Αναζήτηση Ετικέτας - Σερβία

RSS

Άρθρα

Η Εξοδος των Σύρων

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Το ποτάμι φόβου και ελπίδας ρέει ακατάπαυστα, σε αναζήτηση ασφάλειας και ευημερίας μακριά από την πατρίδα, ρέει ανάμεσά μας αυτό το καλοκαίρι της δικής μας μεγάλης αστάθειας.

Ένα,δύο,τρία...

της Φιλοθέης Βαρσαμή

Αισθάνομαι τη σχέση μου με την Ευρώπη ως κατάσταση που συνεπάγεται και δικαιώματα, εκτός από υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι έχουμε θέση σε μία Ευρώπη που λειτουργεί με διαφάνεια και δημοκρατικότητα. Όσο διαπιστώνουμε ελλείμματα, τόσο θα πρέπει οι ειλικρινείς φιλοευρωπαίοι να δίνουμε τις μάχες μας μέχρι να καταστούν ευρωπαϊκά κεκτημένα.

Ράντοβαν Κάρατζιτς

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ζήτησε την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κατηγορείται για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), μεταξύ άλλων για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα...

Βαλκάνια: Τεράστια προβλήματα

Newsroom ΔΟΛ

Οι κυβερνήσεις της Σερβίας και της Βοσνίας έλαβαν μέτρα, απαγορεύοντας την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και σε προϊόντα, η ζήτηση των οποίων έχει εκτιναχθεί, όπως σκούπες, λαστιχένια γάντια και γαλότσες.

Γιοβάνκα Μπροζ

Έφυγε εχθές από τη ζωή από ανακοπή, σε ηλικία 88 ετών, η Γιοβάνκα Μπροζ, σύζυγος του ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας Τίτο. Η Μπροζ υπήρξε νοσοκόμα των παρτιζάνων του Τίτο στον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στη συνέχεια έγινε ιδιαίτερα γραμματέας του, για να παντρευτεί τελικά τον κατά 32 χρόνια μεγαλύτερο της Τίτο, το1952. Μετά το θάνατο του συζύγου της παρέμεινε σε κατ´ οίκον περιορισμό για περισσότερα από τριάντα χρόνια κάτω από άθλιες συνθήκες. Το 2009 της παραχωρήθηκε η σερβική υπηκοότητα και της δόθηκε σύνταξη.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.