Αναζήτηση Ετικέτας - πλανήτης

RSS

Άρθρα

Και οικονομική η καταστροφή από τον τζιχάντ

Του Γιάννη Μαρίνου

Εχομε λοιπόν πόλεμο. Τον τρίτο, πραγματικά παγκόσμιο, πόλεμο, αφού εκτείνεται σε όλον τον πλανήτη, τουλάχιστον ως απειλή, όπου υπάρχουν ή εισέρχονται μουσουλμάνοι.

Κατάσκοποι της ανθρώπινης φύσης

του Άρη Δαβαράκη

Η τρέλα του ψυχρού πολέμου, η CIA, η KGB, η Στάζι, οι αιχμάλωτοι, οι κατάσκοποι, το αίμα, τα βασανιστήρια, οι φυλακές, όλο αυτό το κακό που κανένας ΕΤ δεν μπορεί να καταλάβει, δεν είναι πια κάτι ακατανόητο για τον δημιουργό του ΕΤ.

Τι είναι το ταλέντο;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Ο μεγαλύτεροι λοιπόν εχθροί ενός ανθρώπινου ταλέντου είναι δύο, η μοναξιά και η ματαιοδοξία, ''το καβάλημα του καλαμιού'' με λίγα λόγια. Η μοναξιά λόγω του ότι αναζητά συνεχώς στη ζωή του καταστάσεις ανώτερες του ιδίου, αναζητά εκπλήξεις μοναδικές σε κάθε επίπεδο.

Άνθρωποι μονάχοι

της Κλειώς Βλαχάκη

Η γιαγιά μου ήταν ο πιο μοναχικός άνθρωπος. Μα είχε καμουφλάρει τη δυστυχία της κι ας φορούσε μαύρα ρούχα, κι ας έμοιαζε με μαύρο κοράκι. Εγώ νόμιζα πως είναι η κούκλα μου κι εκείνη έκανε πως κοιμάται στην αγκαλιά μου. Κι όπως κοιμόταν ένιωθα τα μάτια της υγρά να μουσκεύουν τα ρούχα μου...

Εμείς στον Αρη, ο Λασκαράτος στον Δία

Του Παντελή Μπουκάλα

Ας πάμε όμως στον Δία. Με ξεναγό τον Ανδρέα Λασκαράτο (1811-1901). Τον χλευαστή Κεφαλονίτη ποιητή και πεζογράφο, που το 1856 πλήρωσε με αφορεσμό τα «Μυστήρια της Κεφαλονιάς». Το φρόνημά του, χάρη στην τέχνη του, κρατήθηκε υψηλό.

Για την αγάπη (όλα τ' ανέχτηκα μα δεν το δέχτηκα να υποκριθώ)

του Άρη Δαβαράκη

Ο πλανήτης μπορεί εύκολα να μας θρέψει και να μας χαρίσει ό,τι χρειαζόμαστε αν παίρνουμε μόνο αυτό που έχουμε ανάγκη και βρίσκουμε και τον τρόπο να το αντικαθιστούμε στην πηγή του, ώστε και ο διπλανός μας να μην το στερηθεί.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: Δυο χρόνια toportal.gr

του Άρη Δαβαράκη

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε πως θα γίνουμε πολύ ωραίοι πιά, αντάξιοι των πιστών μας φίλων αλλά και των πολλών και αξιόλογων «εχθρών» μας που ενεργοποιούν με τις αντιρρήσεις τους την σκέψη μας και μας εμπνέουν!

Χάος

του Οδυσσέα Ρούσκα

Δεν μάθαμε πότε ως τώρα τι θέλουμε και τι ζητάμε, ποιοι είμαστε. Πετάξαμε στον κάλαθο των αχρήστων την αγάπη και την απλότητα για ένα i-phone.Ορίσαμε κυβερνήτες και καπετάνιους των ζωών μας συνεχόμενα και με άτεχνο τρόπο, άτομα και μυαλά σκοτεινά και θολά, ανάρμοστα και ξεδιάντροπα. Κατορθώσαμε τούτο το χάος που ζούμε.

Πηγαίνετε αλλού να πεθάνετε!

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Η κραυγή «κανείς εδώ δεν ξέρει ποιος είμαι» λέγεται επανειλημμένα από ανθρώπους που είχαν μια ζωή και μετά δεν είχαν, στην Ευρώπη. Ήδη μετά το πέρας του Α´ παγκοσμίου πολέμου εκτοπίζονται εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι, Αρμένιοι, Έλληνες, Βούλγαροι, Γερμανοί, Ούγγροι και Ρουμάνοι. Δεν είναι τόσο μακρινές αυτές οι εμπειρίες.

Ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε μια μέρα για το Facebook

Της Ειρήνης Βενιού

«Είναι η πρώτη φορά που αγγίζουμε το “ορόσημο” του ενός δισεκατομμυρίου ημερήσιων χρηστών. Πρόκειται μόνο για το ξεκίνημα της διασύνδεσης ολόκληρου του πλανήτη»  έγραψε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ στον τοίχο του...

Το σύγχρονο πολιτικό μας φάσμα

του Γιάννη Μακριδάκη

Η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη επιλογή από την λιτότητα. Λιτότητα με την έννοια της εξοικονόμησης και αναπλήρωσης. Αλλιώς δεν έχει καθόλου μέλλον.

Guardian: Το τέλος του καπιταλισμού έχει αρχίσει

Του Πολ Μέϊσον

Χωρίς να το έχουμε καταλάβει, μπαίνουμε στην μετακαπιταλιστική εποχή. Στο επίκεντρο της γενικότερης αλλαγής που έρχεται είναι η τεχνολογία των πληροφοριών, νέοι τρόποι εργασίας και η κοινόχρηστη οικονομία.

Η πρωτοπορία του Ελληνικού Ζητήματος

του Άρη Δαβαράκη

Πτωχεύσαμε. Και επιλέγοντας να ψηφίσουμε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα το δικό μας αύριο, αράξαμε και αναγγείλαμε φωναχτά στην μαμά-Ευρώπη να λάβει τα μέτρα της...

The game is on again

του Χρήστου Λαδά

Ο κόσμος πυροβόλησε. Και πυροβόλησε κατά όλων. Εντός - Εκτός. Είπε θέλω τον Τσίπρα και μια καλύτερη συμφωνία. Να μπορώ να ζήσω με κάποιες προοπτικές.Αυτό ψήφισε ο κόσμος και ας φώναζαν οι σκελετοί για ευρώ-δραχμή και εκβιαστικά διλήμματα τρομοκρατώντας κατά τα ειωθότα. Η Ελλάδα κράτησε τον νέο Πρωθυπουργό της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

O Τσίπρας και ο Ermippos καθαρίζουν!

του Άρη Δαβαράκη

Μέχρι και για τους «νεκρούς της ΕΡΤ» διάβασα κάπου – σε μια ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αν δεν κάνω λάθος που την 11η Ιουνίου λέει δεν την θέλει μέρα γιορτής αλλά μέρα μνήμης και τιμής «για τους νεκρούς της ΕΡΤ». Να το σχολιάσω;  Άσε καλύτερα. Ασχολίαστο είναι ισχυρότερο δείγμα γραφής των ημερών που ζούμε.

Golden Beach και πασχαλίτσες

του Άρη Δαβαράκη

Η Θάλασσα εδώ μπροστά δεν περιγράφεται – έχει και την γαλάζια σημαία της για επιβεβαίωση. Είμαστε 2-3 χιλιόμετρα έξω από την Χώρα της Τήνου και την Παναγία της και το περπάτημα είναι απόλαυση –όπως και το κολύμπι βέβαια. Δουλεύω περίπου ένα οκτάωρο την ημέρα και είμαι ξεκούραστος...

Θεόδωρος Κουρεντζής

Το τηλεφώνημα της ΄Ισμα Τουλάτου τον βρήκε στο Περμ, στα Ουράλια, όπου τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Οπερας και του Μπαλέτου της πόλης αλλά και του Φεστιβάλ Ντιάγκιλεφ. Κόντευε δέκα το βράδυ εκεί - τρεις ώρες «μπροστά» από την Αθήνα - και ο Θεόδωρος Κουρεντζής βρισκόταν στον δρόμο προς το σπίτι του. Η κουβέντα τους, εν όψει των επικείμενων νέων εμφανίσεών του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το σύνολο MusicAeterna, δεν ήταν χωρίς εμπόδια: η γραμμή «έπεσε» κάμποσες φορές. Παρ' όλα αυτά...

Καταναλωτικός φιλοτομαρισμός

του Γιάννη Μακριδάκη

Είναι απολύτως βέβαιο ότι στα επόμενα πολύ λίγα χρόνια η ανθρωπότητα θα αναγκαστεί από τον εκτεταμένο λιμό και από την ανυπόφορη συμβίωση με τα απορρίμματα των προγόνων της, να αλλάξει πορεία αν θέλει να επιβιώσει και να σκεφτεί εξαρχής την φυσική της υπόσταση και το οικοσύστημα.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 21.