Αναζήτηση Ετικέτας - Πρόεδρος της Δημοκρατίας

RSS

Άρθρα

Ο έβδομος Πρόεδρος

HuffPost Greece

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και απαιτούνταν τουλάχιστον 180 ψήφοι. Το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου είναι 233 ψήφοι.Η πρόταση από το Ποτάμι την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ για τον ακαδημαϊκό Νίκο Αλιβιζάτο συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων των βουλευτών των δύο κομμάτων.Ειδικότερα υπέρ του κ. Αλιβιζάτου ψήφισαν 30 βουλευτές. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών».

Παραμένει το χάσμα για τους «180»

efsyn.gr

Αγώνα δρόμου για να αντιστρέψει το κλίμα κάνει το Μαξίμου και ενώ απομένουν λίγες ώρες από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν έχει αλλάξει το κλίμα καθώς μόνο τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουν πως θα συνταχθούν με την κυβερνητική πρόταση. Το δίλημμα «Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου ή εκλογές στις 25 Ιανουαρίου» σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν κλείνουν προς τις εκλογές.

Στριμωγμένος ο Σαμαράς

efsyn.gr

Οι υψηλές προσδοκίες που καλλιεργούσε το μέγαρο Μαξίμου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου την αποφυγή πρόωρων εκλογών και το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προκάλεσαν δυσφορία στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, με τους βουλευτές να ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει πρωτοβουλίες.Ωστόσο, οι απόψεις για το ποιες είναι οι ενδεδειγμένες κινήσεις ποικίλλουν, αναλόγως του συνομιλητή και της πλευράς της Ν.Δ. στην οποία ο καθείς εντάσσεται.

Εκβιασμοί και διλήμματα πριν την ψηφοφορία

efsyn.gr

Ο πρωθυπουργός καλεί τους βουλευτές για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες "να αναλάβουν τις ευθύνες τους". Ωστόσο, η δυναμική που το μέγαρο Μαξίμου προέβλεπε ότι θα εκδηλωνόταν γύρω από το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα δεν ήρθε, καθώς οι προβλέψεις στο κυβερνητικό σχήμα κάνουν λόγο για 160 με 165 θετικές ψήφους, που απέχουν κατά πολύ ακόμα και για τους 180 της τρίτης ψηφοφορίας.

Παρών στις εξελίξεις ο Γιώργος Παπανδρέου

efsyn.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρεμβαίνει ξανά με πολυσέλιδη δήλωσή του στην πολιτική ζωή. «Αντί για συνεννόηση, έστω στα στοιχειώδη, οι ηγεσίες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ανταγωνίζονται για το ποιος θα προκαλέσει μεγαλύτερο φόβο στον Ελληνικό λαό και επομένως αστάθεια στη χώρα» τονίζει ο κ. Παπανδρέου, επιτιθέμενος σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Eκλογή - σωσίβιο μετά το Παρίσι

Του Μπάμπη Αγρολάμπου/efsyn.gr

Η συνάντηση στο Παρίσι θεωρείται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «κομβική για τις εξελίξεις» με την τρόικα αλλά και για το πολιτικό σκηνικό. Αν και δημοσίως όλα τα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, με το σκεπτικό ότι «είναι το πρώτο βήμα απεμπλοκής», οι προβλέψεις για το επόμενο βήμα, που είναι η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και η επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Δεκέμβριο, παίζονται: Αλλαγή σχεδίου ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.