Αναζήτηση Ετικέτας - προνόμια

RSS

Άρθρα

Υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;

Του Κώστα Παπαπαναγιώτου

Ας μπουν στην άκρη προσωπικές σκοπιμότητες, μίση και αντιπαλότητες και ας  συγκεντρωθούν όλοι στο στόχο της εξόδου από την κρίση το συντομότερο δυνατό.

Αμφιπρόσωπο πελατειακό κράτος

Του Χρήστου Γιανναρά

Αρα, αριστερή (κοινωνικών στόχων) πολιτική είναι να παταχθούν με συνέπεια και μεθοδικά οι σπατάλες του κράτους, όχι τα τίμια έσοδα των πολιτών.

Οταν υπάρχει μόνο ο εαυτός μας

Της Τασούλας Καραϊσκάκη

Πέρα από τον μισθό τους (5.705 ευρώ μηνιαίως) οι βουλευτές παίρνουν άλλα 1.000 ευρώ τον μήνα κατα μέσο όρο για την...παρουσία τους στις συνεδριάσεις, μηνιαίο επίδομα οργάνωσης γραφείου από 740 έως 940 ευρώ, έξοδα ταχυδρομείου 909 ευρώ μηνιαίως, βουλευτικό αυτοκίνητο, έξοδα κίνησης - και δεν συμμαζεύεται...

Μετά τη (Γεωργική) Επανάσταση

του Sraosha

Φρίττω με όσα γίνονται στην Τουρκία και καμαρώνω για τους αριστερούς (εκεί η αριστερά δεν είναι σέρτικη και μπουζουκονταγλάν -- αλλά οι Τούρκοι έτσι κι αλλιώς εδώ και δεκαετίες μάς βάζουνε τα γυαλιά) που κατέβηκαν με τις φούστες να διαμαρτυρηθούν. Και μη βαυκαλίζεστε ότι εδώ είμαστε καλύτερα.

Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο

ThePressProject

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και αμείλικτη στάση απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς συνέστησε προς τα μέλη της νέας κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας.«Δεν ερχόμαστε για να απολαύσουμε προνόμια εξουσίας, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η πολιτική και η διοίκηση της χώρας, να βαλουμε τέλος στο καθεστώς του ρουσφετιού, να κανουμε παρελθόν το κράτος-πελάτη», είπε.

Μονάχα οι βλάκες δεν συνεννοούνται

Του Τάσου Μελετόπουλου/protagon.gr

Αν κάποιος από τους «κατώτερους των περιστάσεων» πολιτικούς αρχηγούς (Α. Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά) είχε τολμήσει να πάρει γενναίες αποφάσεις στη διάρκεια της θητείας του, δεν θα ήμασταν σήμερα στην τραγική αυτή θέση να κολυμπάμε παρέα με τους καρχαρίες.

Τα εξτραδάκια των βουλευτών και η τρόϊκα

Του Κωστή Π. Παπαδιόχου

Επί τάπητος θα τεθούν και τα λεγόμενα «βουλευτικά προνόμια», όπως το αφορολόγητο στη βουλευτική αποζημίωση, τα επιδόματα γραφείου και δαπανών κίνησης, η μεγάλη ατέλεια στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και η κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων.

Xρυσά παιδιά και χρυσά εφάπαξ στο Δημόσιο

Από ethnos.gr

Το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους. Αρνητική είναι και η πρωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων -μέσω ρουσφετολογικών μηχανισμών- καθώς και στα προνόμια που απολαύουν οι «ημέτεροι».

Αποτελέσματα 1 έως 9 από 9.