Αναζήτηση Ετικέτας - Ταλιμπάν

RSS

Άρθρα

Τάχα μου δήθεν

Του Γιάννη Μπέζου

Από πότε αναλαμβάνει ένας μητροπολίτης να προστατεύσει τη σεξουαλικότητα των Ελλήνων; Τόσο πολύ φοβάται που θέλει να μας δώσει στίγμα αρρενωπότητας και υγιούς συμπεριφοράς;

Προσφυγικό: Ανταπόκριση

του Γιάννη Μακριδάκη

Να κλαις. Αφγανοί κ ιρανοί ξυπόλητοι κ με σαγιονάρες να σε ευχαριστούν συγκινημένοι όταν τους βρίσκεις παπούτσια. Πού πάτε, τους ρώτησα. Εβριγουερ νο γουορ, μου είπαν. Στο Ιράν στο Αφγανιστάν βέρυ μπάντ, Ταλιμπάν κιλ πιπλ.

Σινέ Τζιχάντ

Της Ευάννας Βενάρδου

Θα μου πείτε: αν κάποια ταινία, όπως το «Interview» προσβάλλει κάποιους (εν προκειμένω την Βόρειο Κορέα όπου μάλιστα έχει δημιουργηθεί εθνικό θέμα, αφού οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η χωρα κρύβεται πίσω από τους χάκερ), αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν; Φυσικά. Πόσω μαλλον όταν το Χόλιγουντ έχει τη συνήθεια να τα ισοπεδώνει όλα ως οδοστρωτήρας. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι τροποι. Φώναξε, διαδήλωσε, γράψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κοινόχρηστος εαυτός

του Κωστή Α. Μακρή

Και καθώς βάζω αυτό το «μου» κολλητά στη λέξη «εαυτός», τόσο περισσότερο κοινόχρηστος μου μοιάζει αυτός ο εαυτός που σκέφτεται, κινείται και ζει μέσα σε τόσα κοινόχρηστα «προνόμια», μέσα στη χώρα μου και σε άλλες χώρες. Μέσα σ' έναν πλανήτη κοινόχρηστο για τόσα είδη και για τόσους διαφορετικούς εαυτούς. Κοινόχρηστο για τα πολλά είδη που φιλοξενεί αλλά κοινόχρηστο και στο κακό που τον φορτώνει το είδος μου.

Ομπάμα: Δεν θα ζητήσω συγνώμη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ζητήσει «συγγνώμη» για τη συμφωνία που επετεύχθη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οδήγησε στην απελευθέρωση του λοχία Μπόου Μπέργκνταλ, που ήταν αιχμάλωτός τους επί μια πενταετία.

Βίντεο από την παράδοση του αμερικανού λοχία από τους Ταλιμπάν

ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Οι Ταλιμπάν, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που δείχνει την παράδοση του αμερικανού λοχία Μπόου Μπέργκνταλ στον αμερικανικό στρατό στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής με πέντε δικούς τους.

Μαλάλα Γιουσαφζάϊ

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας της που είχαν οργανώσει οι Ταλιμπάν και έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, δήλωσε τη Δευτέρα στο BBC ότι μια ημέρα θα μπει στην πολιτική για να «αλλάξει το μέλλον» της χώρας της.«Θα γίνω μια γυναίκα πολιτικός αργότερα. Θέλω να αλλάξω το μέλλον της χώρας μου και να κάνω την εκπαίδευση υποχρεωτική», υπογράμμισε η 16χρονη έφηβη που είναι ίνδαλμα του αγώνα υπέρ της εκπαίδευσης των γυναικών και είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης -το οποίο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή- αλλά και για το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι η Μαλάλα προσκλήθηκε από την βασίλισσα Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Ζει στην Βρεττανία και η αυτοβιογραφία της θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρίγκιπας Χάρι

Εξαιρετικά τυχερός στάθηκε ο πρίγκιπας Χάρι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Αφγανιστάν, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του υπαρχηγού των Ταλιμπάν, Κάρι Νασρούλα στην Daily Mirror, o πρίγκιπας υπήρξε βασικός στόχος. "Για τους Μουτζαχεντίν οι πρίγκιπας Χάρι ήταν ένας ακόμη στρατιώτης που πολεμούσε για την Αμερική", αναφέρει ο Νασρούλα, ενώ το γεγονός ότι "ξέφυγε" οφείλεται στην καλή του τύχη και στην άμεση παρέμβαση των διοικητών των στρατοπέδων, οι όποιοι φρόντιζαν κάθε φορά να τον φυγαδεύσουν έγκαιρα! Απλή τύχη ή πολύ καλά προστατευόμενος στόχος; Μάλλον το δεύτερο, θα σημειώναμε εμείς, αφού δεν νομίζουμε να άφηναν τον γιό του διαδόχου του θρόνου να πάθει κακό!

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.