Αναζήτηση Ετικέτας - Ναί

RSS

Άρθρα

Ναι ρε Αλέξη...

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Όχι ρε Αλέξη. Συμπάθα με αν κάνω κάπου λάθος, αλλά, από πραγματικό ενδιαφέρον και μόνο, είναι σα να φαίνεται ότι σου φωνάζει κάποιος από εκεί μακρυά στις Ευρώπες : -Μην πολυκουνάς την αχλαδιά. Τσαντίζονται τα μήλα... Μη με κοιτάς έκπληκτος.

Μουνχάου: Οι τρεις λόγοι που απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι»

του Βόλφγκανγκ Μουνχάου

Τους τρεις λόγους που απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι» αναλύει σε άρθρο του στους Financial Times ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου, εντοπίζοντάς τους στον εκβιασμό των πιστωτών, στην αδυναμία τους να πείσουν ότι η συνταγή της λιτότητα μπορεί να αποδώσει καρπούς, αλλά και στην αλαζονεία.

Ψηφίστε ΝΑΙ για να μην μας τιμωρήσουν!

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Ξέρω, ακούγεται συναισθηματικό. Αλλά πιστεύω ότι μόνο ένα ΟΧΙ μας βοηθά για να κρατήσουμε ακόμη ζωντανή την προσωπική μας ακεραιότητα, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας!

Ανοικτή επιστολή στους πρώην ΟΧΙ νυν ΝΑΙ

Του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου

Μπροστά στο δίλημμα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ πέρα από το δημοψηφικό ερώτημα ο καθένας έχει να πάρει μία απόφαση για το πώς θέλει να ζήσει: σαν σκλάβος είλωτας ή σαν ελεύθερος πολίτης.Εκείνοι που θα πούνε ΝΑΙ από φόβο για την ανατροπή της καθημερινότητάς τους ή για το κούρεμα των καταθέσεων ή για την πείνα που μας απειλεί ή για τα καύσιμα που θα μας λείψουν ή για τις συντάξεις που κινδυνεύουν ή από φόβο για τα αντίποινα των εκδικητικών εταίρων, πρέπει να το σκεφτούν.

ΝΑΙ Ελπίδας για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ

Του Κώστα Λαλιώτη

Συμπερασματικά ψηφίζω ΝΑΙ, αλλά σέβομαι απεριόριστα και κατανοώ κάθε πολίτη που ψηφίζει ΟΧΙ. Έχω χρέος τη διαφωνία μου να την εκφράσω με επιχειρήματα, με κριτική και αυτοκριτική, με προτάσεις, με ευθύνη.

Με μισή καρδιά

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Με δεδομένο όμως ότι η εναλλακτική λύση είναι η άνευ όρων παράδοση στα χέρια των δανειστών και των εδώ ομοϊδεατών τους, εκτιμώ ότι όποιος επιδίωκε μέχρι σήμερα την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών δεν μπορεί παρά να τις καταψηφίσει.

Ναι, επιμένουμε στο όχι

του Πάνου Ζέρβα

Δεν θα σχολιάσω καθόλου τις υπερβολές, τις χυδαιότητες, τις διαστρεβλώσεις, τη διχαστική διάθεση, τα προσωπικά γιουρούσια και τις ανθρωποφαγίες: αυτά, με την καλή θέληση των φίλων που σχολιάζουν στην καλύβα τα αποφύγαμε, κατά το δυνατόν και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος. Θα σας πω όμως τους κυριότερους λόγους για τους οποίους την Κυριακή θα επιλέξω το όχι. Παρ’ όλο που δεν ήθελα να γίνει δημοψήφισμα και το έγραψα πολλές φορές στην καλύβα, μετά τις εκλογές.

ΟΧΙ

Του Σταμάτη Κυρζόπουλου

Το στίγμα της υποτιθέμενης "σκληρής διαπραγμάτευσης" έδωσε η καθόλου "δημιουργική" ασάφεια ενός ακατάληπτα αλαζόνα και αλλοπρόσαλλα νάρκισσου καθηγητή παιγνιο-θεωρητικής οικονομίας που με κάθε του εμφάνιση και δήλωση εξανέμιζε τα έτσι και αλλιώς λιγοστά αποθέματα αξιοπιστίας που είχε η κυβέρνηση, αλλά και η χώρα.

Ε, όχι και «Ναι»!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Δεν έχει καμία σημασία αν καλώς ή κακώς δεν θέλουμε αυτή τη στιγμή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα με την οποία έχει να αναμετρηθεί κατά την εβδομάδα που διανύουμε η ελληνική κυβέρνηση.

Τι θα συμβεί την επομένη του δημοψηφίσματος

Του Κώστα Μήλα

Είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ επικρατήσει, το (οικονομικό) δράμα θα συνεχισθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον όμορφο αυτό τόπο. Αφήνουμε στην άκρη την περίπτωση που η επικράτηση, είτε του ΝΑΙ είτε του ΟΧΙ, λάβει χώρα με εξαιρετικά οριακό τρόπο...

Μια ριζοσπαστική ελληνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, λίγα μπορεί να καθορίσει εάν δεν υπάρξει η βούληση να αλλάξουν βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και εάν δεν διατηρηθούν και επαυξηθούν συγκεκριμένες κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους.

Γιατί το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με αφήνει παγερά αδιάφορο

του Κωστή Α. Μακρή

Tο ερώτημα για το Δημοψήφισμα που θέλω, είναι: «Θέλετε ένα Κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, δίκαιο και αξιοκρατικό, με Πολίτες που σέβονται τους Κανόνες, τους Νόμους και τους Θεσμούς και Κανόνες, Νόμους και Θεσμούς που σέβονται τους Πολίτες;» Με ένα “ΝΑΙ”, θα είχα ολοκληρώσει κι εγώ τον έρωτά μου για την Ελλάδα.

Αποτελέσματα 1 έως 14 από 14.