Αναζήτηση Ετικέτας - συμφωνία

RSS

Άρθρα

Βιώσιμη Ευρώπη: Ωδή στη Χαρά (;) με την υπογραφή της (9ης) συμφωνίας...

Της Αλεξίας Κωνσταντινίδου

12 χρυσά αστέρια σε μπλε φόντο αποτελούν από το 1985 τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τοποθετημένα σε κύκλο, συμβολίζουν την αλληλεγγύη, την αρμονία και την τελειότητα, ενώ το μπλε φόντο αποτελεί τη χρωματική απόδοση της δύσης. 

Να διώξουμε τον Τσίπρα;

Του Απόστολου Διαμαντή

Όλο αυτό το κλίμα, 3 μέρες πριν τις εκλογές, είναι πολύ άσχημο για τον Τσίπρα. Η εκλογική του τύχη εξαρτάται πλέον απολύτως από αυτούς που δεν θέλουν να πάνε να ψηφίσουν και από αυτούς που εξακολουθούν να αμφιταλαντεύονται, απογοητευμένοι.

Ήταν χρήσιμo το debate των δύο;

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη τηλεμαχία εκείνο που κυριάρχησε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων: πως η πόλωση καλά κρατεί, πως η ΤΙΝΑ και σε αριστερή εκδοχή ήρθε για να μείνει, πως το πολιτικό μας προσωπικό σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο παραμένει αδύναμο να συναισθανθεί τις αγωνίες του Λαού.

Εκλογές χωρίς αυταπάτες

του Χρήστου Λαδά

Οι εκλογές γίνονται για το ποιος θα αναλάβει την καυτή πατάτα να οδηγήσει τη χώρα στην ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Πίσω ή μέσα σε αυτό το διακύβευμα, θα έπρεπε να υπάρχει η ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους.

Έρχεται η ΝΔ;

Του Απόστολου Διαμαντή

Λάθος που ο Τσίπρας δεν παίρνει πάνω του την συμφωνία που υπέγραψε, έστω και εξ ανάγκης και προτιμά να μιλάει όχι και τόσο ρεαλιστικά, αλλά κυρίως με ψυχολογικά και συναισθηματικά υπονοούμενα.

Να τελειώνει η «αριστερή» κλάψα!

του Πάνου Ζέρβα

Επίλογος: όποιος ζαλίζεται ή φοβάται, πάει και κοιμάται. Θα ήταν κιόλας ευχής έργον να αδειάσουν το πολιτικό χώρο που (παραδόξως και προσωρινά) κατέχουν όσοι επιμένουν στην «αριστερή» κλαψομουνίαση.

5 Αυταπάτες του 3ου Μνημονίου

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, χωρίς όμως πλέον αντοχές και χωρίς την παραμικρή ελπίδα απεμπλοκής.

Oι "πολύ αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πρώτοι το λάθος...

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η κυβέρνηση πέρασε την συμφωνία - έχασε την δεδηλωμένη. Η αριστερή πλατφόρμα έκανε το μοιραίο λάθος και ελευθέρωσε τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ: μπορούν τώρα εντελώς θεσμικά και δημοκρατικά να ζητήσουν την λαϊκή επιδοκιμασία (ή αποδοκιμασία) στην πορεία που επέλεξαν...

Ξεκαθαρίσματα στην τελική ευθεία

του Άρη Δαβαράκη

Για πολλοστή φορά θα ξεκαθαρίσω ότι εγώ ψηφίζω τον Τσίπρα με τα λάθη του και με τα σωστά του και στο πρόσωπό του ελπίζω πως θα βρει η σύγχρονη Ελλάδα τον ηγέτη που και χρειάζεται και δικαιούται.

Το τέλος της μαγικής σκέψης

Του ΠαύλουΤσίμα

Ακόμη και αν η υπό εκκόλαψη συμφωνία είναι η χειρότερη δυνατή, αυτή η ενηλικίωση της πολιτικής- αν επέλθει- θα είναι κέρδος.

Η υποκρισία του Βερολίνου και η αφέλεια της Αθήνας

Του Γεώργιου Π. Μαλούχου

Οι Γερμανοί (που όπως δείχνει ακόμα μια - δική τους - μελέτη έχουν κερδίσει πάνω από 100 δις ευρώ από τον τρόπο που χειρίστηκαν την ελληνική κρίση χρέους), έχουν τα πρωτεία στην υποκρισία της ευρωπαικής πολιτικής.

Δραχμή: Δεν είναι στραβός ο γιαλός!

Του Δημήτρη Μάρδα

Ο Δημήτρης Μάρδας με άρθρο του στο tvxs υποστηρίζει την προσπάθεια παραμονής στο ευρώ και απομυθοποιεί την επιλογή της δραχμής...

Το πείραμα «Ελληνικό Ζήτημα»

του Άρη Δαβαράκη

Η Μεγάλη Γερμανία και οι αυλικοί της θα μας αφήσουν να βράζουμε στο ζουμί μας. «Προς παραδειγματισμόν» δεν θα βιαστούν καθόλου να προχωρήσουν στην λύση του «Ελληνικού Ζητήματος».

Αλ. Τσίπρας: Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής (ηχητικό)

avgi.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι "στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής πέσαν πολλές φορές πολλά τρομοκρατικά σενάρια". "Ήξερα ότι αν έκανα αυτό που λέει η καρδιά μου [και έφευγα από τη Σύνοδο Κορυφής της 12/7], την ίδια μέρα θα έπεφταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών εκτός Ελλάδας, ότι θα τελείωνε η ρευστότητα στο εσωτερικό, ότι η ΕΚΤ θα αποφάσιζε το κούρεμα των collaterals, θα κατέρρεε αμέσως η Eurobank και ίσως και η Εθνική. Δεν θα υπήρχε κούρεμα καταθέσεων [μόνο], δεν θα υπήρχαν καν αποταμιεύσεις", δήλωσε.

Θέλουν αιχμάλωτο τον Τσίπρα

Του Απόστολου Διαμαντή

Η μόνη λύση που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός είναι να τελειώνει μέσα στον Αύγουστο με την συμφωνία, αμέσως μετά να λάβει έγκριση από ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο.Άμεσα. Και αφού λάβει αυτοδυναμία να έχει μπροστά του 4 χρόνια κυβερνητικής σταθερότητας, μήπως και καταφέρει να γυρίσει την κατάσταση και να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Καθαρές λύσεις για χώρα και διακυβέρνηση

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Αμέσως μετἀ την υπογραφή της συμφωνίας, πάμε σε εκλογές ώστε να "αποκατασταθεί η κυβερνητική πλειοψηφία", γράφει η "ΑΥΓΗ". Η άρση της πολιτικής αβεβαιότητας θα προέλθει από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Εφ' όλης της ύλης

Της Φιλοθέης Βαρσαμή

Ο Σεφερλής κάνει τούμπες, ο Φλωρινιώτης τραγουδάει επιτυχίες του και ο ήρωας αντί για τον κομμό της Αντιγόνης λέει στο κοινό του: Κρίσιμος ανασχηματισμός. Υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων ο Παύλος Χαϊκάλης: Πρώτη κλοτσοπατινάδα είναι, νομίζω, αυτή του Βαρουφάκη με τον Ντάϊσελμπλουμ που είχε ως αλυσιδωτή συνέπεια την εξέλιξη με Ντράγκι.

Η συμφωνία της βέβαιης αποτυχίας

Του Ανδρέα Λουκάκου

Δε θα ήταν ρήξη, δε θα ήταν καν επιβίωση της αξιοπρέπειας, θα ήταν απλά η επικράτηση της κοινής λογικής. Είναι ένα πραξικόπημα το οποίο μόνο εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 166.