Αναζήτηση Ετικέτας - οικονομία

RSS

Άρθρα

Ο εθνικός μας πλούτος πεταμένος στα σκουπίδια

Του Δημήτρη Βλάχου

Ειδικά εν μέσω της βαθιάς κρίσης και υψηλής ανεργίας, είναι εγκληματικό για το κράτος, όχι μόνο να μην κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εκμεταλλευτούμε υλικά και πνευματικά αυτόν τον εθνικό πλούτο, αλλά να στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή.

Το μοιρολόϊ της φώκιας στο Αιγαίο

Του Παντελή Μπουκάλα

Ψευτομοιρολογούν σε Βρυξέλλες, Βερολίνα, Νέες Υόρκες, Λονδίνα, Μόσχες, Αγκυρες. Ενω "τα κοπάδια" πνίγονται, σαπίζουν, χειμώνα καιρό πια, μπροστά σε φράχτες και τείχη.

Ιστορίες με λίστες

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

Πάντα θα είναι πιο εύκολο για τους έχοντες να ιδρύσουν μια εταιρεία-βιτρίνα στα νησιά Κέιμαν, μέσω αυτής ν’ ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία και ν’ αγοράζουν ή να πωλούν μετοχές στο Λουξεμβούργο.

Αποψη: Η «νίκη» του Ερντογάν

Του Αθανασίου Έλλις

Καλά θα κάνει ο Ερντογάν να μην υποκύψει στη μέθη της εσωτερικής επιτυχίας. Η συνέχεια δεν διαγράφεται εύκολη. Ο λαός είναι διχασμένος. Η κοινωνική γαλήνη απειλείται. 

Η ανάπτυξη του γκολφ, του χρυσού και της επιστημονικής μετανάστευσης

Του Γιάννη Μυλόπουλου

Η άρδευση των γηπέδων γκολφ θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, μετά τις άλλες... έξυπνες επενδύσεις του παρελθόντος σε εισαγόμενες αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως βαμβάκι, που είναι υπεύθυνες  για τη σημερινή κατάσταση.

Οι προδότες, οι ήρωες και η δραχμή

Του Παναγιώτη Ι. Ξυδώνα

Οι ένθερμοι υποστηρικτές της δραχμής, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν καν ένα ενδελεχές εναλλακτικό σχέδιο, εστιάζουν μόνον στο αδιέξοδο της εξόδου από το ευρώ. Δεν μας είπαν ποτέ, ποια παιδεία θέλουν, ποια δικαιοσύνη και ποιο κράτος.

Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον εαυτό μου

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Ε, όχι λοιπόν, όχι, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις πράξεις μου. Και σ’ αυτό δεν μου φταίει κανένας Σύριζας και κανένας Τσίπρας. Καμία Μέρκελ και κανένας τρισκατάρατος Σόϊμπλες.Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον κόσμο μου...

Το μήνυμα του Τσίπρα

Του Παύλου Τσίμα

Η αλήθεια είναι το μήνυμα διατυπώθηκε κάπως αδέξια, ερασιτεχνικά. Διατυπώθηκε, όμως. Και δεν θα κριθεί η τύχη του από την ποιότητα των αγγλικών στα οποία διατυπώθηκε.

Το χαλασμένο καρότσι

του Κωστή Α. Μακρή

 Δεν έχουμε πάρα πολλά παιδιά και πρέπει να τα προσέχουμε.Πρέπει να τα μεταφέρουμε με ασφάλεια σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είναι παίξε γέλασε όλο αυτό…

Η "αριστερη πλατφόρμα" ως "Λαϊκή Ενότητα"

του Χρήστου Λουτράδη

Σαφέστατα η παραμονή στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, υπό αυτή την κυβερνητική μορφή ήταν ανέφικτη για τον ίδιο και αναποτελεσματική για την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον κυνισμό που εμπεριέχει  αυτή η πολιτική πράξη.

Τα όπλα που έγιναν μπούμερανγκ

Του Παντελή Μπουκάλα

Όταν πια το όπλο έγινε αυτεπίστροφο, και μάθαμε εκ των υστέρων μέσα από τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ορισμένα αντιφατικότατα πράγματα για ένα-δύο-τρία Plan B, ξανάκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους η δεδομένη πολιτική ανωριμότητα και ο μικροκομματισμός του πολιτικού μας συστήματος.

5 Αυταπάτες του 3ου Μνημονίου

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, χωρίς όμως πλέον αντοχές και χωρίς την παραμικρή ελπίδα απεμπλοκής.

Η ώρα του Αλέξη Τσίπρα

Του Γιάννη Μπουτάρη*

Είναι η ώρα του Τσίπρα. Τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε μόνοι μας να τις είχαμε ξεκινήσει το 1981, όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ. Την πίστη στις αξίες και στις ικανότητές μας, όμως, έχουμε –με εσένα, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργό– τη μοναδική ευκαιρία να την εμπεδώσουμε σήμερα. Αυτό είναι πια στα χέρια σου, είναι δουλειά σου να το πετύχεις.

Το τέλος της μαγικής σκέψης

Του ΠαύλουΤσίμα

Ακόμη και αν η υπό εκκόλαψη συμφωνία είναι η χειρότερη δυνατή, αυτή η ενηλικίωση της πολιτικής- αν επέλθει- θα είναι κέρδος.

Καλή αρχή με τον περιορισμό των προνομίων των βουλευτών

Του Γιώργου Κύρτσου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι αφορολόγητες οι αποδοχές των βουλευτών. Δεν υπάρχει επίσης κανένας λόγος να τους προσφέρεται δωρεάν χρήση αυτοκινήτου με leasing, να τους παρέχεται δωρεάν σύνταξη...

Εβδομάδα εξελίξεων

Tvxs Ανάλυση

Με τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ την Πέμπτη 13, θα διαχωριστούν οι δυο κόσμοι που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση να έχει ήδη συμβεί.

Η αβάσταχτη μελαγχολία του να μη ξέρεις να ζεις

Του Μιχάλη Μιχελή

Ήταν ο 92χρονος Στέφαν Χέσελ. Τον αποκάλεσαν «τον πατέρα» των απανταχού αγανακτισμένων. Γερμανός, που πήρε το όπλο κατά του Χίτλερ! Διέφυγε στη Γαλλία και με την παρουσία και τα γραφτά του, εμψύχωσε και τους εδώ αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 196.