Αναζήτηση Ετικέτας - νόμος

RSS

Άρθρα

Η Δανία ψηφίζει νόμο για την κατάσχεση κοσμημάτων από τους πρόσφυγες για να καλύψει τα «έξοδα»!‏

dailysabah.com

Διάφορες πηγές επιμένουν πως η  Δανία ψηφίζει νόμο να κατάσχει κοσμήματα από πρόσφυγες. Οι αντι-προσφυγικές πολιτικές βρίσκονται σε πλήρη έξαρση μετά τη νίκη, τον Ιούνιο, του Φιλ. Κόμματος της Δανίας.

Μήπως για εμάς η λύση είναι η παιδεία;

του Χρήστου Λαδά

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ο γάμος μεταξύ των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος: "Οι ομοφυλόφιλοι ζητούν ίση αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου".

Οι Ευρωπαϊκοί Νόμοι

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Ας αφήσουμε λοιπόν τα ηθικολογικά περί τήρησης των συμφωνηθέντων και τα δήθεν νομικο-φιλοσοφικά περί συνεχείας του κράτους, και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ο ανίσχυρος πρέπει να υποταχτεί στην θέληση του ισχυρού! Κι επειδή αυθαδίασε, πρέπει να δεχτεί και το ταπεινωτικό χάδι της μπότας του ισχυρού στον σβέρκο. Πρέπει να χρησιμεύσει και ως παράδειγμα προς αποφυγήν, ως stimulus negativus.

O Nόμος

του Χρήστου Λαδά

Εμείς είμαστε η Ελλάδα. Εμείς είμαστε ο Νόμος. Ήρθε ο καιρός να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Να γίνουμε Πολίτες. 

Δώρο 20 δισ. σε ξένες δικηγορικές εταιρείες

ThePressProject

Για ποιο λόγο αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών να προσθέσει σε καταργημένο νόμο διάταξη (με το Ν.4254/2014, παράγραφος Β, υποπαράγραφος Β2, περίπτωση 4) σχετική με τη φορολόγηση των αλλοδαπών δικηγορικών εταιρειών η οποία μάλιστα ρυθμίζει το θέμα αναδρομικά σε βάθος εικοσαετίας; Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υποτίθεται πως ψάχνει για ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις γιατί θεσπίζει ένα πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες σε σχέση με αυτό που ίσχυε;

Οι παραλίες μας αλλάζουν χέρια;

Του Ηλία Κρούπη

Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα του τις προς πώληση παραλίες Σαρακίνικο και Σίμος μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων. Συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς στο Σαρακίνικο και το Σίμο με “Property Code ΑΒΚ 382”!!!

Η Ελλάδα που αγαπήσαμε

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Οχι, κ. Χατζηδάκη. Για ακόμη μία φορά, αντιλαμβάνομαι πως δυστυχώς ο λεγόμενος φιλελευθερισμός σας έχει τα χαρακτηριστικά μεσσιανικής ιδεολογίας, κοινώς έχει τόση σχέση με τον φιλελευθερισμό όση και η Ελλάδα με την ελεύθερη αγορά.

Παράνομη πια η συνεργασία Μαφίας-Πολιτικής

Απο την kathimerini.gr

Επιτέλους η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε έναν νέο νόμο για το αδίκημα της εξαγοράς ψήφων από τη μαφία και τη συνεργασία πολιτικών με το οργανωμένο έγκλημα. Το πράσινο φως δόθηκε από την γερουσία της Ρώμης με 191 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 18 αποχές.

Φορολογικοί νόμοι εξοργίζουν τους πολίτες

Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Χαμένοι στη μετάφραση, εφοριακοί, λογιστές και φορολογούμενοι που προσπαθούν, ματαίως, να ερμηνεύσουν τις διατάξεις των τελευταίων φορολογικών νόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα απίστευτο φορολογικό αλαλούμ.

Θυμήθηκαν τον αντικαπνιστικό νόμο

toportal.gr

Αν δεν θυμάστε ποιός είναι ο αντικαπνιστικός νόμος, να σας θυμήσουμε ότι είναι αυτός ο νόμος που δίχασε, ξεσήκωσε και που τελικά, μετά από αμέτρητες παλινωδίες ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Όσες διαβεβαιώσεις και αν προηγήθηκαν, όσες απειλές για πρόστιμα και αν υπήρξαν, το μόνο που απέμεινε είναι τα πιατάκια και τα πλαστικά ποτηράκια αντί για τασάκια, να μας θυμίζουν ότι το κράτος αυτό όποτε θυμάται χαίρεται. 

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10.