Αναζήτηση Ετικέτας - ολιγαρχία

RSS

Άρθρα

Επίθεση στο Παρίσι: Ψυχολογία, Τρομοκρατίες και Ολοκληρωτικός Πόλεμος

του Γιώργου Θωμαϊδη

Οι τακτικιστές του Ισλαμικού Κράτους, στέλνουν το μήνυμα πως θέλουν να προκαλέσουν ξενόφοβη εσωτερική αναταραχή στη Γαλλία, και να περάσουν το μίσος –άρα και τον πόλεμο- μέσα στο έδαφος της.

Ολιγαρχία και διαπλοκή

Του Κώστα Παπαπαναγιώτου

Μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός ελεύθερος, λόγω αντικειμενικότητας, θα πάρει σύντομα τη μερίδα του λέοντος της τηλεθέασης και της διαφήμισης.

Το Κρέας Ψάρι και άλλα Φαιδρά κι Αριστερόστροφα…

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού εξαντλείται σε ζητήματα που, τυπικά, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την επονείδιστη συμφωνία που είναι υποχρεωμένος να αρχίσει να βάζει σε εφαρμογή.

Πώς θα ψήφιζαν οι πολίτες σε μια Δημοκρατία

Του Σταύρου Καλεντερίδη

Η ιστορία της Ελλάδας δίνει τα ισχυρότερα παραδείγματα δημοκρατικής συμμετοχής ικανά να εμπνεύσουν τους πολίτες όλου του κόσμου. Ικανά να εμπνεύσουν και εμάς τους ίδιους.

Ενας λαός στην απεξάρτηση

Του Δημήτρη Μπέγιογλου

Δεν έχει κανένα νόημα προς το παρόν η συζήτηση για δραχμή ή ευρώ εάν δεν ξέρουμε  πώς να χρησιμοποιούμε στη ζωή μας το χρήμα σαν  ανταλλακτικό μέσο κατανάλωσης. Ας απεξαρτηθούμε απο τον καταναλωτισμό. Για να προχωρήσουμε βήμα-βήμα  στη συνάντηση με τον αληθινό  θνητό  εαυτό μας και την πραγματική ελευθερία μας.

Επικαιρικά, Μάρτιος του '15

του Sraosha

Αυτά (τα μέτρα) ή θα ρίξουν την κυβέρνηση ή δε θα τη ρίξουν. Αν την ρίξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέρθει αυτοδύναμος. Μετά έπονται και άλλα, όπως οι πραγματικά αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις (δε γίνεται να σφετερίζονται εσαεί τον όρο οι μισάνθρωποι).

Έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κωλοτούμπα;

Της Βασιλικής Σιούτη

Έκανε ο Σύριζα κωλοτούμπα ή δεν έκανε; Αν η ερώτηση διατυπωνόταν κάπως αλλιώς, ας πούμε αν έκανε στροφή 180 μοιρών, ίσως θα μπορούσε να απαντηθεί πιο εύκολα.Γιατί μια στροφή την έχει κάνει, αλλά 180 μοιρών για την ώρα,  δεν τη λες. Αν θα επιλέξει να την ολοκληρώσει, μένει να το δούμε στο επόμενο διάστημα.

Πολιτική και υποκρισία

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Όπως οι δικτατορίες όπου η εξουσία αρπάζεται με τα όπλα κρατιούνται όσο κρατήσουν με τα όπλα, έτσι και οι δικτατορίες όπου η εξουσία αρπάζεται «δια της Αριστεράς», επιβάλλεται να συνεχίσουν έτσι.  Γιατί ο κόσμος γενικά επαναστατεί απέναντι στις δικτατορίες.

Γεια σου Γιάνη Βαρουφάκη!

του Άρη Δαβαράκη

Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει σήμερα μόνο 4-5 μέρες ζωής Μόλις την Πέμπτη είδε ο πρωθυπουργός τον Σούλτς και μόλις πριν λίγες ώρες γίνανε οι συναντήσεις με τον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ . Βέβαια αυτή που «έγραψε» πιο πολύ ήταν η συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη που ξέρει πολύ καλά την γλώσσα και τα φερσίματα των Ντεϊσελμπλούμ  αυτού του κόσμου...

Financial Times: Οι Έλληνες ολιγάρχες, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Μιχάλη Μπάμπη/efsyn.gr

Ο ρόλος των διάσημων ολιγαρχών της Ελλάδας, που κρατούν την επιχειρηματική ζωή στα χέρια τους, μπαίνει προεκλογικά στο μικροσκόπιο, όπως αναφέρεται σε άρθρο της ανταποκρίτριας των «Financial Times» στην Αθήνα, Κέριν Χόουπ.Τα σχόλια αυτά σηματοδοτούν μια αλλαγή για την Ελλάδα, όπου η επίδραση των ολιγαρχών έχει μακρά ιστορία αλλά σπάνια συζητιέται -τουλάχιστον δημοσίως-, τονίζει η Χόουπ.

"Φιλελεύθερος" ΣΥΡΙΖΑ

Απο το fb tου Αριστείδη Χατζή

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάλει πραγματικά με την ολιγαρχία εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει. Η ολιγαρχία έχει βέβαια ονοματεπώνυμο. Στις συζητήσεις off the record τα ονόματα ακούγονται. Δεν το έχω ακούσει όμως ακόμα στο δημόσιο διάλογο. Αλλά δεν πειράζει. Αρκεί να τα ακούσουμε μετά τις εκλογές.

Μπροστά στο μεγάλο αδιέξοδο

του Άλκη Μηλιόπουλου

Οι συγκυβερνώντες αρχηγοί των δύο κάποτε «μεγάλων κομμάτων»,  σπέρνουν συνεχώς φόβο στην κοινωνία πιστεύοντας ότι έτσι θα θερίσουν καρπούς τόσο για τους ίδιους όσο και για τα κομματικά τους στελέχη. Έχουν ξεχάσει πως όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Μην πυροβολείτε τους ολιγάρχες

Του Άρη Χατζηστεφάνου/efsyn.gr

Δημοκρατία, έλεγε ο Αριστοτέλης, είναι το καθεστώς στο οποίο κυριαρχούν οι ελεύθεροι και φτωχοί, ενώ ολιγαρχία, όταν κυριαρχούν οι πλούσιοι και ευγενούς καταγωγής. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, πολλοί ήταν οι πλούσιοι και ολιγάριθμοι που προσποιούνταν ότι δεν τους αρμόζει ο τίτλος του ολιγάρχη. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης ο όρος «ολιγάρχες» έφτασε να χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τους νέους επιχειρηματίες της Ρωσίας που θησαύρισαν σε διάστημα λίγων ημερών λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία.

Έχει η φτώχεια και δύναται να εκφράζεται

του Άρη Δαβαράκη

Το πρόβλημα είναι πως δεν αρθρώνεται από πουθενά μια ρεαλιστική αντιπρόταση με αποτέλεσμα ο μέσος άνθρωπος να έχει πια κατατρομοκρατηθεί, όχι πια από τρομοκράτες – αλλά από την ίδια την πραγματικότητα. Στριμωγμένος οικονομικά, ταραγμένος όσο δεν πάει άλλο, ο Έλληνας (Ευρωπαίος) πολίτης, τα αποδέχεται πια όλα αδιαμαρτύρητα. Παρακολουθούνται οι συνομιλίες του και όποιος θέλει μπαίνοβγαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του...

Η Ολιγαρχία στην εξουσία

του Άρη Δαβαράκη

Έχουμε λοιπόν γύρω από τις δικές μας Βερσαλίες 505 ολιγάρχες με 8 περίπου χιλιάδες «αυλικούς» που συναποτελούν την οικονομική εξουσία στην πατρίδα μας. Μπροστά τους το κράτος είναι φυσικά ανίσχυρο και είναι απολύτως λογικό η κάθε κυβέρνηση, όσο ισχυρή «εντολή» και να έχει από τον «λαό» να παραλύει εντελώς μπροστά στη δύναμη των «505» και των «8.000».

Αποτελέσματα 1 έως 15 από 15.