Αναζήτηση Ετικέτας - Οξφόρδη

RSS

Άρθρα

Η βιομηχανία της ασφάλειας των συνόρων

του Μάρτιν Λέμπεργκ Πέτερσεν

Εταιρείες όπως η βρετανική BAE Systems, η ιταλική Finmeccanica, η γαλλική Thales ή η Airbus και η Boeing ανταγωνίζονται επιθετικά στην υπογραφή νέων συμβάσεων για τον έλεγχο των συνόρων σε μια εξαιρετικά επικερδή αγορά. 

Η Ευρώπη πρέπει να σώσει την Ελλάδα για να σώσει τον εαυτό της

left.gr

"Η Ευρώπη πρέπει να σώσει την Ελλάδα για να σώσει τον εαυτό της", τιτλοφορεί το σημερινό του άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο βρετανός ιστορικός και καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Τίμοθι Γκάρτον Ας. Οι συνέπειες της παραμονής της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης είναι πρόβλημα, αλλά μία έξοδός της της θα είναι καταστροφή, υποστηρίζει. Δεν θα είναι απλά οικονομικές, εξηγεί, αλλά και ανθρώπινες, γεωπολιτικές και ιστορικές. Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ η ίδια ξανά, τονίζει ο Γκάρτον Ας.Εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, γράφει, κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει.

Guardian: Το δίλημμα είναι Grexit ή διαγραφή χρέους

Guardian/tvxs.gr

Είναι απολύτως καθαρό σε όλες τις πλευρές πλέον ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα δάνεια διάσωσης. Η σημερινή προσέγγιση αξιώνει από την Ελλάδα να επιτυγχάνει μεγάλο και παρατεταμένο πρωτογενές πλεόνασμα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πιστωτών. Αυτή η προσέγγιση θα την υποχρεώσει να αποστραγγίσει τουλάχιστον μια γενιά για να μεταφέρει σε άλλες χώρες τεράστια ποσά απ' ό,τι παράγει ο ελληνικός λαός.Η ιστορία και οι οικονομικές αρχές μας διδάσκουν ότι το να προσπαθείς να επιβάλεις τέτοιου τύπου λογικές σε μια βαθιά τραυματισμένη οικονομία, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την καταστρέψεις και να πλήξεις και όσους προσδοκούν έσοδα από εκείνη.

Καρυότυπος ή περί στοργικότητας

by Librofilo

Η καθημερινότητα ενός μοναχικού ανθρώπου καταγράφεται στην εξαιρετική νουβέλα του νεότατου (Βιολόγου και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας), Άκη Παπαντώνη (Αθήνα,1978), με τίτλο «ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ», (Εκδ.Κίχλη - υπέροχη έκδοση, σελ.117), η οποία διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν έναν πρωτοεμφανιζόμενο  να ξεχωρίζει: Οικονομία λόγου, άψογη δομή, ευδιάκριτο ύφος και πλήρης έλεγχος του θέματος με το οποίο επιλέγει να ασχοληθεί.

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.