Αναζήτηση Ετικέτας - πετρέλαιο

RSS

Άρθρα

Ξεπουλούν και φεύγουν οι επενδυτές από την Τουρκία

Του Μιχάλη Γιαννεσκή

Το χρέος του ιδιωτικού τομέα στην Τουρκία αυξάνεται συνεχώς, οι προοπτικές για την οικονομία της είναι αρνητικές. Fitch, Moody’s, και  Standard and Poor’s τις έχουν υποβαθμίσει σε «σκουπίδια».

Μπιλάλ Ερντογάν

Στο στόχαστρο τις τελευταίες ώρες βρίσκεται ο Μπιλάλ Ερντογάν. Συντάκτες του Russia Today που «ξετίναξαν» την δραστηριότητα του γυιού του "Σουλτάνου",  έχουν εντοπίσει και φωτογραφίες του να τρώει μαζί με - ένα από τα πολλά - στελέχη του ISIS στην Κωνσταντινούπολη.

Ελάτε να μελαγχολήσουμε παρέα

του Γιάννη Πάσχου

Αν δεν σας πιάνει αυτή η πρώτη ελαφριά δόση έχω κι άλλη. Η θάλασσα κρυώνει, οι έρωτες  του καλοκαιριού τέλος, οι βροχές αρχίζουν, τα νησιά ερημώνουν, τα χωριά ερημώνουν, απώλειες, απορρίψεις, οι σκατόφατσες  του γραφείου σε περιμένουν. Εθισμός; Πάμε στην τρίτη δόση την πιο βαριά. Πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, Γευγελή, Ειδομένη...

Κακοί καιροί, αναποφάσιστοι άνθρωποι

του Γιάννη Πάσχου

Κανείς δεν σε εμποδίζει  να φύγεις. Ούτε φυλακισμένος είσαι, ούτε αιχμάλωτος, ούτε σε φυλά κανείς. Απλά δεν έχεις καύσιμα. Η βενζίνη, το υγραέριο, τα λόγια,  οι ιδέες ακρίβυναν.

Σκουπίδια στο πέλαγος

της Δάφνης Χρονοπούλου

Με θλίψη αναγκάζομαι να σας θυμίσω, τουλάχιστον.... να φροντίστε Εσείς προσωπικά και το προσωπικό σας να Μην Πετάτε Τα σκουπίδια Σας Στο Πέλαγος. Γνωρίζετε την καταστροφή που προκαλείτε στις χελώνες που νομίζουν πως οι σακούλες σας είναι τσούχτρες;

Πολυπόθητη χρυσή Ουδετερότητα

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Κάτι δεκαετίες τώρα οι Αμερικανοί θέλουν τα πετρέλαια του Αιγαίου, οι Ρώσοι τον Νότιο Αγωγό του φυσικού αερίου τους και οι Κινέζοι μια πύλη στην Ευρώπη. Προφανώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν και τα τρία αυτά μαζί αν ο ελληνικός γεωγραφικός χώρος γινόταν με οποιονδήποτε τρόπο προτεκτοράτο μόνον του ενός. Κάτι που θέλει να κάνει η ΕΕ την Ελλάδα χωρίς να προσφέρει σε αντάλλαγμα κάτι άλλο  από διατραπεζικές και πολιτικές απάτες (όπως τα μνημόνια), ακραία λιτότητα και ατέλειωτη διαφθορά.

Καμμένος από ΗΠΑ: Κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

tribune.gr

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι εκείνοι που έχουν αποδείξει τη φιλία τους», ενώ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν δάνεισαν την Ελλάδα για να πάρουν πίσω τόκους, αλλά στήριξαν την Ελλάδα για να αναπτυχθεί και να προχωρήσει στο δυτικό ελεύθερο κόσμο. Ακολούθως, ανέφερε ότι προς το τέλος Μαΐου, θα συναντηθεί επίσημα με το νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Κάρτερ.

Ο αρκούδος, το Συριζαίικο τέρας της προπαγάνδας

arkoudos.com/blog

Δεν είναι προπαγάνδα πχ ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι όλοι, ή έστω οι περισσότεροι  “ακαμάτηδες μιζαδόροι” και είναι ότι δεν είναι όλοι; Δεν είναι προπαγάνδα ότι φύτρωσαν, ξέρω-γω, ή όλοι μαζί τους διορίσαμε, και είναι ότι...

Μοιράζουν 20 πετρελαϊκά οικόπεδα μας

ThePressProject.gr

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τα 20 θαλάσσια ελληνικά οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

Η μεγάλη μετάβαση- μέρος 1ο: από τα ορυκτά καύσιμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Του Lester R. Brown Μετάφραση: Γιάννης Μαστοράκης

Καθώς οι τιμές των ορυκτών καυσίμων αυξάνονται, καθώς η πετρελαϊκή (αν)ασφάλεια βαθαίνει, και καθώς οι διαμαρτυρίες για τη ρύπανση και για την κλιματική αλλαγή ρίχνουν έναν ίσκιο πάνω από το μέλλον του άνθρακα, μια νέα ενεργειακή οικονομία αναδύεται σε παγκόσμια κλίμακα. Η παλιά ενεργειακή οικονομία τροφοδοτούμενη από το πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο, αντικαθίσταται από τις ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ της Γης είναι χωρίς όρια και εύκολο να αξιοποιηθούν μέσα από φανταστικές πρωτοβουλίες. Ο πολιτισμός πρέπει να αγκαλιάσει τις ΑΠΕ σε μεγάλη κλίμακα και με μια ταχύτητα που δεν έχει ξανα-υπάρξει στο παρελθόν.

Αποκάλυψη: Πώς άλλαξαν τα όρια ασφαλείας για την αιθαλομίχλη

Της Λούλης Σταυρογιάννη - avgi.gr

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία παίζει η κυβέρνηση, αρνούμενη να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που, σε συνδυασμό με την κατάρρευση μισθών και εισοδημάτων, έχει οδηγήσει την πλειονότητα των νοικοκυριών στην ενεργειακή φτώχεια.

Επόμενος σταθμός: Πάτνα, Μπιχάρ.

του Ρογήρου

Ρογήρος προς Υπουργείο Οικονομικών μέρα που είναι μήπως και έρθει η φώτιση. "Πάρτε παραδείγματα από αυτήν την άτιμη τη Δύση που επικαλείσθε, είτε ως παράδειγμα προς μίμηση είτε ως "κακιά δανείστρια" που σας αναγκάζει να παίρνετε "δυσάρεστα μέτρα". Θα δείτε ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι από αυτούς τους παρωχημένους που διαλέγετε. Και θα δείτε και τα έσοδά σας να αυξάνονται."

Των πισινών ημών κατεψυγμένων

Του Θανάση Καρτερού - www.avgi.gr

Αν αυτό δεν είναι δούλεμα, αθλιότητα, προπαγάνδα για ξεπαγιασμένους ηλίθιους, τότε τι είναι; Από την άλλη υπάρχει και χειρότερη εκδοχή: Ο κόσμος της θαλπωρής, της ζεστασιάς, του Στουρνάρα, να τις πιστεύει αυτές τις μπούρδες.

Καλώς ήρθες αιθαλομίχλη…

toportal.gr

Μία απολύτως κατατοπιστική επιστολή της Greenpeace για να καταλάβουμε επιτέλους, τι είναι και τι δεν είναι η αιθαλομίχλη, για το πόσο δεν είναι χειρότερη για την υγεία μας απο το πετρέλαιο και για το πως το ελληνικό κράτος μας δουλεύει ψιλό γαζί. Χωρίς να έχει ποτέ προνοήσει για τίποτα συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο και να κάνει συστάσεις.

Τα κροκοδείλια ελληνικά δάκρυα για τον Μαντέλα

Του Δημήτρη Ψαρρά - efsyn.gr

Τις δεκαετίες που ίσχυε το καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων στη Νότια Αφρική, οι ελληνικές κυβερνήσεις απέκρουαν τις προσπάθειες απομόνωσής της, ενώ οι γνωστότεροι Ελληνες εφοπλιστές πρωτοστατούσαν στο ποιος θα πρωτοσπάσει το εμπάργκο που είχε επιβάλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών

Ο θάνατος της πολυκατοικίας

Της Μαρίας Κατσουνάκη -kathimerini.gr

Ο κηρυγμένος πόλεμος της θέρμανσης αλλάζει τη ζωή μέσα στα διαμερίσματα αλλά και ανάμεσα στους ενοίκους. Οι «καλημέρες» δυσκολεύουν, τα βλέμματα γίνονται όλο και πιο βλοσυρά. Οι συλλογικές αποφάσεις για μικροεπισκευές σωστός Γολγοθάς, οποιαδήποτε συνεννόηση φιλτράρεται μέσα από στρώματα μεγάλης καχυποψίας.  (φωτο:  e.a.a)

Να ξυλιάσετε φτωχαδάκια!

του Άλκη Μηλιόπουλου

Εσείς λοιπόν οι «φτωχοί» που δεν μπορείτε να αγοράσετε πετρέλαιο και μολύνετε την πόλη βρείτε τα λεφτά. Βγάλτε τα από τα στρώματα. Φέρτε τα από το εξωτερικό. Δανειστείτε από τοκογλύφους. Πουλήστε στα εκατοντάδες νόμιμα και παράνομα ενεχυροδανειστήρια που είναι σπαρμένα σε ολόκληρη την χώρα τα βραχιολάκια σας, τις καδένες, το χρυσό δόντι που δεν σας χρειάζεται πια, το δαχτυλίδι του αρραβώνα, σκουλαρίκια, κοσμήματα και την λίρα την χρυσή που σας κάνανε δώρο γάμου.

Άνα Πάουλα

Η Άνα Πάουλα είναι μία από τους 30 ακτιβιστές της Greenpeace που κρατούνται σε ρωσικές φυλακές, επειδή προσπάθησαν να αναρτήσουν ένα πανό σε ρωσική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της εταιρείας Gazprom στην Αρκτική, διαμαρτυρόμενοι για την εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή, το τελευταιό κομμάτι άγριας φύσης που έχει απομείνει στον πλανήτη. Οι ακτιβιστές κατηγορούνται για πειρατεία και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 15 ετών, παρά το γεγονός ότι η σύλληψη έγινε σε διεθνή ύδατα, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Greenpeace. Η Ana Paula και η Greenpeace ζητούν την παγκόσμια κατακραυγή, καθώς και την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την άδικη κράτησή τους, προκειμένου να δικαιωθούν! 11 Νομπελίστες Ειρήνης έχουν ήδη κάνει διάβημα στον Πρόεδρο Πούτιν, ζητώντας τη μεσολάβησή του.

Οι ακτιβιστές της Greenpeace περιμένουν να δικαστούν εν μέσω αγρίων ανέμων και δακρύων

Από the guardian

Η Βρετανίδα Αλεξάντρα Χάρις και 29 ακόμη ακτιβιστές αντιμετωπίζουν 15 χρόνια φυλάκισης για τη διαμαρτυρία του Sunrise στην Αρκτική, όμως και οι Ρώσοι έχουν τα δικά τους προβλήματα. 

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 21.