Αναζήτηση Ετικέτας - συμβιβασμός

RSS

Άρθρα

Πόσο δύσκολη είναι η πραγματική ελευθερία;

Της Αλεξίας Ζερβούδη

Έχασα την ελευθερία μου όταν συμβιβάστηκα στη ζωή που ζω σήμερα και έβαλα τη ζωή σε πρόγραμμα, απέκτησα συνήθειες που τηρώ ευλαβικά με σχεδόν αυτιστικό τρόπο.

Ολοι πλην Τουρκίας;

Του Γιώργου Καπόπουλου

Οι συσχετισμοί σήμερα είναι δυσμενείς για τον Ερντογάν και ουδείς θα θυσιάσει μια συμβιβαστική λύση για τη Συρία, αν το Κρεμλίνο θέσει βέτο σε οποιονδήποτε ρόλο της Άγκυρας.

Γλύκα των φαύλων

Του Θανἀση Καρτερού

Eσύ που ταλαντεύεσαι θα πρέπει να το σκεφτείς και να το ξανασκεφτείς. Διότι ούτε θες ούτε το αξίζεις να γίνει η πίκρα σου γλύκα των φαύλων.

Ο «Κώστας» μιλάει με τον «Αλέξη»

του Άρη Δαβαράκη

Για μένα ο Τσίπρας της 17ωρης συνόδου Κορυφής  ήτανε ο καλύτερος Τσίπρας μέχρι σήμερα. Εύκολα θα μπορούσε να οχυρωθεί όπως οι «απέναντι» σύντροφοί του πίσω από την ιδεολογική του καθαρότητα και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, κλείνοντας για πάντα όλες τις πόρτες για συμβιβασμό και συμφωνία. Εύκολα θα μπορούσε να επιστρέψει εδώ «υπερήφανος» και να ταμπουρωθεί στην Κουμουνδούρου παρέα με την Ζωή, τον Παναγιώτη και τον Γιάνη, δηλώνοντας «εγώ το είπα, δεν υπογράφω μνημόνια». Δεν το έκανε όμως. Πήρε όλη την ευθύνη.

Αλ. Τσίπρας: Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής (ηχητικό)

avgi.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι "στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής πέσαν πολλές φορές πολλά τρομοκρατικά σενάρια". "Ήξερα ότι αν έκανα αυτό που λέει η καρδιά μου [και έφευγα από τη Σύνοδο Κορυφής της 12/7], την ίδια μέρα θα έπεφταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών εκτός Ελλάδας, ότι θα τελείωνε η ρευστότητα στο εσωτερικό, ότι η ΕΚΤ θα αποφάσιζε το κούρεμα των collaterals, θα κατέρρεε αμέσως η Eurobank και ίσως και η Εθνική. Δεν θα υπήρχε κούρεμα καταθέσεων [μόνο], δεν θα υπήρχαν καν αποταμιεύσεις", δήλωσε.

Στίγκλιτς: Πρόβατον επί σφαγήν η Ελλάδα...

Του Τζόζεφ Στίγκλιτς/New York Times

"Το νέο μνημόνιο δεν έχει λογική ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τους πιστωτές της χώρας", γράφει σε νέο άρθρο του ο Τζόζεφ Στίγκλιτς που αναλύει και την επανάληψη της «λάθος συνταγής»...

Οχι σε νέο εμφύλιο

Του Κώστα Ιορδανίδη

Η εμφυλιακή σύγκρουση, προς την οποία σταθερώς οδεύουμε, μπορεί να αποφευχθεί μόνον εάν ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ένας πρωθυπουργός της Αριστεράς, υπογράψει συμφωνία παραμονής στην Ευρωζώνη.

FT: Η απειλή του Βαρουφάκη προς τον Τσίπρα

kathimerini.gr

Ο Γιάννης Βαρουφάκης απείλησε τον πρωθυπουργό ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη του κόμματος, όταν ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να παραιτηθεί. Αυτό υποστηρίζουν οι Financial Times, σε  δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι πηγές του κυβερνώντος κόμματος. "Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, μπορεί να ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η υπόθεση έκλεισε

Του Απόστολου Διαμαντή

Η ρήξη επομένως είναι ένα όπλο, ώστε να διατηρήσεις τη θέση σου. Δεν είναι κανονική ρήξη, διότι δεν έχεις το απαραίτητο στράτευμα γι’ αυτό. Ο Σύριζα δεν μπορούσε να στηριχθεί σε ένα ρωμαλέο κίνημα ρήξης, διότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Άρα δεν ήταν σε θέση να μπει σε κανονικό πόλεμο. Άρα ήταν λογικό να προστρέξει σε συμβιβασμό. Το ερώτημα είναι με ποια μέθοδο θα το έκανε.

Ανατρεπτική συμφωνία

Του Απόστολου Διαμαντή

Μετά την συμφωνία όλα θα αλλάξουν. Εχοντας την πουαναμενόμενη αυτή συμφωνία, τότε θα φτάσουμε στο πιο ενδιαφέρον από πολιτική άποψη σημείο. Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση τον Σεπτέμβριο να προσφύγει σε εκλογές, με το προφανές επιχείρημα πως μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να έχει την έγκριση του λαού. Εάν η συμφωνία είναι ανεκτή, οι εκλογές θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν θα πέσουμε αμαχητί", λέει ο Βαρουφάκης και παραπέμπει στο Κούγκι

avgi.gr

"Δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα στο ERTOpen για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους. Σχετικά με το εάν πρέπει να υπάρξει "Κούγκι", ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "εγώ δεν ντρέπομαι για το Κούγκι" και διερωτήθηκε "δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι;. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;" Για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είπε ότι δεν έχει "πατηθεί" ούτε μία.

Από τον «έντιμο» στον «αναγκαίο» συμβιβασμό

του Χρήστου Χατζηιωσήφ

Ο αρχικά επιδιωκόμενος «έντιμος συμβιβασμός» δεν μπορούσε ποτέ να υπάρξει, γιατί προϋπέθετε έντιμη διαπραγμάτευση. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρξε σε καμία φάση.

Συμβιβασμός με αστερίσκους

του Πέτρου Παπαβασιλείου

Αν και είναι πρόωρο να εκτιμήσει κανείς ποιος θα βρεθεί με disadvantage στο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός στην παρούσα φάση τουλάχιστον «ψηφίζει» συμβιβασμό με αστερίσκους.Μάλιστα φέρεται να διατύπωσε την εξής φράση: «Δεν ρισκάρω τη ρήξη για να μην βάλω τη χώρα σε περιπέτειες». Το αν θα αποδειχθεί «έντιμος» ή «ανέντιμος» αυτός ο συμβιβασμός απομένει να το δούμε στις λεπτομέρειες των παραγράφων του. Άγνωστο παραμένει αν στη νέα συμφωνία θα περιλαμβάνονται αναφορές για τη διαγραφή του χρέους. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το θέμα παραμένει ανοιχτό και συναρτώμενο με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η Καλύβα ψηλά στο βουνό θέλει συμφωνία

του Πάνου Ζέρβα

Η τακτική, ψύχραιμη και συντεταγμένη υποχώρηση τώρα, η οποία θα αποφύγει τα χειρότερα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και θα διατηρήσει την ελπίδα για πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα,  απαιτεί  πολιτικό θάρρος και ηγετική δύναμη.

Συμβιβασμός ή ρήξη;

Του Πάνου Ζέρβα

Ο συμβιβασμός δεν θα είναι ούτε έντιμος ούτε ανέντιμος. Θα είναι απλά σκληρός για το αδύνατο μέρος. Και, προφανώς, θα πονάει. Άλλους σε ευρώ (επικουρικές συντάξεις), άλλους σε ανασφάλεια (απελευθέρωση απολύσεων) και άλλους πολιτικά (τα κόμματα της συγκυβέρνησης).

Το άδικο το τρως μα δεν το χωνεύεις...

του Αλέξανδρου Raskolnick

"Έχουμε περιπτώσεις όπως αυτήν κάποιου που τα τελευταία χρόνια, μετέφερε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια δηλώνει εισόδημα της τάξης των πέντε χιλιάδων ευρώ. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Οι κατάλογοι αυτοί υπήρχαν, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν." δήλωνε στο Stern ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Ρήξη και οι Ψευδαισθήσεις

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να έχει ψευδαισθήσεις; Μπορεί κανείς να αποδώσει μια τέτοια αιχμή σε ανθρώπους καθ’ όλα καταρτισμένους και πνευματικά συγκροτημένους, μπολιασμένους μάλιστα –κατά το μάλλον ή ήττον- στη μαρξιστική αναλυτική σκέψη; Ενόσω η διαδικασία της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, διάχυτο παραμένει το συναίσθημα της αβεβαιότητας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δίχως κανείς να μπορεί να προβλέψει, με μια σχετική εγκυρότητα, αν αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι ένας συμβιβασμός -ως αποτέλεσμα αμοιβαίων υποχωρήσεων- ή μια καθολική ρήξη.

Από Eurogroup σε Εurogroup

του Στέλιου Πόραβου

Παρακολουθώντας την πρωτότυπη ελληνική και σκληρή διαπραγμάτευση οι λαοί της Ευρώπης συνειδητοποιούν πως η μη συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για το συνολικό ευρωπαϊκό πια πρόβλημα θυμίζει το όχι και τόσο «χρηστικό» στρατήγημα του να κάνεις χημειοθεραπεία, επειδή δεν θέλεις να πηγαίνεις κάθε μήνα στο κομμωτήριο.

Νέα Μεταπολίτευση ή Ουτοπία;

Του Παναγιώτη Βλάχου/kathimerini.gr

Η «παράταση» του ελληνικού προβλήματος μέσα στην ευρωζώνη και η παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε επιτήρηση αποτελεί «στενό κορσέ» βίαιης ωρίμανσης. Η διάψευση ή η δικαίωση εξαρτώνται από την επίτευξη ενός μεγάλου εσωτερικού συμβιβασμού: Ποιά ειναι τα χαρακτηριστικά αυτού του μεγάλου συμβιβασμού;

Η αριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και η εξουσία

του Χρήστου Λουτράδη

Τι συμβαίνει όμως όταν η αριστερά, γίνεται εξουσία.  Πως μπορεί να συγκεραστεί ο έμφυτος ριζοσπαστικός λόγος της αριστεράς με τον αναπόφευκτο συντηρητισμό που επιφέρει η επαφή με την εξουσία και την διακυβέρνηση ενός τόπου;

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 20.