού τουρισμού με όχημα το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Αιγαίου, που διευθύνει ο Γιάννος Μαργαζιώτης. Είναι ένα ιδιωτικό φεστιβάλ που σε διάρκεια μιας δεκαετίας έχει επιτύχει να βάλει την Ερμούπολη σε έναν διεθνή χάρτη. Το επίπεδο είναι υψηλό, το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» είναι ιδανικός χώρος και η προοπτική είναι καλή..."

Η Google απογειώνει τον τουρισμό μας

iefimerida.gr

Η πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, με προοπτική να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το 2015. Η Google θα οργανώσει εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τις Φθινοπωρινές τους προσφορές: Όλες τις τοπικές επιχειρήσεις.

Aνάπτυξη του τουρισμού μέσω διαδικτύου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου ανακοινώσε σήμερα η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Grow Greek Tourism Online", που θα παρέχει τις ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 45.