Αναζήτηση Ετικέτας - social media

RSS

Άρθρα

Ντέϊζι Ρίντλεϊ

Από σχεδόν άγνωστη ηθοποιός σε σταρ πρώτου μεγέθους εν μία νυκτί. Η Βρετανίδα Ντέϊζι Ρίντλεϊ είχε κάνει ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις πριν αναλάβει έναν από τους πιο πολυπόθητους ρόλους για κάθε νεαρή σταρ: Πρωταγωνίστρια του νέου Star Wars με τίτλο «Η Δύναμη Ξυπνά»!

Αφήστε ρε τους Ανθρώπους!

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη/TPP

 Όσο η εικόνα γίνεται πιο ευκρινής, τόσο θαμπώνει η ψυχή. Τριακόσιοι τόσοι πνιγμένοι άνθρωποι, μέσα σ’ ένα χρόνο, εδώ δίπλα μας, στα νησιά, και η κοινή φωνή, πνίγεται κι αυτή κάτω από αδιάφορους καναπέδες.

Γιάννης Μπουτάρης

(Απο την "Καθημερινή" και τα "Φωτογραφήματα"):  Ζήτω! Όταν του την σπάνε, βάζει γραβάτα. Όταν όμως θέλει να «τα σπάσει» βάζει την φουστανέλα του και ξεσηκώνει τα social media!

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του share

Της Σίσσυ Αλωνιστιώτου

Τα social media γεμίζουν ειδήσεις και φωτογραφίες στους «τοίχους» του Facebook σε όλον τον κόσμο δημιουργώντας μαζικές αντιδράσεις και ψυχικές εγγραφές, ενώ αρκετοί προσχωρούν σε ιδεολογίες με την απλή μέθοδο της διολίσθησης: εάν ερωτηθούν, δεν θα αναγνωρίσουν συνειδητά τον εαυτό τους ως π.χ. φασίστα.

Αντέχεις να σου δείξω πόσο χάλια είναι η ζωή σου;

Steve Cutts/LIFO

Η τέχνη εκφράζει ιδέες που είναι πρωτότυπες και σε προκαλούν να σκεφτείς. Τραβάει την προσοχή μας αμέσως και μας εμπνέει να δράσουμε. Ο εικονογράφος Steve Cutts αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την κοινωνία.

Τζίτζι Χαντίντ

Είναι ξανθιά με αγγελικό πρόσωπο, 20 ετών, έχει ύψος 1,78 μ. και ιδανικές αναλογίες. Παρ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο ατού της Τζίτζι Χαντίντ, του πιο ανερχόμενου μοντέλου των ΗΠΑ, είναι η επιδραστικότητά της στα σόσιαλ μίντια. Mε 5,4 εκατομμύρια ακολούθους στο Ινσταγκραμ, η Τζίτζι κατάφερε να γίνει το πιο περιζήτητο μοντέλο φέτος.

Ταπεινογραφία: H χαμένη πολύτιμη αξία του ιδιωτικού θρήνου

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

Επειδή για τον ΤΑΖ, όταν το προσωπικό γίνεται δημόσιο, ακυρώνεται και μετατρέπεται σε σοβαροφανή επίδειξη του αναπηρικού συναισθηματικού μας τσίρκο, με θεατές λαϊκής απογευματινής. Ταπεινογραφία: H χαμένη πολύτιμη αξία του ιδιωτικού θρήνου...

Σινέντ Ο’Κόνορ

Το Nothing Compares 2 U δεν έχει γραφτεί από την ίδια. Είναι σύνθεση του Prince, που συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο άλμπουμ του φανκ συγκροτήματός του The Family, το 1985. Η Ο' Κόνορ ανακοίνωσε  μέσω των social media, ότι μετά απο 30 χρόνια το εν προκειμένω άτυχο, αλλά γενικά ιδιαιτέρως επιτυχημένο τραγούδι, δεν θα ακουστεί ξανά σε συναυλία της. «ΟΚ, ήρθε για μένα η στιγμή, να πάψω να τραγουδάω το Nothing Compares 2U» έγραψε.

Ο Βαγγέλης κάτι ήθελε να πει…

της Μαρίνας Δελάκη

Τα παιδιά, που είναι διαφορετικά, είναι ομοφυλόφιλα, είναι περισσότερο μελαψά, λιγότερο ψηλά, περισσότερο παχουλά, λιγότερο άνδρες, λιγότερο γυναίκες, φτωχά, αποτυχημένα, που είναι …λιγότερο ή περισσότερο. Όχι, λιγότερο, όχι περισσότερο, «κανονικά».

Οι φασίστες που αγαπούν την ελευθερία...

της Νάντιας Κατσαρού

Ήρωές τους (ή και σπόνσορές τους) είναι αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι πριν από λίγες μέρες. Ποιος Σαμαράς και ποιος Άδωνις; Κι αυτοί υπάλληλοι ήταν. Ποια Μέρκελ και ποιος Σουλτς; Αυτοί ήταν οι ειδικοί φρουροί τους. Οι ολιγάρχες του κεφαλαίου είναι πάνω από τις κυβερνήσεις, πάνω από τα κράτη, πάνω από οποιονδήποτε θεσμό, ασφαλώς πάνω από κάθε είδους ηθική.

Απόψεις στο Διαδίκτυο

Του Γεωργίου Φλώρου

Και το Διαδίκτυο; Είναι τελικά ένα μέσο αποχαύνωσης και ελέγχου των μαζών; Είναι ένα μέσο απελευθέρωσης της πληροφορίας και δημοκρατικοποίησης; Είναι όλα και τίποτα. Είναι αυτό που επιλέγουμε να δούμε. Είναι το μαχαίρι που μπορούμε να καθαρίσουμε φρούτα, να σφάξουμε τον Άλλο, να κόψουμε τις φλέβες μας. Είναι ο πειρασμός. Ο πειρασμός να βγάλουμε παραέξω αυτό που σκεφτόμαστε και νιώθουμε αλλά φοβόμαστε να παραδεχτούμε. Ο πειρασμός να υποκύψουμε στα σκοτεινά μας κομμάτια με ένα ψεύτικο προφίλ, μια τρολιά, ένα σαρκασμό για κάποιον άλλο.

H λογοτεχνία φλερτάρει με τα social media

Του Τάσου Οικονόμου - Η Καθημερινή

Ομως, τα λογοτεχνικά διαμάντια έχουν τρόπο έκφρασης στο Διαδίκτυο και στο επόμενο επεισόδιο τα ταλέντα θα αναδεικνύονται από τα κοινωνικά δίκτυα. Το ίδιο στη μουσική, στη δημοσιογραφία και παντού. Από εκεί θα αναδυθούν οι νέες φωνές, αποτυπώνοντας την εποχή. Παλιά υπήρχαν τα λογοτεχνικά καφενεία και τα περιοδικά, τώρα τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Στεφανος Κασσιματης και ο Παντελης Μπουκαλας για εμένα

Του Νίκου Μπίστη-απο το facebook

Ευτυχώς τα social media κάθε μέρα που περνάει γίνονται και ισχυρότερα. Ο καθένας θέτει ζητήματα ή απαντάει εκεί που επιλέγει να απαντήσει και εμείς ως αναγνώστες διαμορφώνουμε μία άμεση, προσωπική γνώμη. Ο Παντελής Μπουκάλας έγραψε στην "Καθημερινή" ένα κείμενο για τον Νίκο Μπίστη, στο ίδιο φύλλο για το ίδιο πρόσωπο γράφει και ο Στέφανος Κασσιμάτης (Φαληρεύς). Τον Μπουκάλα θα τον βρείτε με το κλικ, τα υπόλοιπα είναι εδω...

Αποτελέσματα 1 έως 14 από 14.