Αναζήτηση Ετικέτας - ολιγάρχες

RSS

Άρθρα

Interview-3

του Άρη Δαβαράκη

Από την εποχή του Καποδίστρια και των δολοφόνων του, των Μαυρομιχαλαίων, την ζούμε αυτήν την πίκρα. Ποτέ δεν γίναμε κράτος. Είμαστε πάντα στα χέρια κάποιας ισχυρής οικονομικής ολιγαρχίας.

Από το «φάρμακο» στο δηλητήριο;

Του Παντελή Μπουκάλα

Βεβαίως, θ’ αργήσουν πολύ οι μελέτες που θα προσδιορίσουν πόσο ακριβώς τροφοδότησε αυτή η ψυχοδιαλυτική αναταραχή την αύξηση των αυτοκτονιών κατά 30% μετά το 2010, την οποία αναφέρει και ο κ. Τίμοθι Γκάρτον Ας στο άρθρό του που δημοσιεύει η «Κ».

Υπόψιν του κ. Γιάννη με το ένα «νι»

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει στα γρήγορα, ο κ. Γιάννης με το ένα «νι»μ θα ήταν να αντιληφθεί ότι είναι αποδοτικότερο να επικεντρωθεί στη σύλληψη και τη φορολόγηση του διαφεύγοντα συσσωρευόμενου πλούτου πολλών δεκαετιών και ν' αφήσει τα τρέχοντα έσοδα για ευθετότερο χρόνο.

Νικολούδης: «Αναζητούμε €120 δισ. στο εξωτερικό»

tanea.gr

Ερευνώντας μια στοίβα ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών ανώτατων στελεχών, πολιτικών και άλλων μελών της ελληνικής ελίτ, ο κ. Νικολούδης βρήκε κάποια ανησυχητικά νούμερα. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στους New York Times έχει στα χέρια του 3.500 ελέγχους οφειλόμενους φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ, από τους οποίους ευελπιστεί πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εισπραχθεί 2,5 δισ. ευρώ.

Ιδού οι 18 που χρωστούν 11 δις!

komistes.gr

Βαριά ονόματα του πλούτου στη χώρα μας, είναι βουτηγμένοι στα χρέη. Σύμφωνα με άρθρο του planetnews, αρκετοί από αυτούς, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει», τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

Οι φασίστες που αγαπούν την ελευθερία...

της Νάντιας Κατσαρού

Ήρωές τους (ή και σπόνσορές τους) είναι αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι πριν από λίγες μέρες. Ποιος Σαμαράς και ποιος Άδωνις; Κι αυτοί υπάλληλοι ήταν. Ποια Μέρκελ και ποιος Σουλτς; Αυτοί ήταν οι ειδικοί φρουροί τους. Οι ολιγάρχες του κεφαλαίου είναι πάνω από τις κυβερνήσεις, πάνω από τα κράτη, πάνω από οποιονδήποτε θεσμό, ασφαλώς πάνω από κάθε είδους ηθική.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.