Αναζήτηση Ετικέτας - Σόιμπλε

RSS

Άρθρα

Λυδία Κονιόρδου: Ο Σόιμπλε με ενέπνευσε για το ρόλο του εξουσιαστή Χαμ

Της Φωτεινής Λαμπρίδη

«Πιστεύω ότι σήμερα ζούμε το Endgame, το "Παιχνίδι του Τέλους" που δεν τελειώνει, συνεχίζει με καινούρια παρτίδα, με όλο πιο περιορισμένους όρους του παιχνιδιού» λέει η Λυδία Κονιόρδου στο tvxs.gr.

Εύγε Μέρκελ: Πρώτη δύναμη στη Γαλλία η Λεπέν

Του Πάνου Παναγιώτου

Η Λεπέν έχει, ήδη, κάνει δύο από τα τρία βήματα για την απόλυτη κυριαρχία της στη Γαλλία. Απομένουν, πια οι προεδρικές εκλογές του 2017, τις οποίες αν κερδίσει, η Ευρωζώνη, θα αποτελεί παρελθόν.

Όταν ο Σόιμπλε θυμάται (και θυμίζει) το Grexit

Του Παύλου Τσίμα

Μοσκοβισί: Αν κάποιος μπορεί ν' αλλάξει την Ελλάδα, αυτός είναι ο Τσίπρας. / Σόιμπλε: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να διορθώσει την οικονομία της μέσω μιας υποτίμησης του νομίσματός της εκτός ευρώ. 

Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον εαυτό μου

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Ε, όχι λοιπόν, όχι, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις πράξεις μου. Και σ’ αυτό δεν μου φταίει κανένας Σύριζας και κανένας Τσίπρας. Καμία Μέρκελ και κανένας τρισκατάρατος Σόϊμπλες.Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον κόσμο μου...

Ήταν χρήσιμo το debate των δύο;

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη τηλεμαχία εκείνο που κυριάρχησε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων: πως η πόλωση καλά κρατεί, πως η ΤΙΝΑ και σε αριστερή εκδοχή ήρθε για να μείνει, πως το πολιτικό μας προσωπικό σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο παραμένει αδύναμο να συναισθανθεί τις αγωνίες του Λαού.

Γερμανοί και στερεότυπα

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Όχι, οι «Γερμανοί» γενικώς δεν είναι Ναζί, δεν είναι ανθέλληνες, δεν γουστάρουν όλοι την Μέρκελ και τον Σόϋμπλε, δεν θεωρούν τους Έλληνες συλλήβδην «τεμπέληδες». Γενικώς η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι το κέντρο και ο ομφαλός της γης, «αεί παίδες» Έλληνες.

Ο Σόιμπλε, ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο μνημόνιο και τα γερμανικά αεροδρόμια της Ελλάδας

Του Γεωργίου Π.Μαλούχου

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και πιθανότατα και πέρα από αυτήν: να εκχωρηθεί δηλαδή με μία πράξη το σύνολο της αεροπορικής υποδομής μιας χώρας – έστω πλην της πρωτεύουσας.

Πως (προσωρινά) αποφύγαμε τα χειρότερα…

Του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου

Το σχέδιο με ονομασία «προστασία του νομίσματος της χώρας», δηλαδή προστασία του ευρώ, κρατήθηκε ως τώρα μυστικό. Ολίγοι το γνωρίζουν.

Χούβερ - Μπρίνινγκ ή Ρούσβελτ;

Του Γιώργου Καπόπουλου

Είναι αδύνατο να συνδυαστούν σε κοινή συμβιβαστική πρόταση τα σχέδια των Ολάντ και Σόιμπλε, γιατί ο Ρούσβελτ δεν συνδυάζεται με τον Χούβερ...

Η αβάσταχτη μελαγχολία του να μη ξέρεις να ζεις

Του Μιχάλη Μιχελή

Ήταν ο 92χρονος Στέφαν Χέσελ. Τον αποκάλεσαν «τον πατέρα» των απανταχού αγανακτισμένων. Γερμανός, που πήρε το όπλο κατά του Χίτλερ! Διέφυγε στη Γαλλία και με την παρουσία και τα γραφτά του, εμψύχωσε και τους εδώ αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

Αφιερωμένο στον Εφιάλτη Βαρουφάκη

του Άρη Δαβαράκη

Αν την διαπραγμάτευση την είχαν αναλάβει αρχές Φεβρουαρίου ο Τσακαλώτος με τον Σταθάκη, σήμερα όλα θα είχαν μπει σε μία τάξη...

Ο δε Πόλεμος... Βίαιος Διδάσκαλος

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ετούτο το τρίτο και μακρύτερο πρόγραμμα "διάσωσης" ούτε μπαίνει εκεί που πάνε να μας το φορέσουν με το ζόρι αλλά ούτε και "βγαίνει", ως πρόγραμμα, επειδή είναι "παραληρηματικό" και "μη ρεαλιστικό".

Η επιστροφή του άσχημου Γερμανού

του Γιόσκα Φίσερ/μετάφραση Πάνος Ράμος

Ο Γιόσκα Φίσερ σημειώνει πως η Γερμανία ακύρωσε από μόνη της το πολιτικό κεφάλαιο που είχε μεθοδικά συσσωρεύσει επί δεκαετίες, ότι είναι δηλαδή μια "μεγάλη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή δύναμη", που προωθεί την ενότητα της Ευρώπης.

Σεσημασμένοι Πόθοι

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο Πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την μπαρουφακιάδα, παρέδιδε ευρώ-ευρώ, τα ελληνικά όπλα στους δανειστές;

Το στοίχημα μιας γενιάς

του Χρήστου Λουτράδη

Ήρθε επιτέλους η ώρα να κυβερνήσουν. Είναι από τις ελάχιστες φορές που Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ουσία της διακυβέρνησης της χώρας , έξι μήνες μετά την εκλογή της.

Τα Γερμανικά Plans A, B, C και D

του Πάνου Ζέρβα

Για το μόνο που είμαι 100% βέβαιος είναι ότι αν διατηρήσουμε (σωστότερα: αν εμπεδώσουμε) την εθνική μας ενότητα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής (η οποία προς το παρόν υπάρχει, αλλά δεν έχει αποκτήσει ισχύ δόγματος) τότε και το Plan D θα έχει την τύχη των τριών προηγουμένων. Τότε όμως η Ελλάδα θα έχει κερδίσει οριστικά τη θέση της στην Ευρώπη – και θα κινείται με άλλες δυνατότητες  στο νέο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ο Λύκος στην Αναμπουμπούλα Χαίρεται

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όσοι υποστηρίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα κι έχουν λίγη σοβαρότητα, παραδέχονται ότι απαιτείται σχεδιασμός συντεταγμένης εξόδου.Επιπλέον, να συμπληρώσουμε ότι εκτός των αναγκαίων αλλά πάντως ανύπαρκτων συναλλαγματικών διαθεσίμων, απαιτείται και ο κάματος της επιμονής και της υπομονής στην επιτυχή υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Χαμένες ψευδαισθήσεις;

Της Πέπης Ρηγοπούλου

Το πρώτο που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι να αναδυθούν από τα κάτω πρόσωπα, συλλογικότητες, συμμαχίες που, απαλλαγμένα από ψευδαισθήσεις, με ρεαλισμό και φαντασία, θα πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, να αποδείξουν οτι το δίκιο τελικά νικά.

Καραγκιοζιλίκια

Του Νότη Παπαδόπουλου

Προφανώς, ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να προδώσει τις ιδέες του και να αθετήσει όλες τις υποσχέσεις του κόμματός του. Στάθμισε όμως με ιστορική ευθύνη την κατάσταση και επέλεξε ορθά να σώσει τη χώρα αντί να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οχι άλλη Σύνοδος, θελω ποδηλατο!

Της Ελεονώρας Αγγέλου

...έφαγα τα νύχια μου που το είχα ξεσυνηθίσει από τα 12, είδα φρικτούς εφιάλτες, με τσίμπησαν ορδές, τύπου Σόϊμπλε, κουνουπιών, σκέφτηκα να μουτζουρώσω την οθόνη με νερομπογιές, άφησα τα φυτά απότιστα...

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 108.