Αναζήτηση Ετικέτας - νομοσχέδιο

RSS

Άρθρα

Επιτέλους διαβούλευση για την ιθαγένεια

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την εσπευσμένη κατάργηση του νόμου Ραγκούση από την κυβέρνηση Σαμαρά, κατατέθηκε για διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς.Ενώ ο νόμος Ραγκούση προέβλεπε πενταετή νόμιμη διαμονή των δύο γονέων και ιθαγένεια με τη γέννηση του παιδιού, ο νέος νόμος χορηγεί ιθαγένεια στην ηλικία των έξι ετών, όταν το παιδί έχει τελειώσει ένα χρόνο νηπιαγωγείο και πάει Δημοτικό.

Το άδικο το τρως μα δεν το χωνεύεις...

του Αλέξανδρου Raskolnick

"Έχουμε περιπτώσεις όπως αυτήν κάποιου που τα τελευταία χρόνια, μετέφερε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια δηλώνει εισόδημα της τάξης των πέντε χιλιάδων ευρώ. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Οι κατάλογοι αυτοί υπήρχαν, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν." δήλωνε στο Stern ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο μήνυμα η πρόωρη απελευθέρωση τρομοκρατών

kathimerini.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον νέο νόμο που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους με αναπηρία 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ’ οίκον με «βραχιολάκι».Η ανακοίνωση του Foreign office έχει ως εξής: «Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τδείχνει ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων».

Επί προσωπικού

του Άρη Δαβαράκη

Μπαίνω στο κυρίως πιάτο για να μην μακρηγορούμε:  Οι δολοφονίες της 17 Νοέμβρη και ότι σχετιζότανε με αυτά τα σκυλιά τα λυσσασμένα,  ήταν για μένα πάντα το κόκκινο πανί. Δεν θα κάτσω να σας αναλύσω τι πίστευα και τι πιστεύω γι’ αυτούς γιατί δεν έχει πια σημασία. Δικάστηκαν, μπήκαν φυλακή, ο κύκλος του αίματος φάνηκε να κλείνει. Στο μεταξύ είχαν δολοφονήσει ανθρώπους που ήξερα καλά, «δικούς μου» ανθρώπους, αγαπημένους.

Μαξίμου: Όχι απελευθέρωση τρομοκράτη, αλλά δημιουργία κράτους δικαίου

tvxs.gr/Απαντήσεις

«Ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών», επισημαίνει η ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας στις ανησυχίες και τις ενστάσεις των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο κατάργησης των φυλακών Τύπου Γ. Σημειώνεται πως σε άρθρο του νομοσχεδίου, στο οποίο εμπίπτει και η περίπτωση του Σάββα Ξηρού, προβλέπεται κατ' οίκον έκτιση της ποινής των ισοβιτών που έχουν πάνω από 80% αναπηρία και έχουν εκτίσει 10 χρόνια φυλάκισης. Το εν λόγω άρθρο προκάλεσε τόσο την αντίδραση της αντιπολίτευσης όσο και των ΗΠΑ.

Το Μαξίμου επιταχύνει την κατάθεση νομοσχεδίων και στέλνει την Προστασία του Πολίτη στο υπ. Δικαιοσύνης

avgi.gr

Άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή προωθείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές, ενώ ξεκινά η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης. Αυτά αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: Δεν περνάνε σε εμάς οι απειλές

ThePressProject

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά αυτών που δεν θέλουν να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας ότι οι απειλές δεν περνάνε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία υψώνει τοίχος προστασίας για τους πολίτες. "Ορισμένοι από τους τεχνοκράτες προσπαθουνε ματαίως να μας φοβερίσουνε με τελεσίγραφα".

Είχατε πολύ ξύγκι για κάψιμο...

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Τι θα πει ο ένας και ο άλλος για τη γόβα μας, το κουστούμι μας, τ' αμάξι μας, τη πισίνα μας, το κώλο μας, τα προγούλια μας, τα βυζιά μας, τις πλαστικές μας, τη θαλαμηγό μας, το λιαρ τζετ μας...

Προς τι ο Eκνευρισμός του Δόκτορος Schäuble;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μήπως σχετίζεται αυτός ο εκνευρισμός με την είδηση πως το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη, μεταξύ άλλων και 13 Γερμανούς, νυν ή πρώην στελέχη της Siemens για παλιά υπόθεση χρηματισμού στελεχών του ΟΤΕ;

Πολιτική και υποκρισία

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Όπως οι δικτατορίες όπου η εξουσία αρπάζεται με τα όπλα κρατιούνται όσο κρατήσουν με τα όπλα, έτσι και οι δικτατορίες όπου η εξουσία αρπάζεται «δια της Αριστεράς», επιβάλλεται να συνεχίσουν έτσι.  Γιατί ο κόσμος γενικά επαναστατεί απέναντι στις δικτατορίες.

Οι Μπαλτάκοι, οι παγίδες και το αντιρατσιστικό

του Στρατή Μπουρνάζου

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο προχώρησε την Τρίτη στη Βουλή διεκδικεί τρεις πρωτοτυπίες: Πρώτον, το φέρνει μια κυβέρνηση για την οποία η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι βασικοί άξονες του λόγου και της πολιτικής της. Δεύτερον, είναι το πιο «παγωμένο» νομοσχέδιο της μεταπολίτευσης.

Άλλα 350 εκατομμύρια στην κοινοπραξία Μπόμπολα – Ιωάννου – Παρασκευαΐδη – Κόκαλη

Του Κώστα Εφήμερου/ThePressProject.gr

Ελευθεροτυπία: η κυβέρνηση ετοιμάζει να περάσει νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθούν ως αποζημίωση άλλα 350 εκατομμύρια στην κοινοπραξία Μπόμπολα – Ιωάννου – Παρασκευαΐδη – Κόκκαλη για τον οδικό άξονα Πελοποννήσου εξαιτίας της μειωμένης κίνησης στους αυτοκινητόδρομους.

Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό

Του Ανδρέα Τάκη

Παρά τις όποιες βελτιώσεις του, το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο όπως και ο νυν ισχύων και μηδέποτε εφαρμοσθείς ν. 927/1979 ακολουθούν ένα μοντέλο που στηρίζεται στην καταπολέμηση της διακίνησης «προσβλητικών ιδεών» και πολύ λιγότερο στην καθαυτό καταπολέμηση των ρατσιστικών πρακτικών που είναι τόσο έκδηλες στην καθημερινότητα της.

Αναψε μεγάλες φωτιές στη ΝΔ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Του Φίλιππου Πανταζή

Σε νέο γεφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο για μία ακόμη φορά, ύστερα από το χθεσινό αντάρτικο 38 γαλάζιων βουλευτών, κινδυνεύει να μείνει σε εκκρεμότητα. Δεν ποινικοποιούνται οι γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, δηλαδή των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και δεν εξομοιώνονται με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, το οποίο, βάσει του νομοσχεδίου, ποινικοποιείται.

Ο αιγιαλός ως παράδειγμα...

Της Δέσποινας Κουτσούμπα

Μπορεί το σχέδιο νόμου για τον Αιγιαλό να έσπασε και να ψηφίστηκαν μονο μερικές διατάξεις του αλλά επειδή αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπουν κάποια στιγμή και οι υπόλοιπες σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, δεν ησυχάζουμε και δεν εφησυχάζουμε. (Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Πολίτες" πριν απο την ψήφιση των επιμέρους άρθρων.)

«Είμαστε κομμάτι της γης, και η γη είναι κομμάτι του εαυτού μας»

Της Βασιλικής Κατριβάνου

«Πώς μπορείτε να αγοράζετε ή να πουλάτε τον ουρανό – τη ζεστασιά της γης; Η δροσιά του αγέρα ή το άφρισμα του νερού δεν μας ανήκουν. Πώς μπορείτε να τα αγοράσετε από μας; Είμαστε τμήμα της γης, και η γη είναι τμήμα του εαυτού μας». Βασιλική Κατριβάνου για το νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας" , 31.7.2014

Τέλος στον υπερδανεισμό των κομμάτων

Του Γιώργου Μπουρδάρα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο κρατικής και ιδιωτικής χρηματοδότησης του πολιτικού συστήματος εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή. Η μεγάλη μείωση της κρατικής ενίσχυσης, η ονομαστικοποίηση της χρηματοδότησης κομμάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα και το «φρένο» στον υπερδανεισμό των πολιτικών φορέων είναι μεταξύ εκείνων των τομών που επιχειρούνται.

Νομοθετώντας την Καταστροφή (Vol.2)

του Άκη Ματούλα

Μόλις διάβασα το Νομοσχέδιο για τα Δάση με τον γελοίο τίτλο «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση κ Ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη Ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας». Σαν περιβαλλοντολόγος βρίσκω τον τίτλο πολύ γελοίο...

Να μην βγάλουμε κάνα φράγκο απο τον αιγιαλό;

Απο το Βήμα

"Την Παρασκευή 18 Ιουλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Βασίλη Χιώτη για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ."  (Συμβουλή απο toportal.gr: Μην το διαβάσετε μονοκοπανιά γιατί τα εγκεφαλικά παραμονεύουν). 

(ΑΠΕ)ραντα κέρδη με κρατική επιχορήγηση

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Οι όμιλοι Κοπελούζου-Μυτιληναίου και μια παλιά γνώριμη της ελληνικής, αλλά και της γερμανικής Δικαιοσύνης, η πολυεθνική Enercon, θα λάβουν ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές για να «επενδύσουν» σε αιολικά πάρκα.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 63.