Αναζήτηση Ετικέτας - σύμφωνο συμβίωσης

RSS

Άρθρα

Τάχα μου δήθεν

Του Γιάννη Μπέζου

Από πότε αναλαμβάνει ένας μητροπολίτης να προστατεύσει τη σεξουαλικότητα των Ελλήνων; Τόσο πολύ φοβάται που θέλει να μας δώσει στίγμα αρρενωπότητας και υγιούς συμπεριφοράς;

Σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια ανεξάρτητα από το φύλο τους

toportal.gr

Στη δημοσιότητα δοθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για το νεό Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο περιλαμβάνει πλέον όλα τα ζευγάρια ανεξάρτητα από το φύλο τους. Επιτέλους! Με 5 λεξούλες περνάμε από τον 19ο στον 21ο αιώνα. «Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο».

Επικαιρικά, Μάρτιος του '15

του Sraosha

Αυτά (τα μέτρα) ή θα ρίξουν την κυβέρνηση ή δε θα τη ρίξουν. Αν την ρίξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέρθει αυτοδύναμος. Μετά έπονται και άλλα, όπως οι πραγματικά αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις (δε γίνεται να σφετερίζονται εσαεί τον όρο οι μισάνθρωποι).

Πειραιάς: Φιλί ομόφυλων ζευγαριών στον Αγιασμό

Από http://www.efsyn.gr

Το δικό τους μήνυμα αγάπης και αποδοχής έδωσαν ομόφυλα ζευγάρια στον Πειραιά με ένα συμβολικό φιλί κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων. Σε μια κίνηση διαμαρτυρίας με... αγάπη, ζευγάρια ομόφυλων «τάραξαν» τα νερά που ευλογούσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του.

Σεραφείμ

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, επανέρχεται στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων με νέα επιστολή απάντησης στον Ευ. Βενιζέλο. Ο Μητροπολίτης θυμίζουμε ότι είχε αποκαλέσει ύβρη προς το Θεό το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων και είχε απειλήσει με αφορισμό άπαντες. (Περισσότερα...)

Σύμφωνο συμβίωσης: Απάντηση Βενιζέλου στον Σεραφείμ

toportal.gr

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά τα αυτονόητα στον Μητροπολίτη Πειραιώς σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης. Με ευγενικό αλλά αποφασιστικό τρόπο, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Σύμφωνο συμβίωσης;

του Άρη Δαβαράκη

Τι την νοιάζει την εκκλησία και γιατί έχει λόγο απέναντι σε μία τέτοια «δέσμευση» που θα έχει και νομική υπόσταση; Δεν θα την ενοχλήσει κανείς (την εκκλησία). Δεν θα πάει το ζευγάρι να παντρευτεί με παπά και με κουμπάρο. Δεν θα φορέσει η νύφη σμόκιν ούτε ο γαμπρός νυφικό. Απλώς θα νοιώσουν αφού το θέλουν πιο ασφαλείς ζώντας μαζί, αν έχουν υπογράψει και ένα σύμφωνο συμβίωσης που θα τους δεσμεύει (και τους δύο).

Τα μάθατε τα νέα; Διακρίσεις

Του Κοσμά Βίδου - Το Βήμα

Η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και σήμερα, παρά τις πιέσεις από το εξωτερικό (πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο του Στρασβούργου), εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα. Ποια ισότητα; Ποια νομιμότητα; Ποια Δημοκρατία; 

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Παράνομος ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα

Απο tanea.gr

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπήρξε κόλαφος για την ελληνική πολιτεία καθώς όπως σημειώνει χαρακτηριστικά από τις 19 χώρες που έχουν εισάγει αυτή τη μορφή ένωσης ζευγαριών με νομική προστασία, μόνο στην Λιθουανία και στην Ελλάδα έχει χορηγηθεί το δικαίωμα αυτό αποκλειστικά σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου.

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση για τα δικαιώματα των ομοφύλων ζευγαριών, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, καθώς και οι λοιποί ενάγοντες, δικαιώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είχαν προσφύγει εναντίον της χώρας μας, ζητώντας να αναγνωριστεί το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης και μεταξύ ομοφύλων. Το Δικαστήριο απεφάνθη πως μία τέτοια διάκριση δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού του Νόμου 3719/2008  "Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην οικογένεια, τα παιδιά και την κοινωνία" κι επεσήμανε πως μεταξύ των 19 χωρών - μελών που έχουν αναγνωρίσει αυτού του είδους την αστική ένωση,πέραν του γάμου, μόνο η Ελλάδα και η Λιθουανία έχουν εισάγει μία τέτοια διάκριση. Ως εκ τούτου η χώρα μας καλείται να καταβάλει 5.000 στον κάθε ενάγοντα, καθώς και τα σχετικά δικαστικά έξοδα.

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10.