Αναζήτηση Ετικέτας - πολίτες

RSS

Άρθρα

Για να μην γίνουν οι απαντήσεις απολογίες...

liberal.gr

Γιατί ο πρωθυπουργός  έβαλε στο συρτάρι τις σοβαρότατες καταγγελίες του υπουργού του; Επειδή, λέτε,  δεν μπορούσε καν να πιστέψει ότι υπάρχουν τέτοιες σχέσεις;

Πάρτε μέτρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει και σπαταλάει δημόσιους πόρους!

Του Νίκου Χρυσόγελου

Μια έξυπνη πολιτική θα έπρεπε να εστιάσει στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Θα επιτύγχανε βελτίωση της  ποιότητας ζωής αλλά κι εξορθολογισμό των δαπανών για την υγεία. 

Τι Ανδρέας, τι Αλέξης...

Του Σταύρου Ψυχάρη/tovima.gr

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί! Οσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι ο σημερινός πρωθυπουργός βαδίζει επί τα ίχνη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Νέος ΣΥΡΙΖΑ ή μια ακόμα άσκηση ματαιοπονίας;

του Πάνου Ζέρβα

Τι αξίζει σήμερα ή στο ορατό μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα; Πιθανότατα ούτε καν όσο αποτιμήθηκε η πολιτική αξία των λαφαζαναραίων. Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του…

Η Ευρώπη έχει παραλύσει από φόβο

Του Guy Verhofstadt*

Ο πόλεμος, η δίωξη, και η βαρβαρότητα του Άσαντ και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) προκάλεσαν αυτή την κρίση. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά για να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση σε αυτή την περιοχή.

Ολιγαρχία και διαπλοκή

Του Κώστα Παπαπαναγιώτου

Μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός ελεύθερος, λόγω αντικειμενικότητας, θα πάρει σύντομα τη μερίδα του λέοντος της τηλεθέασης και της διαφήμισης.

Ακατανόμαστα άρθρα

του Χρήστου Λαδά

Το κείμενο τελειώνει με την γνωστή ερωτηματική-καταφατική ατάκα: «Δεν γ@μιόμαστε λέω εγώ» αφού πριν ο γράφων μας έχει ενημερώσει ότι η Ντέλια ήταν καυλωμένη στη συνάντηση των μελών της τεταρτόϊκας που γαμούσαν την κυβέρνηση.

Τι θα γίνει στο τέλος ;

του Χρήστου Λαδά

Αυτό που μας αναλογεί είναι να στηρίξουμε την κυβέρνηση και ιδίως τον Αλέξη Τσίπρα που έχει την πλήρη εικόνα, το βάρος και την ευθύνη των πρωτοβουλιών.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανε ή ότι δεν κάνει λάθη, γι αυτό και πρέπει και επιβάλλεται να ασκείται κριτική, αλλά συνολικά θα κριθεί στο τέλος. Μέχρι τώρα είναι αυτός που σηκώνει ακόμα το βάρος χωρίς ουσιαστικές εναλλακτικές για την υγιή Ελλάδα.

Στρεβλώσεις και στερεότυπα

του Χρήστου Λουτράδη

Ανέκαθεν τα μέλη του πολιτικού μας συστήματος είχαν μεγαλύτερη ευκολία στο να συνδιαλέγονται και να συνομιλούν στο παρασκήνιο από το να συζητούν δημόσια και φωναχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία.

Αυτοί που ψηφίζουν

της Νάντιας Κατσαρού

Όταν θα πάψει η ψήφος να είναι καθοδηγούμενη από το φόβο ή από την επιθυμία να πάρουμε το αίμα μας πίσω, όταν θα καταλάβουμε πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι, όχι μόνο για το ποιοι, αλλά και για το πώς μας κυβερνούν, όταν τελικά θα γίνουμε πολίτες, τότε θα έχει νόημα η ψήφος μας.

O Nόμος

του Χρήστου Λαδά

Εμείς είμαστε η Ελλάδα. Εμείς είμαστε ο Νόμος. Ήρθε ο καιρός να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Να γίνουμε Πολίτες. 

Μοιρολάτρες

Του Παναγιώτη Βλάχου fb

Το πρόβλημα είναι ότι η επίκληση του ελλείμματος κοινωνικής εμπιστοσύνης οδηγεί στην πιο θλιβερή, μοιρολατρική παραδοχή που μπορεί να κάνει μια δυτική δημοκρατία. Αντανακλά τον κυνισμό και την παραίτηση ενός αποτυχημένου κράτους: αυτοί είμαστε, δεν θα αλλάξουμε ποτέ, ας περιμένουμε τους ξένους όταν τα ξανακάνουμε θάλασσα, να έλθουν να μας σώσουν. Γιατί να προσπαθήσουμε περισσότερο; Έχουμε εξάλλου τον τουρισμό – απόδειξη της καθίζησης που έχει υποστεί η οικονομική και αναπτυξιακή μας λογική.

Νέες on-line ΚΕΠ-υπηρεσίες

Από in.gr

Φορολογική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου, βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, γέννησης και ιθαγένειας θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν οι πολίτες on-line από τα ΚΕΠ...

Αποτελέσματα 1 έως 15 από 15.