Αναζήτηση Ετικέτας - ντροπή

RSS

Άρθρα

Το ΑΙDS δεν είναι μπαμπούλας

της Κάτιας Ηγουμενάκη

Συστήθηκε σεμνά."Με λένε Σταμάτη και είμαι πρώην τραβεστί και φορέας του ΑΙDS. Δεν είμαι ζητιάνος αλλά ζητάω βοήθεια διότι τα φάρμακα που πρέπει να παίρνω είναι πολύ ακριβά και δε μπορώ ν΄ ανταπεξέλθω."

Κάποια στιγμή θα λογαριαστούμε

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όμως οι ράχες των υποζυγίων δεν αντέχουν άλλο κι είναι έτοιμες να σπάσουν από τα ασήκωτα βάρη. Η παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες, δεν ανακουφίζει κανέναν.

Θλίψη και ντροπή

του Γιάννη Μακριδάκη

Καθώς οδηγούσα προς τον προορισμό μου, να το κακό μαντάτο, καθόταν στην άκρη του δρόμου. Η αετογερακίνα που εδώ και ένα μήνα περίπου θαύμαζα κάθε πρωί να ίπταται περήφανη από πάνω μας, καθόταν στην άσφαλτο. (Κάντε ένα κλικ για update.Υπηρξε ευχάριστη εξέλιξη!)

Καλό Μήνα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο φόβος μας, το ξέρεις και το ξέρω… Γι' αυτό μας βομβαρδίζουν με φόβο. Με ψεύτικο φόβο! Πού ξέρεις, αν ενώσουμε τα χέρια μας όλοι εμείς οι ηλίθιοι σε ένα ΟΧΙ, μπορεί τα φαινόμενα να απατούν και να αποδειχτεί ένας καλός Ιούλιος.Ψήφισε "ΝΑΙ", σου λένε. Σκύψε το κεφάλι, σου λένε. Καλύτερα πέσε στα τέσσερα, όπως έλεγε κι εκείνο το θρασίμι που απολύσαμε τον περασμένο Γενάρη! Στα τέσσερα, για ν’ ανοίξουν πάλι οι  τράπεζες και να ξαναπάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Πώς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα!

Του Γιάννη Σιάτρα

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η χώρα δεν πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Όμως, οι υποχρεώσεις αυτές υπάρχουν ακριβώς επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επενέβη στις αγορές και αγόρασε ελληνικά ομόλογα! Και στη συνέχεια επέβαλε στην τότε Κυβέρνηση (Πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος και Υπουργός Οικονομικών ο Ευάγ. Βενιζέλος) να μην "κουρευτούν”.

Λούμπεν αρχηγοί και ο άτολμος

Του Χρήστου Γιανναρά

Aλλά δεν τολμάει ο Aλέξης Tσίπρας: φοβάται την αξιοκρατία, τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας, την άμιλλα, τα μέτρα της αριστείας. Φοβάται, όχι επειδή είναι «αριστερός», αλλά γιατί είναι παγιδευμένος στα μέτρα των σπιθαμιαίων που προηγήθηκαν.Eχει στο κόμμα του τον Λαοκράτη Bάσση και επιλέγει για υπουργό Παιδείας τον Aριστείδη Mπαλτά. Aυτή η επιλογή μετράει το ανάστημά του. Aλλά είναι νέος. Kαι έχει την ποιότητα να κυοφορήσει την έκπληξη.

Το μαύρο κάστρο

του Πιγκουίνου

Το Blackness Castle βρίσκεται στη Σκωτία. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Εδιμβούργο. Το επισκέφθηκα ένα βροχερό πρωινό, με παρέα μου τα κοράκια και την ησυχία της βαλτώδους θάλασσας που το περιβάλλει.

Χωρίς αντίλογο στη λογική των δανειστών

Του Χρήστου Γιανναρά

Η λογική του κ. Σόιμπλε, λογική του Ευρωπαίου, είναι απλή, «τετράγωνη». Μας λέει στους Ελληνες: Ζητήσατε και επιμείνατε να γίνετε δεκτοί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επικαλεστήκατε λόγους πολιτικούς και ιστορικούς. Δεν άργησε να φανεί ότι το μόνο που πραγματικά σάς ενδιέφερε, ήταν το χρήμα.

Πρόεδρος της ελληνικίτς Δημοκρατίας

του Γιάννη Μακριδάκη

Κυριακή λίγο μετά το μεσημέρι, ο Γιάννης Μακριδάκης απο την Βολισσό τής Χίου όπου ζεί, καλλιεργεί την γή του και γράφει βιβλία, έλυσε μέσα του μια απορία που αφορά και πολλούς απο μάς. Το σόι πολίτευμα είναι αυτό που έχουμε; Είναι δημοκρατία; Είναι δικτατορία; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στις 227 λέξεις που ακολουθούν. Μαζί και η διέξοδος - σε ένα λίνκ πάνω στην λέξη "Φυσικό"...

Τι χώρα είναι αυτή όπου φοβάσαι την αστυνομία;

του Χρήστου Λαδά

«Δεν είχα όπλα, το πρόσωπο μου ήταν ακάλυπτο, βρισκόμουν μόνος μου σε μια γωνία σηκώνοντας τα χέρια ψηλά για να δείξω ότι είμαι άοπλος. Απλά με χτύπησαν με τα γκλομπ. Δεν έκανα τίποτα, δεν είπα τίποτα. Όταν βρέθηκα στο έδαφος φωνάζοντας άρχισαν να με χτυπάνε περισσότεροι αστυνομικοί. Τι χώρα είναι αυτή στην οποία πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;»

Αποτελέσματα 1 έως 11 από 11.