Αναζήτηση Ετικέτας - προβλήματα

RSS

Άρθρα

Πόσο δύσκολη είναι η πραγματική ελευθερία;

Της Αλεξίας Ζερβούδη

Έχασα την ελευθερία μου όταν συμβιβάστηκα στη ζωή που ζω σήμερα και έβαλα τη ζωή σε πρόγραμμα, απέκτησα συνήθειες που τηρώ ευλαβικά με σχεδόν αυτιστικό τρόπο.

Πάρτε μέτρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει και σπαταλάει δημόσιους πόρους!

Του Νίκου Χρυσόγελου

Μια έξυπνη πολιτική θα έπρεπε να εστιάσει στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Θα επιτύγχανε βελτίωση της  ποιότητας ζωής αλλά κι εξορθολογισμό των δαπανών για την υγεία. 

Ο Χειμώνας της Μεγάλης Οργής και της Απάθειας

Του Σπύρου Λίτσα

Έξι χρόνια μέσα στην ύφεση, με διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και διαρκείς αυξήσεις σε φόρους, προϊόντα και υπηρεσίες. Ζούμε πλέον τη δική μας συνολική ήττα.

Η Εξοδος των Σύρων

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Το ποτάμι φόβου και ελπίδας ρέει ακατάπαυστα, σε αναζήτηση ασφάλειας και ευημερίας μακριά από την πατρίδα, ρέει ανάμεσά μας αυτό το καλοκαίρι της δικής μας μεγάλης αστάθειας.

Σφιχτόκωλες αποφάσεις υπουργών

του Γιάννη Μακριδάκη

Ο υπουργός Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι θα μας υποχρεώσει έναντι σκληρής και μάλλον εκδικητικής ποινής σε τεστ κοπράνων και άλλες ιατρικές εξετάσεις και όλο αυτό το ονόμασε πρόληψη του καρκίνου. Προφανώς μέχρι εκεί φτάνει.

Πώς τραβούν το χαλί από τον Αλέξη Τσίπρα

Του Δημήτρη Ραπίδη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε λάβει εντολή ενημέρωσης από τον Πρωθυπουργό να διερευνήσει τις συνέπειες ενός Grexit. Η ενημέρωση έγινε, και ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι βιώσιμη. Εκεί σταματά η ιστορία.

Ένα δυνατό ΟΧΙ και η επόμενη μέρα

του Άρη Δαβαράκη

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά αξίζει το ταξίδι. Η Ελλάδα αλλάζει ριζικά. Οι «σκληροί» της Ευρώπης δεν κατάφεραν να κάμψουν το ηθικό των χιλιοταλαιπωρημένων Ελλήνων που, αποφασιστικά, ακούμπησαν στον ώμο του Αλέξη Τσίπρα.

Μια ριζοσπαστική ελληνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, λίγα μπορεί να καθορίσει εάν δεν υπάρξει η βούληση να αλλάξουν βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και εάν δεν διατηρηθούν και επαυξηθούν συγκεκριμένες κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους.

Bullying: Θύτες και Θύματα μαζί - Be the Miracle

Του Κωνσταντίνου Παντελίδη

Το κέντρο "Be the Miracle" ή αλλιώς κέντρο Αρρούπε είναι ένας χώρος όπου καθημερινά έρχονται πάνω από 100 παιδιά, κυρίως μεταναστών. Κάποια από αυτά σιτίζονται, και  έπειτα με την βοήθεια εθελοντών χωρίζονται σε τάξεις για να διαβάσουν τα μαθήματα τους και να καλυφθούν τα μαθησιακά τους κενά.  Ο Κωνσταντίνος Παντελίδης, ψυχή της σπουδαίας αυτής προσπάθειας μας ενημερώνει για όσα γίνονται στο "Be the Miracle"

Παρέμβαση Χέλμουτ Σμιτ: Χρειάζεται μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους

iefimerida.gr

Την άποψη ότι χρειάζεται μια συμφωνία για διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, αλλά και ένα επενδυτικό πακέτο για την Ελλάδα εκφράζει ο ιστορικός ηγέτης της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ.Ο πρώην καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλάει για την κρίση, τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προοπτικές της Ευρώπης. Ο Χέλμουτ Σμιτ δηλώνει πεπεισμένος ότι χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελος της Ελλάδος και ταυτόχρονα μια συμφωνία για τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του τεράστιου και επαχθούς χρέους.

Ένα μεγάλο κείμενο που πρέπει όμως να διαβάσετε (και pls RT)

Του Κώστα Εφήμερου

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια το ThePressProject έβγαλε μια ανακοίνωση ζητώντας από τον κόσμο να στηρίξει την μετάδοση της ΕΡΤ. Το κόστος για να μην πέσει το μαύρο που σχεδίασε ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι να έρθει η EBU και να το αναλάβει ξεπέρασε τις 31.500€ και βάρυνε αποκλειστικά το TPP που από τότε μέχρι σήμερα μεγάλωσε, έγινε από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά portals στην χώρα μας,

Όλα για τα παιδιά!

του Άρη Δαβαράκη

Οι άνθρωποι που αγαπούν τα παιδιά είναι οι καλύτεροι άνθρωποι. Αυτοί που τους αφιερώνονται κιόλας χτίζοντας την δημιουργική ζωή τους γύρω απο το παιδί είναι, για μένα,και λίγο άγγελοι. Εχω να σας συστήσω δυό τέτοιες γυναίκες: Την Βασιλική Πλωμαρίδου και την Ελένη Λαγουδάκη...

Μια βόλτα στην οδό Αθηνάς δεν βλάπτει

του Άλκη Μηλιόπουλου

Μια "μεταμφιεσμένη" βόλτα του πρωθυπουργού, θα του «κοστίσει» τρεις ώρες από την πολύτιμη δουλειά του αλλά θα τον ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Θα του ανοίξει τα μάτια κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει καλύτερη πολιτική επανατοποθέτηση από την άμεση επαφή με τους πολίτες. (Δεν φτάνει «να τα έχεις καλά» με τους γνωστούς σε όλους Έλληνες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται ούτε για σένα αλλά ούτε και για τα κοινά ). 

Κώστας Σημίτης: Η χώρα χρειάζεται ρεαλισμό

Από www.metarithmisi.gr/

Ο Κώστας Σημίτης ομιλεί και βγάζει συμπεράσματα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη σαν να ζούσε τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο πλανήτη, σ΄άλλη γη.«Χρειάζονται συστηματική και επίπονη προσπάθεια, ριζικές υπερβάσεις και ανατροπές στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη», μας αναγγέλει.

Αποτελέσματα 1 έως 15 από 15.