Αναζήτηση Ετικέτας - συζήτηση

RSS

Άρθρα

Στον σταθμό του Μονάχου

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Αν η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε, λόγω βλακείας, την ΠΓΔΜ ως υπερδύναμη που απειλεί τη Μακεδονία «μας», τότε στην Ειδομένη η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

Γιατί τα καταφέρνει ο Τσίπρας;

Του Γιάννη Παντελάκη

Όταν στο δημοψήφισμα κυριάρχησε το "Όχι", ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΣ: χάρη στο πολιτικό ταλέντο και την ευελιξία του Αλέξη Τσίπρα) το μετέτρεψε σε λίγες ημέρες σε ένα απόλυτο "Ναι". Νέο μνημόνιο, πιο σκληρό από εκείνο των 47 σελίδων.

Απλεπιστήμιο: Εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας και μετακαταναλωτικής προσέγγισης

του Γιάννη Μακριδάκη

"Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συζήτηση επί των ζητημάτων αυτών και αναμένω τις απόψεις σας", λέει ο Μακριδάκης προς όσους ενδιαφέρονται για τα εργαστήρια.

Η «αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

του Πάνου Ζέρβα

Ποια «αριστερά» ρε παιδιά – για τ’ όνομα της γαϊδούρας! Αν τη πιάσεις και τη στύψεις όλη μαζί, με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές σέχτες και τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ αποπάνω, με το ζόρι ξεπερνάς το 10%. ΑΝ το ξεπερνάς.

Η Ζωή στο Ζάλογγο

Της Δήμητρας Κρουστάλλη

Τι ήθελε να αποδείξει; Αυτό που έδειξε είναι ότι δεν έχει καμία συναίσθηση του εαυτού της, κανέναν σεβασμό στην κοινωνία που αγωνιά...

Μπαμπά, μπαμπά… ένας δραχμοσυμμορίτης!

Του Δημήτρη Ραπίδη

Στη Φινλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Γαλλία και την Ιρλανδία, το ζήτημα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα έχει αναπτυχθεί ήδη από το 2013.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πάνω από 50% πιθανότητες για συμφωνία

tvxs.gr

Πιθανότητες συμφωνίας πάνω από το 50% στο αυριανό Eurogroup για την Ελλάδα δίνει κορυφαία πηγή της ΕΕ που επικαλείται το Reuters, λέγοντας ότι στο τελικό κείμενο θα περιλαμβάνεται, πιθανώς, και «επαναδιατύπωση» της δέσμευσης του 2012 για το χρέος. Η Ελλάδα και οι πιστωτές συνεχίζουν τις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και ότι υπάρχει πεδίο σύγκλισης.Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία πιθανώς περιλαμβάνει «επαναδιατύπωση της δέσμευσης του Νοεμβρίου του 2012 για την ετοιμότητα των θεσμών να εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Με Gazprom και BRICS συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

HuffPost Greece

Ενεργειακά θέματα, καθώς και το θέμα του αγωγού συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής της Gazprom Aλεξέϊ Μίλερ , με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη στη Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ. Στη συνάντηση, τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επίσης, ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Λαφαζάνη είχαν συνάντηση και με αντιπροσωπεία της διοίκησης της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, οι οποίοι τόνισαν στον κ. Τσίπρα το έντονο ενδιαφέρον τους για την συνεργασία της Ελλάδας με την νέα αναπτυξιακή τράπεζα.

Το όλον ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Ραπίδη

Οι διαφορετικές φωνές που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σημάδι δημοκρατίας. Βαθύτατα ριζωμένης δημοκρατίας που αντηχούσε και αντηχεί είτε στο 3% είτε στο 43%. Και αυτή η δημοκρατία είναι εκείνη που κρατάει και συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη ώρα για όλους μας. Εκείνους τουλάχιστον που θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον, δημοκρατικό, ελεύθερο και δημιουργικό για την κοινωνία μας.

Γιατί ενοχοποιούμε το Plan B;

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το κάθε Plan B έχει αξία όταν έχει συζητηθεί αναλυτικά, όταν έχουμε μοχθήσει για να το ερμηνεύσουμε και να το αναπτύξουμε. Αλλά και τότε δεν θα έχουμε πλήρη εικόνα, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα πλάνα πριν τα ζήσεις. Για το Plan A όμως έχουμε εικόνα, και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη.

Οι παρέες φτιάχνουν πολιτική

Στάλες Σοφίας/ironprison.blogspot.gr

Ανακαλύπτουμε ότι όλοι βλέπουμε με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο π.χ. την κυβέρνηση, τους μετανάστες, την Εκκλησία, το Δημόσιο, οτιδήποτε. Αυτά συνιστούν το μανιφέστο που παράγεται σε δεύτερο χρόνο από κάθε παρέα. Η ιδεολογία υπάρχει και παίζει ρόλο, όμως δεν παύει να είναι προϊόν, παράγωγο. Το πρωταρχικό είναι η παρέα.

Γιάννης Μακριδάκης –εφ’ όλης της ύλης

του Άρη Δαβαράκη

Σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου συναντιόμαστε στις 8 το βράδυ στο αίθριο της «Στοάς του Βιβλίου» για μια «εφ’ όλης της ύλης» συζήτηση με τον «φυσικό καλλιεργητή και συγγραφέα»  Γιάννη Μακριδάκη. Έτσι, με αυτή τη σειρά αυτοπροσδιορίζεται και στη ζωή αλλά και στο blog του: «Φυσικός καλλιεργητής» πρώτα και «συγγραφέας» συγχρόνως – αλλά ως δεύτερη ιδιότητα. 

Μια άλλη αφήγηση

του Γιάννη Μακριδάκη

Γραμμένο πριν λίγες μόνο ώρες, ένα ολόφρεσκο κείμενο του Γιάννη Μακριδάκη που μόλις έφτασε. Ο πολύ σημαντικός συγγραφέας μας που ζει στην Χίο, περνάει απο την Αθήνα την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου για να πάρει μέρος στο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας (ώρα 19.00-21.30), προχωράει το Σάββατο την Κυριακή και την Δευτέρα 11-13 Οκτωβρίου στο Καρπενήσι για θεωρία και δράσεις αλλά και για λογοτεχνική συζήτηση στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και ξανάρχεται στην Αθήνα για μια συζήτηση εφ'όλης της ύλης την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο καφέ Πόλις, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου Πεσμαζόγλου 5, ώρα 20.00.

Στη Χίο με τον Γιάννη Μακριδάκη

του Άρη Δαβαράκη

Πέρασα το Σαββατοκύριακό μου στη Χίο όπου πήγα για να γνωρίσω τον Γιάννη Μακριδάκη που θαυμάζω και εκτιμώ ειλικρινά. Ήθελα να κάνουμε μια συνέντευξη εν όψει και της βραδιάς στη Στοά του Βιβλίου στις 16 Οκτωβρίου, όπου ο Μακριδάκης θα μιλήσει για όλα και εγώ θα συντονίσω την συζήτηση. Ηταν ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο που με επηρέασε τόσο βαθειά ώστε νομίζω πως ήδη με μεταμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό...

Εκ του facebooK Μαντείου Ermippos

Για την αντιγραφή Αρης Δαβαράκης

Την Πέμπτη το βραδάκι έπεσα πάνω σε αυτήν την «πρόβλεψη» που κάνει ο Ermippos για τα πολιτικά μας πράγματα. Σκέφτηκα να το αντιγράψω μαζί με την «συζήτηση» που γίνεται από κάτω γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον αυτά που γράφονται.

Η Στοά του Αττάλου ταξίδεψε σε όλη τη Γη

Της Μαργαρίτας Πουρνάρα

Από αριστερά στο πάνελ ο καθηγητής Μάικλ Γκόλντμπεργκ, ο Αλέξης Κομσέλης, διδάσκων στο ΑLBΑ, και ο ομογενής επιχειρηματίας Λι Ποσειδών. Η εικόνα από ένα πάνελ συζήτησης στη Στοά του Αττάλου την Τετάρτη το βράδυ, που ταξίδεψε ζωντανά μέσω υπολογιστών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Πούτιν - Ποροσένκο στη Νορμανδία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Φρανσουά Ολάντ για να φέρει σε επαφή τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ευοδώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κάστρο της Μπενουβίλ στη Νορμανδία. Παρούσα για λίγο και η Αγκελα Μέρκελ.

Eπείγει η διττή στροφή της Ε.Ε.

Των Αντώνη Λιάκου και Δημήτρη Χριστόπουλου

Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος και ο πολιτικός επιστήμονας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Χριστόπουλος, ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας, συζητούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αριστερά εν όψει των Ευρωεκλογών του 2014.

Debate Καμίνη-Σακελλαρίδη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση θα εμφανιστούν σήμερα Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑNT1» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Την πρώτη τους τηλεοπτική αντιπαράθεση θα έχουν σήμερα Τετάρτη οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον AΝΤ1.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 36.