Αναζήτηση Ετικέτας - πρωθυπουργός

RSS

Άρθρα

Για τους κολασμένους...

Του Γιάννη Παντελάκη

Οι χώροι αποπνέουν δυσοσμία, οι μεταδοτικές ασθένειες θερίζουν, προχθές προστέθηκε άλλος ένας νεκρός, ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο, οι οροθετικοί δεν έχουν κανενός είδους ιατρική βοήθεια και κρατούνται σε κελιά-τουαλέτες.

Γιατί τα καταφέρνει ο Τσίπρας;

Του Γιάννη Παντελάκη

Όταν στο δημοψήφισμα κυριάρχησε το "Όχι", ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΣ: χάρη στο πολιτικό ταλέντο και την ευελιξία του Αλέξη Τσίπρα) το μετέτρεψε σε λίγες ημέρες σε ένα απόλυτο "Ναι". Νέο μνημόνιο, πιο σκληρό από εκείνο των 47 σελίδων.

Ο χρόνος έχει τελειώσει

Του Αλέξη Παπαχελά

Καταλαβαίνω τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να πάει ενάντια στο DNA, το δικό του και του κόμματος. Αυτός ο φαύλος κύκλος, όμως, πρέπει να σπάσει.

Σταθερά προς την έξοδο

του Άρη Δαβαράκη

Γράφω τα τελευταία μου κείμενα σε αυτό το αγαπημένο site προσπαθώντας να πω κάποια πράγματα όσο πιο ευγενικά μπορώ. Δεν ειναι εύκολο όμως. Μάλλον αδίκως ταλαιπωρούμαι.

Μέμνησο ότι Άνθρωπος Εί

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πώς μπορεί να αντιληφθεί ένας απλός άνθρωπος με σώας τας φρένας, τους λόγους για τους οποίους ο απαίσιος φράχτης δεν έχει ήδη μετατραπεί σε καυτό σημείο υποδοχής των προσφύγων; 

ΚΕΘΕΑ στη Φυλακή Διαβατών― κι οι αληθινά εθισμένοι σφαδάζουν

της Δάφνης Χρονοπούλου

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός αν όντως θέλει να βοηθήσει, να αφήσει τα εγκαίνια με τις κορδέλες και να φροντίσει να καταργηθεί η λίστα αναμονής και να δίνεται υποκατάστατο σε όποιον το χρειάζεται.

Θυμάστε τις μπαλένες;

του Άρη Δαβαράκη

Αλλα δεν είναι μόνο ο γιακάς. Είναι και αυτό το πολυ χαλαρό body-language. Την ώρα που ακούγεται ο Γαλλικός εθνικός ύμνος ο πρωθυπουργός χαμογελάει  με τα χέρια δεμένα μπρός...

Τζάστιν Τρουντό: Αυτός ο πρωθυπουργός είναι διαφορετικός!

tvxs/Το πρόσωπο

«Είναι ο  πρωθυπουργός του Καναδά ο μοναδικός στον κόσμο που έχει τατουάζ!».Θέμα που απασχολεί το BBC.  Lifestyle φωτογραφίες του κατακλύζουν τον Τύπο ενώ ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντα που ασκούσε ο πατέρας του επι 15 ολόκληρα χρόνια...

Πρός τον πρωθυπουργό & τον Νίκο Ευαγγελάτο (Απο το Fb του Λάμπρου Παπαδέα)

του Λάμπρου Παπαδέα

Σε λίγο καιρό που δεν θα υπάρχει ιδιωτικός τομέας και δεν θα υπάρχει υποκείμενο φορολόγησης τότε είμαι πολύ περίεργος να δω από που θα έρθουν τα έσοδα του κράτους. Εθνικός λοιπόν στόχος είναι οι μεταρρυθμίσεις. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές φωτοβολίδες.Όσο βλέπει κανείς ότι δεν γίνονται αυτές οι μεταρρυθμίσεις τόσο καταλαβαίνει μόνος του πως βυθιζόμαστε πιο βαθιά στο χάος. 

 

Άλλο Επαίτης, άλλο Ικέτης

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, δεν γίνονται και τα δύο: και να πληρωθούν οι δανειστές εις ολόκληρον, κατά το κοινώς λεγόμενο, κι εμείς να μην πεθάνουμε στην ψάθα.

Ο ιδεολογικός παλιμπαιδισμός του εταίρου

του Χρήστου Λουτράδη

Αυτός ο ιδεολογικός παλιμπαιδισμός όχι μόνο δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός από έναν αριστερό πρωθυπουργό αλλά θα πρέπει να τον βρίσκει ιδεολογικά και αισθητικά απέναντι.

Ο κ.Τσίπρας θέλει, οι υπουργοί του μπορούν;

Του Νότη Παπαδόπουλου

Η «Η Αυγή» βγήκε χτες με κύριο τίτλο «Χρέος, επενδύσεις, ανάπτυξη - το τρίπτυχο της εξόδου από την κρίση». Αν αυτή δεν είναι μεταμόρφωση και στροφή στον ρεαλισμό, τι είναι ;

Η ύβρις στο διαδίκτυο και το άλλοθι των υβριστών..

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη δημοκρατία των Αθηνών οι αρχαίοι δικαστές θεωρούσαν την ύβρη ως ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, προσβλητικά της τιμής και της αξιοπρέπειας και καταδίκαζαν τον υβριστή σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Υπέρβαση ή πολιτική αυτοκτονία για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Του Γιάννη Σιδηρόπουλου

Η απόλυτη αυτοκτονία θα ήταν να ενδώσει στις πιέσεις για την «ανάγκη» συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, τεχνοκρατών, οικουμενικής ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο σχήμα όσων ονειρεύονται ένα νέο ’89 για να σταματήσουν τον χρόνο.

Φυσικά και είχε νικητή το «ντιμπεϊτ». Δεν το είδατε;

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, όσα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, επιθυμούν το χρίσμα της διακυβέρνησης, δεν έχουν την άδεια των δανειστών ούτε καν να την υπαινίσσονται…

Η Δουλειά του Μυρμηγκιού...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τώρα που όλοι μαζί τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, αντί να καθίσουν σαν τους ανθρώπους και να τα βρουν πρώτα-πρώτα μεταξύ τους, κυριολεκτικά εκτροχιάστηκαν και προτιμούν να πάνε σε εκλογές. Για να χαθεί κι άλλος χρόνος!

Το μελετημένο ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα

Του Δημήτρη Ραπίδη

Ο Πρωθυπουργός είχε στα χέρια του μια σειρά γεγονότων και γνώριζε μια σειρά καταστάσεων που στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία επέλεξε να αξιοποιήσει. Και καλά έκανε σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο. Εκλογές θα είχαμε αργά ή γρήγορα...

Κυβέρνηση τετραετίας

Του Απόστολου Διαμαντή

Εκλογές λοιπόν τώρα, σχηματισμός ομοιογενούς κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα και προοπτική τετραετίας, όπως ακριβώς προσδιορίζουν και οι περιστάσεις που προέκυψαν από την ίδια την συμφωνία.

Η ώρα του Αλέξη Τσίπρα

Του Γιάννη Μπουτάρη*

Είναι η ώρα του Τσίπρα. Τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε μόνοι μας να τις είχαμε ξεκινήσει το 1981, όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ. Την πίστη στις αξίες και στις ικανότητές μας, όμως, έχουμε –με εσένα, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργό– τη μοναδική ευκαιρία να την εμπεδώσουμε σήμερα. Αυτό είναι πια στα χέρια σου, είναι δουλειά σου να το πετύχεις.

Η Ζωή στο Ζάλογγο

Της Δήμητρας Κρουστάλλη

Τι ήθελε να αποδείξει; Αυτό που έδειξε είναι ότι δεν έχει καμία συναίσθηση του εαυτού της, κανέναν σεβασμό στην κοινωνία που αγωνιά...

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 97.