Αναζήτηση Ετικέτας - όχι

RSS

Άρθρα

Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε (ή το Μαγιάτικο Δημοψήφισμα)

Του Σπύρου Μιχαηλίδη

Με την επιλογή Β ο Τσίπρας θέλει παραμονή στην ευρωζώνη και με το δημοψήφισμα (στο οποίο θα πάρει ήπια θέση υπέρ της ψήφισης των μέτρων), κάνει ουσιαστικά κίνηση ματ και για τους δικούς του "αντάρτες" αλλά και για την αντιπολίτευση

Ναι ρε Αλέξη...

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Όχι ρε Αλέξη. Συμπάθα με αν κάνω κάπου λάθος, αλλά, από πραγματικό ενδιαφέρον και μόνο, είναι σα να φαίνεται ότι σου φωνάζει κάποιος από εκεί μακρυά στις Ευρώπες : -Μην πολυκουνάς την αχλαδιά. Τσαντίζονται τα μήλα... Μη με κοιτάς έκπληκτος.

Μαζέψτε τους

του Άρη Δαβαράκη

Κουφαίνομαι όμως εντελώς όταν ακούω «ναι, γιατί όχι, θα δούμε, βλέπουμε, μάλλον ναι» για την μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του «συντρόφου Λαφαζάνη».

Το Κρέας Ψάρι και άλλα Φαιδρά κι Αριστερόστροφα…

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού εξαντλείται σε ζητήματα που, τυπικά, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την επονείδιστη συμφωνία που είναι υποχρεωμένος να αρχίσει να βάζει σε εφαρμογή.

Ανταρτοπόλεμος, αλλά πώς;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Κραυγάζουμε συνθήματα και αναθέματα, τώρα που δεν είναι η ώρα για κραυγές αλλά ώρα για περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων -κι αν τα περισσότερα όπλα κατατέθηκαν στη διάρκεια του περασμένου εξαμήνου, θα είναι η δειλία και η διχόνοια που θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, στις επόμενες ζοφερές μέρες που ζυγώνουν, καθώς το τρίτο και μακρύτερο από τα μαρκούτσια θ’ αρχίσει να βιάζει παρά φύσιν την κοινωνία μας "εδω και τώρα"...

Η στιγμή του καπετάνιου

Του Θανάση Καρτερού

Για κοπιάστε όμως να δείτε πώς η κυρία Ιστορία καλεί κάποτε έναν άνθρωπο -έχει αυτή τον τρόπο- και τον φορτώνει με ένα βάρος που κανένας δεν θα ήθελε. Να λάβει σε μια ακραία στιγμή την πιο κρίσιμη απόφαση  και να καρφωθεί στο τιμόνι.

Χαμένες ψευδαισθήσεις;

Της Πέπης Ρηγοπούλου

Το πρώτο που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι να αναδυθούν από τα κάτω πρόσωπα, συλλογικότητες, συμμαχίες που, απαλλαγμένα από ψευδαισθήσεις, με ρεαλισμό και φαντασία, θα πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, να αποδείξουν οτι το δίκιο τελικά νικά.

Αλέν Μπαντιού: 11 σημειώσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κατάσταση

Του Αλέν Μπαντιού*

Ο Γάλλος φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού αναλύει, μέσω άρθρου του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, 11 σημεία για τις επιπτώσεις που έχει το «όχι» στο δημοψήφισμα, την πολιτική συμπεριφορά και τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Αντί Μνημοσύνου

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ακόμα κι αν πέσει αυτή η κυβέρνηση για να διεξαχθούν εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα οι Έλληνες θα ψηφίσουν πάλι τον Αλέξη και μόνον τον Αλέξη –κι όχι βέβαια τους γραφικούς που εθελοτυφλώντας καθ’ έξιν, επιμένουν να ισχυρίζονται ότι το "ΟΧΙ" που είπαμε την περασμένη Κυριακή ήταν ταξικό.Θα ψηφιστεί ξανά γιατί αγωνίζεται.

Και τώρα κρατάμε γερά!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Είναι σαφώς ένα ΟΧΙ, με έντονο όσο και γοητευτικό, το θυμικό στοιχείο. Δεν θα το αρνηθούμε. Άλλωστε 6 συνεχή χρόνια ταπεινώσεων, φτώχειας, απαξίωσης της εργασίας και της δημιουργικότητας, υποχρεωτικής καταδίκης σε μια ζωή μίζερη σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι δυνατόν να μην σωρεύει συναισθήματα. Θυμός, οργή, αγανάκτηση, πίκρα, εξέγερση. ‘Όλα αυτά «έπεσαν» βαριά στην κάλπη.

The game is on again

του Χρήστου Λαδά

Ο κόσμος πυροβόλησε. Και πυροβόλησε κατά όλων. Εντός - Εκτός. Είπε θέλω τον Τσίπρα και μια καλύτερη συμφωνία. Να μπορώ να ζήσω με κάποιες προοπτικές.Αυτό ψήφισε ο κόσμος και ας φώναζαν οι σκελετοί για ευρώ-δραχμή και εκβιαστικά διλήμματα τρομοκρατώντας κατά τα ειωθότα. Η Ελλάδα κράτησε τον νέο Πρωθυπουργό της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ναι καλά, Άρη

του Σι Μπεμόλ

Πλαστά ερωτήματα, ισοδύναμα διακυβεύματα και μια απάντηση στο τελευταίο άρθρο του Άρη Δαβαράκη.

ΝΑΙ Ελπίδας για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ

Του Κώστα Λαλιώτη

Συμπερασματικά ψηφίζω ΝΑΙ, αλλά σέβομαι απεριόριστα και κατανοώ κάθε πολίτη που ψηφίζει ΟΧΙ. Έχω χρέος τη διαφωνία μου να την εκφράσω με επιχειρήματα, με κριτική και αυτοκριτική, με προτάσεις, με ευθύνη.

Αλέξης Τσίπρας: Απόλυτη προτεραιότητά να διασφαλίσουμε τις καταθέσεις. 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε συμφωνία...

mixanitouxronou.gr

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντένα ο  Αλέξης Τσίπρας  προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο και να πείσει για την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Με μισή καρδιά

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Με δεδομένο όμως ότι η εναλλακτική λύση είναι η άνευ όρων παράδοση στα χέρια των δανειστών και των εδώ ομοϊδεατών τους, εκτιμώ ότι όποιος επιδίωκε μέχρι σήμερα την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών δεν μπορεί παρά να τις καταψηφίσει.

Ναι, επιμένουμε στο όχι

του Πάνου Ζέρβα

Δεν θα σχολιάσω καθόλου τις υπερβολές, τις χυδαιότητες, τις διαστρεβλώσεις, τη διχαστική διάθεση, τα προσωπικά γιουρούσια και τις ανθρωποφαγίες: αυτά, με την καλή θέληση των φίλων που σχολιάζουν στην καλύβα τα αποφύγαμε, κατά το δυνατόν και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος. Θα σας πω όμως τους κυριότερους λόγους για τους οποίους την Κυριακή θα επιλέξω το όχι. Παρ’ όλο που δεν ήθελα να γίνει δημοψήφισμα και το έγραψα πολλές φορές στην καλύβα, μετά τις εκλογές.

Καλό Μήνα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο φόβος μας, το ξέρεις και το ξέρω… Γι' αυτό μας βομβαρδίζουν με φόβο. Με ψεύτικο φόβο! Πού ξέρεις, αν ενώσουμε τα χέρια μας όλοι εμείς οι ηλίθιοι σε ένα ΟΧΙ, μπορεί τα φαινόμενα να απατούν και να αποδειχτεί ένας καλός Ιούλιος.Ψήφισε "ΝΑΙ", σου λένε. Σκύψε το κεφάλι, σου λένε. Καλύτερα πέσε στα τέσσερα, όπως έλεγε κι εκείνο το θρασίμι που απολύσαμε τον περασμένο Γενάρη! Στα τέσσερα, για ν’ ανοίξουν πάλι οι  τράπεζες και να ξαναπάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Τι θα συμβεί την επομένη του δημοψηφίσματος

Του Κώστα Μήλα

Είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ επικρατήσει, το (οικονομικό) δράμα θα συνεχισθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον όμορφο αυτό τόπο. Αφήνουμε στην άκρη την περίπτωση που η επικράτηση, είτε του ΝΑΙ είτε του ΟΧΙ, λάβει χώρα με εξαιρετικά οριακό τρόπο...

Μια ριζοσπαστική ελληνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, λίγα μπορεί να καθορίσει εάν δεν υπάρξει η βούληση να αλλάξουν βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και εάν δεν διατηρηθούν και επαυξηθούν συγκεκριμένες κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους.

Γιατί το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με αφήνει παγερά αδιάφορο

του Κωστή Α. Μακρή

Tο ερώτημα για το Δημοψήφισμα που θέλω, είναι: «Θέλετε ένα Κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, δίκαιο και αξιοκρατικό, με Πολίτες που σέβονται τους Κανόνες, τους Νόμους και τους Θεσμούς και Κανόνες, Νόμους και Θεσμούς που σέβονται τους Πολίτες;» Με ένα “ΝΑΙ”, θα είχα ολοκληρώσει κι εγώ τον έρωτά μου για την Ελλάδα.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 25.