Αναζήτηση Ετικέτας - σχέδιο

RSS

Άρθρα

Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν

Του Θανάση Καρτερού

Αυτό κι αν έχει πλάκα, ε; Σαράντα χρόνια μάς τσαμπουνάνε για την Αριστερά που δεν έχει προτάσεις. Φέρτε προτάσεις, κάντε προτάσεις, πόσες φορές το λουστήκαμε;

Ο Σόιμπλε «καιροφυλακτεί»

Του Αθανασίου Έλλις

Ο κ. Σόιμπλε θέλει μια Ευρωζώνη που θα ακολουθεί αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες και πιστεύει ότι η καλύτερη λύση είναι η έξοδος μας από την Ευρωζώνη.

Σεσημασμένοι Πόθοι

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο Πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την μπαρουφακιάδα, παρέδιδε ευρώ-ευρώ, τα ελληνικά όπλα στους δανειστές;

Υπάρχουν κάτι στιγμές...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τα λάθη της ομάδας διαπραγμάτευσης είναι πολλά και ασυγχώρητα, αλλά αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε πίσω, θα μετατραπούμε σε στήλες άλατος, όπως η γυναίκα του Λωτ! Κοιτάμε μπροστά... Μπροστά μας, είναι η υπόλοιπη ζωή μας. Οι λαοί δεν χρεοκοπούν.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την απεμπλοκή της χώρας από το αδιέξοδο

των Νίκου Παπαδημητρίου/Φοίβου Κλαυδιανού

Στην κρισιμότερη εβδομάδα της μπήκε ήδη  η ελληνική υπόθεση, με τη διαπραγμάτευση να γίνεται πλέον στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει νέο γύρο επαφών με την ηγεσία της Κομισιόν αλλά και ομολόγους του, την ώρα που το ελληνικό ζήτημα ειναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των ισχυρών του πλανήτη (G7).

Η σκακιέρα της «επόμενης ημέρας»

Της Δώρας Αντωνίου

Η «φιλοσοφία» απλή, αλλά... αδιαπραγμάτευτη: δίνουμε τώρα προσωρινή ανάσα στην Ελλάδα αλλά σε καμία περίπτωση συνολική λύση. Αυτή θα έρθει τον Σεπτέμβριο, όταν η Ελλάδα θα έχει μείνει εντελώς από ρευστότητα και θα αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να μιλήσει για τρίτο πρόγραμμα.

1,2,3 πολλές Αριστερές

του Χρήστου Λαδά

Η αριστερά θα υπερβεί τον εαυτό της και θα πετύχει ιστορικά αν ανοιχτεί σε όλες τις υγιείς δυνάμεις και τους άξιους ανθρώπους της χώρας, τελείως ακομμάτιστα και ακομπλεξάριστα, αν αδιαφορήσει για τα ρουσφέτια και αν συζητήσει με όλους αυτούς που πραγματικά επιζητούν τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Θεοδωράκης: «Αν η κυβέρνηση φοβάται τα προβλήματα ας πάει σε εκλογές»

tanea.gr

«Ας πάει σε εκλογές η κυβέρνηση, αν δεν έχει πρόγραμμα, αν νιώθει αδύναμη, αν νιώθει ότι τρέμουν τα πόδια της απέναντι στα προβλήματα, αν φοβάται», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας. Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για διγλωσσία, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς και ότι επιστρέφει την Ελλάδα «στις μαύρες ρίζες του παλαιοκομματικού κράτους», με τους συνεχείς διορισμούς κομματικών στελεχών και συγγενών στο Δημόσιο και σημείωσε πως «στην Ευρώπη νικάς μόνο αν έχεις σχέδιο».

Όταν ο Πικάσο παραλίγο να βάλει φυλακή τον Στραβίνσκι

Της Νάγιας Κωστιάνη

Σήμερα κλείνουν 42 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου «πατέρα» του Κυβισμού, με την τέχνη του να έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι σε διάφορες πτυχές του πολιτισμού μας. Και παρότι κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφοροι καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει πως έχουν φτάσει το επίπεδο του, μάλλον είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως έχουμε ακόμα πολύ, πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι να γνωρίσουμε τον «επόμενο Πικάσο».

Οι συμβουλές του Λούλα

του Χρήστου Λαδά

Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα είναι τεράστιες και σε πολλά επίπεδα. Η χώρα έμεινε καθυστερημένη. Αυτά που πρέπει να ξηλωθούν και να ξαναχτιστούν σε πιο στέρεες βάσεις, με μια άλλη προοπτική και αντίληψη είναι τόσα πολλά που είναι ανέξοδο να σκιαμαχούμε για την ερμηνεία της υφιστάμενης συμφωνίας.

Μόνον ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί

του Άρη Δαβαράκη

Στην Ελλάδα ο  μόνος που μπορεί να προχωρήσει με ψυχραιμία και μεθοδικότητα σε μια αλλαγή πορείας, στα δικά μας κυρίως, τα «εσωτερικά», ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να είμαστε, κατά το δυνατόν αυτάρκεις, είναι ο Τσίπρας. Σ’ αυτόν έπεσε ο κλήρος. Η δική του προσωπικότητα είναι που έβγαλε από το «χρονοντούλαπο της ιστορίας» την αριστερά και την οδήγησε από το 3% στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με όλο τον σεβασμό δεν  ήταν ούτε ο Λαφαζάνης, ούτε ο Σταθάκης αυτοί που κάνανε την διαφορά.

Αποτελέσματα 1 έως 13 από 13.