Αναζήτηση Ετικέτας - παιδική χαρά

RSS

Άρθρα

Γιάννης Κότσιρας

Ο Γιάννης Κότσιρας μιλάει στον Γιώργο Σκίντσα και στο BHMAgazino για το παρελθόν, την Αριστερά και την ευκαιρία της κρίσης."Η φάση του υπερκαταναλωτισμού", λέει, "ήταν συνολική οπισθοδρόμηση του πολιτισμού μας". Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Παυλίνα Βουλγαράκη θα εμφανίζονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 18 Δεκεμβρίου.

Ενα παιδί μεγαλώνει στα Εξάρχεια

Της Μαρίας Κατσουνάκη

Ο ​​Α. είναι 5 χρόνων και ζει στα Εξάρχεια. Χαιρετάει τους αστέγους, ως κάτι οικείο, νιώθει άβολα με τους Πακιστανούς που πουλάνε λαθραία τσιγάρα, αποφεύγει τους δρόμους με γκράφιτι κρανία. Φοβάται.

Cinetroll: "Η διάσωση" της Βιολογικής Πατάτας

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

Ήρθε το τέλος του κόσμου; Μόνο έτσι εξηγούνται αυτά που γράφει ο ΤΑΖ για τη νέα ταινία του έρωτα της ζωής του, Ρίντλεϊ Σκοτ. Άσε που συμφωνεί με τον Δανίκα. Βαθμολογία, 3/10.

Η Χαρά της Γιορτής

της Αθηνάς Τζολάκη

Ο παππούς ο Στάθης, που μας έσερνε, ο χρυσός μου, μαζί του μέχρι τα μαγαζιά, να διαλέξουμε ή επιτραπέζιο ή μαρκαδόρους ή κατσαρολικά και που το πραγματικό του δώρο ήταν ακριβώς αυτός ο περίπατος στους δρόμους της γιορτής, της φασαριόζικης γιορτής με τα λαχεία, τα μπαλόνια, τους φουσκωτούς Άγιο Βασίληδες,  τους πλανόδιους με τους Καζαμίες, τα χρυσόχαρτα, τις βιτρίνες, τα κάλαντα, τις καραμούζες...

Καμιά χαρά στην «παιδική χαρά» του Αγίου Παντελεήμονα

της Κλειώς Παπαπαντολέων*

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα είχε ανέλπιστους πολιτικούς αντιπάλους, πρωτοφανείς για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της πόλης. Το άνοιγμα της παιδικής χαράς αποτελεί, αναπότρεπτα, εμβληματικό καθήκον για την επόμενη μέρα: Πρωτίστως της δημοτικής αρχής βέβαια, καθώς αυτή οφείλει να ανοίξει και να διασφαλίσει τη λειτουργία της παιδικής χαράς· αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί, όχι για να καταγγείλει το κλείσιμο, αλλά για να συντείνει στο άνοιγμα.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.