Αναζήτηση Ετικέτας - Πρόταση

RSS

Άρθρα

Toportal.gr: Δικό σας!

του Άρη Δαβαράκη

Στο ψητό: Η συνεργασία με φίλη εταιρεία που θα αναλάμβανε toportal.gr για να το αναβαθμίσει από… βιοτεχνία  σε επαγγελματική προσπάθεια ματαιώνεται.

toportal.gr ψάχνει μόνιμους συνεργάτες

του Άρη Δαβαράκη

Η νέα ιδιοκτησία του toportal.gr μας εξασφαλίζει οκτώ αμοιβόμενες θέσεις συνεργατών που εκτός του υπεύθυνου για το διαφημιστικό, του Χαλκιαδάκη και εμού, είναι άλλες πέντε.

Η νομοτέλεια της παρακμής

Του Χρήστου Γιανναρά

Ναι, η σημερινή Ελλάδα δεν εκφράζεται με τον Καβάφη. Εκφράζεται με τον Λάνθιμο. Μεταπρατικά. Συντηρείται με δάνεια. Οχι ως πραγματικότητα. Φιλοδοξεί να παράγει μόνο εντυπώσεις, πομφόλυγες.

Τί είναι τα ελεύθερα σχολεία Waldorf;

Από το e-zine.gr

Δεν έχουν διευθυντή, δεν είναι κερδοσκοπικά, ωθούν την συμμετοχή των παιδιών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γιορτές, περιβαλλοντικές δράσεις και διασκέδαση στην φύση.

Θεατρική Πρόταση: H Ωραία Αθοκουτάλα. Μία Κρήσσα Σταχτοπούτα όλο εκπλήξεις

της Κάτιας Ηγουμενάκη

Ο φόβος, η συγκίνηση, το δάκρυ, και το γέλιο εναλλάσσονται όσο η Αθοκουτάλα  μας λέει τα παθήματά της. Το κρητικό ιδίωμα που χρησιμοποιεί είναι απολαυστικό. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος  ιδιαίτερη εξοικείωση...

Απλεπιστήμιο: Εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας και μετακαταναλωτικής προσέγγισης

του Γιάννη Μακριδάκη

"Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συζήτηση επί των ζητημάτων αυτών και αναμένω τις απόψεις σας", λέει ο Μακριδάκης προς όσους ενδιαφέρονται για τα εργαστήρια.

Ντόρις Ντέι

Πολλοί θα αναρωτιούνται αν είναι ακόμη εν ζωή. Αλλωστε υπήρξε θρύλος του αμερικανικού κινηματογράφου και έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες. Η Ντόρις Ντέι είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ενεργό δράση ύστερα από 47 ολόκληρα χρόνια απουσίας μετά απο πρόταση που της έκανε ο  Κλιντ Ιστγουντ. Σήμερα είναι 91 ετών, αλλά δεν το έχει βάλει κάτω...

Αντώνης Φωνιακάδης

Είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής Αντώνης Φωνιαδάκης συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το «Priority» που παίζεται σήμερα 28 και αύριο 29 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 (χώρος Ε). Μιλά στην Ισμα Μ. Τουλάτου (το ΒΗΜΑ) για τη δουλειά του, τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αλλά και το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διεύθυνση του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Απάντηση-Ερώτηση

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Η Κυβέρνηση είναι στην απίστευτα δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει ΠΩΣ προτείνει ένα πρόγραμμα, που είναι πιο επώδυνο από αυτό που πρόσφατα απέρριψε η ίδια Κυβέρνηση.

Και τι καταλάβαμε μ' αυτήν την ιστορία;

της Νάντιας Κατσαρού

Τελικά δεν πλαδαρέψαμε και τόσο. Ή ίσως πλαδαρέψαμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να φοβόμαστε την επιστροφή στον Σαμαρά περισσότερο από την επιστροφή στη δραχμή.Αυτό το δημοψήφισμα απέδειξε πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, άρα και οι απειλές για χάσιμο χρήματος στον άφραγκο δεν πιάνουν. Κάποιοι βέβαια, οι «πάση θυσία στο ευρώ» ίσως θα μπορούσαν να την κάνουν επιτέλους τη ρημάδα τη θυσία στο βωμό του. Από τα δικά τους, γιατί εμείς δώσαμε...

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

ΝΑΙ, το ΟΧΙ δημιουργεί προβλήματα. Θα επιβεβαιώσει για δεύτερη φορά ότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν μπορεί ακόμη να αντικατασταθεί η (έστω, κουτσουρεμένη)  Δημοκρατία από τίποτα γνωστό ως σήμερα.

Μια ριζοσπαστική ελληνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, λίγα μπορεί να καθορίσει εάν δεν υπάρξει η βούληση να αλλάξουν βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και εάν δεν διατηρηθούν και επαυξηθούν συγκεκριμένες κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους.

Βαρουφάκης: Εμείς ζητήσαμε τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής. Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση

Της Κατερίνας Πρίφτη

Κατόπιν ελληνικής πρότασης αποφασίστηκε η σύγκληση Συνόδου Κορυφής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Eurogroup ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ με το γνωστό του ύφος.

Αποκλειστικά στην «Κ»: Οι προτάσεις της Αθήνας προς τους δανειστές

Της Ελένης Βαρβιτσιώτη

Εκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω του ενός εκατ. ευρώ και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών στο 29% προβλέπει μεταξύ άλλων η πρόταση την οποία κατέθεσε το Σαββατοκύριακο η Αθήνα και εκρίθη ανεπαρκής απο τους δανειστές. Επίσης, η ελληνική πρόταση, το κείμενο της οποίας παρουσιάζει αποκλειστικά η «Κ», προβλέπει συντελεστές ΦΠΑ 6%, 13% και 23%, αντί 6%, 11% και 23% που ήταν η αρχική πρόταση των θεσμών. Η κυβέρνηση αποδέχεται τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα που έχει προτείνει η τρόικα, δηλαδή 1% του ΑΕΠ για το 2015 και 2% για το 2016. Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά δέχεται πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015 και 2% για το 2016 με δημοσιονομικό κενό να προκύπτει 1,1% του ΑΕΠ για το 2015  (1,995 δισ) και 2% του ΑΕΠ για το 2016 (3.583 δισ.).

Συμφωνία-πλαίσιο έως τον Μάρτιο του 2016

Της Φώφης Γιωτάκη

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της χώρας επιχειρείται η υπέρβαση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος, με σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016, δηλαδή στη λήξη της σύμβασης με το ΔΝΤ. Μια νέα συμφωνία με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2016, που θα δίνει οριστική λύση και θα οδηγεί στην άρση του αδιεξόδου, έχει σχεδιάσει και προτείνει η κυβέρνηση στους εταίρους. Μέσα στις 47 σελίδες της ελληνικής πρότασης που κατέθεσε προσφάτως η κυβέρνηση στους τρεις εταίρους, περιγράφεται λέξη λέξη και βήμα βήμα η προτεινόμενη συμφωνία για την 9μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση, η αναδιάρθρωση του χρέους και το αναγκαίο αναπτυξιακό πακέτο που αποτελεί προϋπόθεση.

Παπαδημούλης: Κάποιοι προσπαθούν να «κάψουν» τη λύση

tvxs.gr

Ένα tweet με ιδιαίτερη, ίσως, σημασία ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μετά τη διαρροή του - φερόμενου - σχεδίου Γιούνκερ για συμφωνία και λύση με τους πιστωτές. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε ότι «κάποιοι ίσως επιδιώκουν να κάψουν την προσπάθεια για διέξοδο» - μια αναφορά, που φαίνεται να συνδέεται με τη διαρροή του «εγγράφου Γιούνκερ» που κινείται πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις. «Η εκπρόσωπος της Κομισιόν κ Breidhardt δεν επιβεβαιώνει το κείμενο. Κάποιοι επιδιώκουν, να «κάψουν» την προσπάθεια για διέξοδο», είναι το tweet Παπαδημούλη.

Γιάνη μην κάνεις πίσω

Της Αγγελικής Τριαρίδου

Θαύμασα πραγματικά τον Γιάνη Βαρουφάκη στην συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup. Διαυγής, πολυμαθής και ευφυής (όπως σχολίασε και ο απεσταλμένος του Sky News και των Times στις Βρυξέλλες, Εντ Κόνγουεϊ), μέσα σε λίγα λεπτά, έδωσε απαντήσεις, εξέθεσε τις άθλιες τακτικές τους, έδωσε μαθήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας...

Μια πολιτική πρόταση

του Γιάννη Μακριδάκη

Προσωπικά και για να μην μακρηγορώ απευθύνω επιγραμματικά πρόταση προς την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την δημιουργία Σχολείων Αποεκπαίδευσης και Απλεπιστημίων, ένα σε κάθε Νομό της Ελλάδας και είμαι πρόθυμος να την αναπτύξω πλήρως αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Σπύρος Λυκούδης στη HuffPost Greece

huffingtonpost.gr

Στις 5 Δεκεμβρίου, οκτώ βουλευτές οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα, Γρηγόρης Ψαριανός και Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσαν μια πρόταση με τρία σημεία, σε μια προσπάθεια εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, από την παρούσα Βουλή.Η HuffPost Greece, επικοινώνησε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Λυκούδη και τον ρώτησε αν μπορεί αυτή «η πρόταση των οκτώ» να επανέλθει στο προσκήνιο, έστω και με αλλαγή προσώπου.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 20.