Αναζήτηση Ετικέτας - ρίσκο

RSS

Άρθρα

Γιάννης Κότσιρας

Ο Γιάννης Κότσιρας μιλάει στον Γιώργο Σκίντσα και στο BHMAgazino για το παρελθόν, την Αριστερά και την ευκαιρία της κρίσης."Η φάση του υπερκαταναλωτισμού", λέει, "ήταν συνολική οπισθοδρόμηση του πολιτισμού μας". Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Παυλίνα Βουλγαράκη θα εμφανίζονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 18 Δεκεμβρίου.

Η νομοτέλεια της παρακμής

Του Χρήστου Γιανναρά

Ναι, η σημερινή Ελλάδα δεν εκφράζεται με τον Καβάφη. Εκφράζεται με τον Λάνθιμο. Μεταπρατικά. Συντηρείται με δάνεια. Οχι ως πραγματικότητα. Φιλοδοξεί να παράγει μόνο εντυπώσεις, πομφόλυγες.

Η Ευρώπη έχει παραλύσει από φόβο

Του Guy Verhofstadt*

Ο πόλεμος, η δίωξη, και η βαρβαρότητα του Άσαντ και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) προκάλεσαν αυτή την κρίση. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά για να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση σε αυτή την περιοχή.

Μία δύσκολη μέρα-τριάντα δύσκολα χρόνια

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Με κλειστές Τράπεζες κι ανοιχτά εκλογικά κέντρα ο λαός αρνήθηκε να συναινέσει στην συνέχιση του μαρτυρίου, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε κατάσταση νεκροφάνειας μάλλον κι όχι νεκρικής ακαμψίας. Πράγμα που δικαίως εκνεύρισε τους φίλους μας, αφού αυτά δεν κάνει να συμβαίνουν!

Ναι ή Όχι;

της Βασιλικής Νευροκοπλή

Η σοφότερη κουβέντα που είπε ο πρωθυπουργός, ήταν πως ο πολιτισμός δεν έχει σχέση με τις τράπεζες. Καλές οι τράπεζες μέχρι εκεί που μας εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Μέχρι εκεί. Αλλά αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στη δουλεία και στην ελευθερία, τι θα προτιμήσουμε; Κακά τα ψέματα, ο μεγαλύτερος πολιτισμός είναι ο πολιτισμός του υπάρχειν.

Οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Επί τέσσερις μήνες δίνεται μια σκληρή μάχη, η οποία φτάνει στο τέλος της. Στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στις συναντήσεις του πρωθυπουργού. Οι στρατηγικοί στόχοι παραμένουν. Οι τακτικοί στόχοι, ο οδικός χάρτης δηλαδή για την επίτευξή τους, μεταβάλλονται αναλόγως των συνθηκών. Η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αποφυγή της ρήξης...

Ανατρεπτική συμφωνία

Του Απόστολου Διαμαντή

Μετά την συμφωνία όλα θα αλλάξουν. Εχοντας την πουαναμενόμενη αυτή συμφωνία, τότε θα φτάσουμε στο πιο ενδιαφέρον από πολιτική άποψη σημείο. Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση τον Σεπτέμβριο να προσφύγει σε εκλογές, με το προφανές επιχείρημα πως μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να έχει την έγκριση του λαού. Εάν η συμφωνία είναι ανεκτή, οι εκλογές θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Συμβιβασμός με αστερίσκους

του Πέτρου Παπαβασιλείου

Αν και είναι πρόωρο να εκτιμήσει κανείς ποιος θα βρεθεί με disadvantage στο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός στην παρούσα φάση τουλάχιστον «ψηφίζει» συμβιβασμό με αστερίσκους.Μάλιστα φέρεται να διατύπωσε την εξής φράση: «Δεν ρισκάρω τη ρήξη για να μην βάλω τη χώρα σε περιπέτειες». Το αν θα αποδειχθεί «έντιμος» ή «ανέντιμος» αυτός ο συμβιβασμός απομένει να το δούμε στις λεπτομέρειες των παραγράφων του. Άγνωστο παραμένει αν στη νέα συμφωνία θα περιλαμβάνονται αναφορές για τη διαγραφή του χρέους. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το θέμα παραμένει ανοιχτό και συναρτώμενο με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Γ. Βιτάλης: Η «Δωδώνη» είναι η συνταγή πετυχημένης ιδιωτικοποίησης

Της Μαργαρίτας Πουρνάρα

Με λυπεί μια δαιμονοποίηση που διακρίνω για την επιχειρηματικότητα. Η περίπτωση της “Δωδώνης” με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 20% το 2014, είναι μια επιτυχημένη συνταγή, η οποία θα μπορούσε να είναι υπόδειγμα για άλλες περιπτώσεις. Μακάρι το παράδειγμα της πρώτης επιτυχημένης αποκρατικοποίησης να φανεί χρήσιμο στη χώρα». (Εικονογράφηση: Τιτίνα Χαλματζή.)

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει;

Του Χριστόφορου Κάσδαγλη/thePressProject

Όπως μου έλεγε τις προάλλες ένα από τα στελέχη που ασχολούνται με το πρόγραμμα και τα σενάρια της επόμενης μέρας, «αν πρόκειται να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα είσαι έτοιμος και να αποσύρεις τα πέντε χιλιάρικα που σου έχουν απομείνει στην τράπεζα, καλύτερα μη μας ψηφίσεις – ψήφισε εξαρχής κάτι άλλο».Και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για τα λεφτά. Αλλά ας γίνουμε τουλάχιστον πειραματόζωα της δικής μας χειραφέτησης. Και ίσως να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να ελεήσουμε την Ευρώπη με λίγη ελπίδα, μ’ ένα άλλο φως.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα

Του Κώστα Καρκαγιάννη

“Εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε την Τρίτη με την απόφαση του να επιταχύνει την προεδρική εκλογή”, αναφέρει το ρεπορτάζ των New York Times.Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η επιστροφή της συζήτησης περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. “Η Ελλάδα γίνεται ό,τι ήταν το 2014 η Ρωσία/Ουκρανία".

Αποτελέσματα 1 έως 11 από 11.