Αναζήτηση Ετικέτας - τόλμη

RSS

Άρθρα

Πόσο δύσκολη είναι η πραγματική ελευθερία;

Της Αλεξίας Ζερβούδη

Έχασα την ελευθερία μου όταν συμβιβάστηκα στη ζωή που ζω σήμερα και έβαλα τη ζωή σε πρόγραμμα, απέκτησα συνήθειες που τηρώ ευλαβικά με σχεδόν αυτιστικό τρόπο.

Κουέντιν Ταραντίνο

Η εφημερίδα New York Post κατηγoρεί τον Κουέντιν Ταραντίνο ότι επινόησε πως πέρασε κάποιο διάστημα σε φυλακή του Λος Άντζελες για να ενδυναμώσει την εικόνα του τύπου που ξέρει την πιάτσα σαν την παλάμη του...

Μια τελευταία ευκαιρία

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε πολύ άσχημα. Επώδυνα άσχημα. Με μια μεγάλη προδοσία τόσο για τα μέλη και στελέχη του κόμματος, όσο και για την ίδια την κοινωνία. Από την αναζήτηση και υπεράσπιση του κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος για την αποτίναξη των μνημονίων, στην επιλογή αποδοχής ενός τρίτου. Από την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, στην αυτοακύρωσή της

Βιβλία και άλματα

του Κωστή Α. Μακρή

Ίσως να με κέντρισε η τωρινή μου εγγύτητα με παιδιά προσχολικής ηλικίας, συγγενικά και φίλων, κι άρχισε να βουίζει μέσα μου σαν μέλισσα η ιδέα της ευτυχισμένης σύζευξης της φυσικής-σωματικής δραστηριότητας με την αγάπη για τα βιβλία.

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

Του pølsemannen

Έχω ξαναγράψει ότι δεν είχα προσδοκίες όσο αφορά την πιθανή οικονομική ανάκαμψη της χώρας με την νέα κυβέρνηση Συριζανέλ, παρά μόνο κάποια αισθητική αναβάθμιση με την απομάκρυνση του ακροδεξιού βόθρου (Μπουμπουκοβοθριδοφαηλοπλεύρηδες) από την εξουσία.

Δεν θέλει μόνο αρετή και τόλμη...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Καιρός να ελεγχθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες οι ύποπτοι και να καρατομηθούν συννόμως οι ένοχοι αρεστοί, για ν' ανοίξει ο δρόμος για τους άριστους που με προσμονή περιμένουν να κληθούν για να βάλουν πλάτη στη διακηρυγμένη προσπάθεια της εθνικής ανασυγκρότησης...

Επιτέλους καλά νέα!

του Αλέξανδρου Ντερπούλη

Την  ελπίδα περιμένουμε, ότι θα συμβεί κάτι διαφορετικό. Ότι θα μπορέσουμε πάλι να χαμογελάσουμε, δε λέω, με μηδαμινές στην αρχή αλλαγές - που θα προμηνύουν όμως ένα καλύτερο μέλλον.

Του έρωτα μέγα καλό

του Sraosha

Ο έρωτας με πήγε πολύ πιο μακριά και από βιβλία και από ταινίες και από την ίδια τη φαντασία μου, έχτισε κόσμους αδιανόητους πριν, κόσμους που εξερευνώ σαν αρχάριος με ψυχή μαγεμένη. Ο έρωτας εγκέντρισε μέσα μου την ομορφιά και το γέλιο.Ό,τι νιώθω και ό,τι είμαι μου το έχει διδάξει ο έρωτας.

Γιώργος Κουμεντάκης

Της Ίσμα Μ.Τουλάτου

Λίγες μόλις ημέρες μετά το θριαμβευτικό ανέβασμα της «Φόνισσας» ανακοινώθηκε ότι ο Γιώργος Κουμεντάκης αναλαμβάνει τη θέση του υπευθύνου της Β' Σκηνής της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αμφότερα τα γεγονότα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό και γέννησαν μεγάλες προσδοκίες. Η νέα όπερα του συνθέτη, βασισμένη στην νουβέλα του Παπαδιαμάντη, η οποία παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπήρξε αναμφίβολα  ένα πολλαπλώς κερδισμένο στοίχημα.

Αποτελέσματα 1 έως 9 από 9.