Αναζήτηση Ετικέτας - ρεαλισμός

RSS

Άρθρα

toportal.gr Airways: Αναγνωριστικές πτήσεις

του Άρη Δαβαράκη

Eπειδή εγώ το επιχειρηματικό «δεν τόχω», νοιώθω τεράστια ανακούφιση που όλο αυτό το κομμάτι θα το διαχειριστούν άνθρωποι που εκτιμώ και που ξέρουν από δουλειές.

Ο κ.Τσίπρας θέλει, οι υπουργοί του μπορούν;

Του Νότη Παπαδόπουλου

Η «Η Αυγή» βγήκε χτες με κύριο τίτλο «Χρέος, επενδύσεις, ανάπτυξη - το τρίπτυχο της εξόδου από την κρίση». Αν αυτή δεν είναι μεταμόρφωση και στροφή στον ρεαλισμό, τι είναι ;

Απολογισμός

της Αθηνάς Τζολάκη

Υποστηρίζω τις δικές μου διαπιστώσεις και απόψεις (ένθερμη φίλη της Ευρώπης,  και  καθόλου Σύριζα, ευτυχής όμως που δύναμαι να το εκφράσω) καταναλώνοντας  έτσι πολύ ενέργεια που τελικά την στερώ από την δημιουργικότητα.

Ο «Κώστας» μιλάει με τον «Αλέξη»

του Άρη Δαβαράκη

Για μένα ο Τσίπρας της 17ωρης συνόδου Κορυφής  ήτανε ο καλύτερος Τσίπρας μέχρι σήμερα. Εύκολα θα μπορούσε να οχυρωθεί όπως οι «απέναντι» σύντροφοί του πίσω από την ιδεολογική του καθαρότητα και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, κλείνοντας για πάντα όλες τις πόρτες για συμβιβασμό και συμφωνία. Εύκολα θα μπορούσε να επιστρέψει εδώ «υπερήφανος» και να ταμπουρωθεί στην Κουμουνδούρου παρέα με την Ζωή, τον Παναγιώτη και τον Γιάνη, δηλώνοντας «εγώ το είπα, δεν υπογράφω μνημόνια». Δεν το έκανε όμως. Πήρε όλη την ευθύνη.

Αλέξης Τσίπρας: Απόλυτη προτεραιότητά να διασφαλίσουμε τις καταθέσεις. 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε συμφωνία...

mixanitouxronou.gr

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντένα ο  Αλέξης Τσίπρας  προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο και να πείσει για την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Το πραγματικό deadline είναι η επίτευξη μιας καλής συμφωνίας

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Πέρασε η "ημερομηνία ορόσημο", η 14η Ιουνίου, οπότε θα άρχιζε να βρέχει ακρίδες. Δεν έχουν πληρωθεί οι δόσεις του ΔΝΤ, δεν έγινε τίποτα το περασμένο -υποτίθεται "take it or leave it"- Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες και δεν έχει σκιστεί ακόμη το παραπέτασμα του Ναού. Σήμερα, 18 Ιουνίου, συνεδριάζει το Eurogroup και, όπως όλα δείχνουν, ο ήλιος θα ξημερώσει και αύριο. Επόμενη σημαδιακή ημερομηνία η 30ή Ιουνίου, οπότε θα επέλθει ο κατακλυσμός.Επί τέσσερις μήνες η κυβέρνηση δίνει τη μάχη, η οποία θα έπρεπε κάθε φορά να έχει τελειώσει... χθες. Σήμερα, όλοι μιλάνε με όλους, όλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν κάνοντας μισό βήμα πίσω.

Το μνημόνιο του Μυστήριου Τρένου - Μέρος Τρίτο

του Κωστή Α. Μακρή

Να επιζητούμε διαρκώς το άριστο! Να μη δεχόμαστε το μικρό και το φτηνό! Να μην πούμε ποτέ: «Έλα μωρέ! Τι το ψειρίζεις; Μια χαρά είναι για τα Ελληνικά δεδομένα…». Να ξεπερνάμε τη μικροψυχία του βολέματος με μεγαλόπνοες σκέψεις! Με αλληλεγγύη, συνεννόηση, συνευθύνη και συνεργασία! Ναι. Λεφτά υπάρχουν. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πλούσια.Οι Έλληνες μπορούν να ζουν πλούσια σ’ έναν πλούσιο και δίκαιο τόπο. Και μετά απ’ όλα αυτά, κλατάρω.

Να δείξουν ρεαλισμό για να σπάσει ο φαύλος κύκλος

avgi.gr

Η Αθήνα δεν συμφωνεί με πρόσθετα μέτρα, αλλά θα μπορούσε να κάνει μικρές περαιτέρω υποχωρήσεις εφόσον αυτές οδηγούν σε συμφωνημένη έξοδο από τη λιτότητα, κάτι για το οποίο χρειάζεται μείωση του χρέους. Το ΔΝΤ λέει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, οπότε καλεί τους Ευρωπαίους είτε να προσθέσουν μέτρα λιτότητας είτε να μειώσουν το χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν μείωση του χρέους και ζητούν από την Ελλάδα να αποδεχθεί πρόσθετα μέτρα ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός και να μείνει το ΔΝΤ. Αυτό λέγεται φαύλος κύκλος - μέχρι κάποιος να  "σπάσει".

Η υπόθεση έκλεισε

Του Απόστολου Διαμαντή

Η ρήξη επομένως είναι ένα όπλο, ώστε να διατηρήσεις τη θέση σου. Δεν είναι κανονική ρήξη, διότι δεν έχεις το απαραίτητο στράτευμα γι’ αυτό. Ο Σύριζα δεν μπορούσε να στηριχθεί σε ένα ρωμαλέο κίνημα ρήξης, διότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Άρα δεν ήταν σε θέση να μπει σε κανονικό πόλεμο. Άρα ήταν λογικό να προστρέξει σε συμβιβασμό. Το ερώτημα είναι με ποια μέθοδο θα το έκανε.

Τσίπρας: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βαδίσουν στο δρόμο του ρεαλισμού

Newsroom ΔΟΛ

Την πεποίθησή του ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα βαδίσουν στον δρόμο του ρεαλισμού», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία του Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL). Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μια πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης, πιστεύω όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μείνει η Ευρώπη ενωμένη, αυτός είναι ο στόχος μας». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει σε μια διαιρεμένη Ευρώπη.

Άρθρο Τσίπρα στη "Μοντ": Η Ελλάδα στο επίκεντρο της σύγκρουσης για το μέλλον της Ευρώπης

Le Monde/avgi.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας ύστερα από επιλογή ακραίων κύκλων στην Ευρώπη και όχι της Αθήνας, κρούει ο Αλέξης Τσίπρας με εκτενές άρθρο στην γαλλική εφημερίδα Le Monde. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι το ελληνικό ζήτημα είναι σύγκρουση στρατηγικών για την Ευρώπη  και θέτει ζήτημα δημοκρατίας στην Ένωση. Στο άρθρο του περιγράφει επίσης ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις.

Κυνικός Ντάϊσελμπλουμ: «Παίξατε και χάσατε»…

tvxs.gr

Το «ψαλίδισμα» Βαρουφάκη δεν αρκεί, η «αξιοπιστία στην τήρηση των δεσμεύσεων» αφορά μάλλον μόνον την Ελλάδα κι ο κυνισμός φαίνεται να είναι το προσφιλές παίγνιο του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ. «Παίξατε και χάσατε»: Μ' αυτή τη φράση απάντησε ο επικεφαλής του Eurogroup στην χθεσινή αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος ο Ντάϊσελμπλουμ είχε δεσμευτεί για χαλάρωση των κανόνων χρηματοδότησης από την ΕΚΤ. «Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια, πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα».

Ευρώ ή δραχμή;

του Άρη Δαβαράκη

Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με την σημαία της «ευρωπαϊκής αριστεράς» και έχει δεσμευτεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να μας πάει στην δραχμή.

Αντώνη άργησες, Αλέξη βιάστηκες

Του Αλέξη Παπαχελά/kathimerini.gr

Η σημερινή κυβέρνηση, μετά το Eurogroup της Παρασκευής,μπορεί να πάρει ένα deal ελαφρώς καλύτερο από αυτό που θα έπαιρνε ο κ. Σαμαράς αν δεν άλλαζε ρότα μετά τις ευρωεκλογές. Χαμηλότερο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο ελληνικός «τσαμπουκάς» προσέκρουσε στην ωμή πραγματικότητα: τα άδεια ταμεία, την απόλυτη εξάρτηση των τραπεζών και της οικονομίας από την ΕΚΤ. Ο κ. Τσίπρας αν υλοποιήσει το 70% του Μνημονίου θα πάρει χαμηλότερους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα και ελάφρυνση του χρέους.

Εξωτερικό και εσωτερικό

του Πάνου Ζέρβα

Το εσωτερικό μέτωπο περιμένει. Εκεί θα κριθεί το παιγνίδι, εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος. Οι πολίτες έχουν και κρίση και ρεαλισμό. Καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς με το καλημέρα να κερδίσεις πολιτικά τον Σόιμπλε. Περιμένουν όμως και απαιτούν να κερδίσεις τη μάχη με τα εντόπια πιράνχας που κατασπαράζουν συστηματικά και ασύδοτα την Ελλάδα: τους πόρους της, τους ανθρώπους της, το περιβάλλον, την αξιοπρέπειά της και την ίδια τη Δημοκρατία.

Στο τέλος θα νικήσουμε

της Φιλοθέης Βαρσαμή

Όσο η Ελλάδα αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας χρόνο και οξυγόνο, είμαι με τη χώρα μου και με την κυβέρνησή μου. Μου αρκεί που αυτή τη φορά το παλεύουμε και μου αρκεί που -κατ´ αρχήν- έχουμε δίκιο. Όσο έχουμε δίκιο και δεν είμαστε χυδαίοι εκβιαστές ή μεγαλομανείς επαίτες, δεν φοβάμαι. Γιατί στο τέλος θα νικήσουμε.

Μπαίνει η χρονιά των μεγάλων ανατροπών επιτέλους!

του Άρη Δαβαράκη

H συντριπτική πλειοψηφία των εκατομμυρίων ανέργων που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν θα έχουν θέρμανση ούτε σήμερα το βράδυ του «ρεβεγιόν» με τον παγετό, δεν μπορούν πια να ελπίζουν σε κυβερνήσεις σαν αυτές που τους πουλήσανε για την δική τους καλοπέραση.

Η Μέρκελ μας σώζει και ο Έλβις ζεί - Ο Λαϊκισμός του ορθολογισμού και η Αλήθεια του λαϊκισμού

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Η επιτυχία του ρεαλισμού είναι ότι χτίζει μονόδρομους φτώχειας τους οποίους ακολουθούν σχεδόν αδιαμαρτύρητα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και του υπόλοιπου νότου, όπως και του τρίτου κόσμου αλλά και των αναπτυσσόμενων χωρών.Ζούμε την επιτομή της παράνοιας στη χώρα που στηρίζεται περιέργως σε μια πολύ λογική παραδοχή: ότι επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος συνεχίζεις με ταχύτητα στον γκρεμό!

Λοξή πορεία: Μέλλον είναι το αδιανόητο του παρόντος

του Γιάννη Μακριδάκη

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να (αυτο)χαρακτηρίζονται ως «ρεαλιστές» όσοι συμβιβάζονται με την κατάσταση, όσοι προφασίζονται ότι μάχονται για να την κάνουν πιο υποφερτή, πιο βιώσιμη και πιο δίκαιη έχοντάς την όμως αποδεχτεί πλήρως, καθώς βέβαια και όσοι τη δημιούργησαν και συνεχίζουν να την υπηρετούν τυφλά.

Αποτελέσματα 1 έως 19 από 19.