Αναζήτηση Ετικέτας - ολετήρες

RSS

Άρθρα

#Κάτω_τα_χέρια_από_τη_Ζωή

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ο δομημένος λόγος της Π.τΒ. θάφτηκε κάτω και από ένα βαρύ και βρώμικο πέπλο κλασσικού αλλά και νεόκοπου αυριανισμού...

ierissos@hell.gov

του Αλέξανδρου Raskolnick

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι εκδικητική, ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Ναί, δεν μπορεί, πρωτίστως απέναντι στα αγέννητα παιδιά των εργατών που σήμερα, μέσα στην απελπισία τους, δέχονται να πληρώνονται για να καταστρέφουν τον τόπο μας.

Το Νου μας στο Τέθριππο, Εμείς!

του Αλέξανδρου Raskolnick

σε ένα κρεσέντο γελοιότητας, όλοι λιθοβολούν τον κ. Βαρουφάκη επειδή προσπάθησε κι αυτός να μιμηθεί τον Γερμανό ομόλογό του και να παραστήσει ότι ηγήθηκε κι αυτός ενός σοβαρού υπουργείου, συμμετέχοντας κι αυτός σε μια σοβαρή κυβέρνηση...Αναμφισβήτητα, εναλλακτικά σχέδια, όχι μόνον δικαιούται, αλλά και υποχρεούται να έχει ένα υπουργείο Οικονομικών, ειδικά σε περιόδους μεγάλης κρίσης.

Η Ιστορία, Γράφει

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ο χρόνος τελειώνει και αν δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της, θα βρεθεί κάποια άλλη. Οι λαοί δεν χρεοκοπούν. Μόνο οι επιχειρήσεις και τα πολιτικά κόμματα χρεοκοπούν, μέσα σε δύσκολους καιρούς.

Μπορεί να συμφωνούσε κι ο Λένιν...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Επειδή πιάσανε κι οι ζέστες, σκέφτομαι ότι αφού θα το υπογράψουμε το μνημόνιο ας τελειώνουμε με τους περιττούς τους λεονταρισμούς και με τα ανώφελα τα νιαουρίσματα...

Δημοψήφισμα; Όχι, Eυχαριστώ!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μιλούν για δημοψήφισμα ορισμένοι και το πιστεύουν κιόλας όταν το λένε! Κάποιοι, ανάμεσά μας, από καθαρή και άδολη ανοησία ή αφέλεια κι άλλοι εκ του πονηρού, θέλοντας να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα ή ακόμα χειρότερα για να προκρίνουν λύσεις διαφορετικές από την εντολή που δώσαμε στις πρόσφατες εκλογές.

Αμ' Έπος Aμ' Έργον, κ. Πρωθυπουργέ!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όμως τα σπουδαία οράματα πρέπει να συνοδεύονται κι από σπουδαιότερες πράξεις -κι ο χρόνος τρέχει βιαστικός και αμείλικτος. Τα λιγοστά μέτρα της «γέφυρας», το ένα πίσω από το άλλο, τελειώνουν και ξοδεύονται, μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, με το κυβερνητικό έργο να παραμένει ηράκλειο και με τους (συν)εταίρους να παραμένουν εχθρικοί.

Περιμένοντας την Ανάπτυξη...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι νάρκες είναι πυκνά τοποθετημένες, το ναρκοπέδιο αχαρτογράφητο κι η λαϊκή εντολή νωπή και δοσμένη για πάση θυσία εύρεση λύσης εντός της ευρωζώνης. Δεν αφήνουν αυτά τα δεδομένα σπουδαίους βαθμούς ελευθερίας στην κυβέρνηση...

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μεταρρύθμιση δεν είναι να αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι κατανάλωσης μιας καθημαγμένης κοινωνίας που έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησής της, για  να εξυπηρετείται ένα χρέος που είναι ανεξέλεγκτο και αβίωτο. Μεταρρύθμιση θα ήταν να ελεγχθούν αυτοί που το δημιούργησαν, αυτό το ειδεχθές χρέος.

Αμφιθυμίες

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αδιαφορώ για ό,τι λένε οι δημο(σ)κόποι για τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποτέ δεν τους είχα σε σπουδαία εκτίμηση τους υπόλογους δημο(σ)κόπους. Άλλωστε, δεν ξεχνώ ότι και η φαιά κυβέρνηση του αλήστου μνήμης Παπαδήμου, είχε κάποτε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.

Ας τους ταράξουμε στη νομιμότητα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Είναι καιρός να μάθουμε επιτέλους όλοι μας, ποιες ήταν οι αιτίες της δημιουργίας του ελληνικού χρέους και πού ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που τώρα μας λένε ότι είναι καλύτερα να τα χρωστάμε στο διηνεκές. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δικαιωμά μας!

Άι σιχτίρ, ρε Μπαρουφάκη!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Θα μου πεις, τι σε έπιασε τώρα; Μύγα σε τσίμπησε κι από εκεί που έσταζε μέλι ο στόμας σου, μου τα γυρνάς τώρα στις μπαρούφες; Να σου εξηγήσω αμέσως: Είμαι πολύ εκνευρισμένος από τη συνέντευξή του κ. Βαρουφάκη στον Robert Peston, έναν δημοσιογράφο του BBC

Δεν λέω ακόμα τίποτα για αύριο, αλλά, σήμερα χαμογελώ!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ψυχραιμία λοιπόν χρειάζεται σε όλους μας και καμία ανησυχία δε συνιστώ σ’ εκείνους που ανησυχούν για τους δείκτες, όταν χαμογελάνε οι άνθρωποι.Γιατί, πραγματικά, βλέπεις χαμόγελα παντού, αναμεταξύ των σκεπτόμενων ανθρώπων.Σήμερα χαμογελάμε με ικανοποίηση, επειδή ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα πάψει πια να είναι μια αποικία χρέους.

Τόσα ψέμματα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Προσπαθώ να τους ξεχάσω, όλους αυτούς. Να ξεχάσω, σαν τις χειρότερες αμαρτίες του εκλογικού μας σώματος, αυτά τα γεννήματα των χείριστων αποφάσεών μας. Μάλιστα, καλό μου πληκτρολόγιο, προσπαθώ να ξεχάσω ότι όλες κι όλοι εμείς, είμαστε εκείνοι που με την ψήφο μας και με την ανοχή μας, τους αφήσαμε αυτούς τους άθλιους να μας κυβερνούν, τόσα χρόνια.

Ας καθαρίσουμε με τους κακομούτσουνους

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όποιος κι αν είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, εδώ που τα λέμε, δεν είναι δυνατόν να είναι ακαταλληλότερος από τον σημερινό κι ας λένε ό,τι θέλουν οι ντόπιοι δημο(σ)κόποι - γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ακαταλληλότερος από τον Φον Αντωνάκη!

Η Ιστορία μιας Φωτογραφίας

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τη λίστα αυτή, είχαν παραδώσει ο Batman μαζί με την Catwoman, στα χέρια του Φιντέλ, όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, στη μακρινή Αβάνα, την πιο μακρινή άνοιξη του 1953. Αλλά ας τα πάρομε τα πράγματα από την αρχή.

Η Μήνις των Θνητών!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Η Ύβρις στην κλασική ελληνική σκέψη, είναι η οίηση που υποδηλώνει ασέβεια και περιφρόνηση του μέτρου. Είναι η αμαρτία στην οποία είναι επιρρεπείς οι ισχυροί κι υπήρξε βασική έννοια της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων: Η «ύβρις» προκαλεί την επέμβαση του Δία, που στέλνει στον υβριστή την «άτην»...

Άσε με να κάνω λάθος…

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αλλά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να πιάσει η τρομοκρατία σου ούτε πείθουν κανέναν πια οι γκεμπελισμοί σου ή, πολύ περισσότερο, οι ψευδείς υποσχέσεις σου. Εδώ ούτε ένα δωρεάν wi-fi δεν κατάφερες να εξασφαλίσεις, βρε ουτιδανέ άνθρωπε, όπως υποσχόσουν με τον χαρακτηριστικά αστείο στόμφο σου πριν από τόσον καιρό και θα σε πιστέψουμε στα υπόλοιπα; Ειδικά τώρα που σε έχομε μάθει τόσο καλά και γελάμε με τα "διαγγέλματά" σου, τρομάρα σου;

Ευχές για το 2015!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ας ευχηθώ, σ’ εσάς που σας αγαπώ στην πραγματική μου ζωή αλλά και στους άλλους που διαβάζετε το «Σημειωματάριο κάτω από το μαξιλάρι μου»  και που δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, στις μουτσουνοτεφτεροφιλενάδες και στους μουτσουνοτεφτερόφιλους στο Facebook, και σ’ όλον τον κόσμο, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, ένα υγειές 2015 που να μην είναι χειρότερο από τον χρόνο που φεύγει και πάει στον αγύριστο.

Ζητείται Έντιμος Έλληνας!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, αν υπάρχει έντιμος Έλληνας που θα δεχόταν να πρωταγωνιστεί σ’ αυτήν την προεδρική εκλογή που εκτυλίσσεται ως άλλο ένα κεφάλαιο τριών επεισοδίων σ’ αυτήν την ιστορία ζόφου που βιώνουμε όλοι μας και που σκοτεινιάζει ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύτατο πολιτικό κλίμα της χώρας.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 36.