Αναζήτηση Ετικέτας - μοναξιά

RSS

Άρθρα

Sinead O' Connor

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε το βράδυ της Κυριακής η διάσημα Ιρλανδή τραγουδίστρια Sinead O' Connor. Προανήγγειλε μάλιστα την απόφασή της μέσω facebook κι αυτός ήταν ο λόγος που τελικά σώθηκε η ζωή της.

Τι είναι το ταλέντο;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Ο μεγαλύτεροι λοιπόν εχθροί ενός ανθρώπινου ταλέντου είναι δύο, η μοναξιά και η ματαιοδοξία, ''το καβάλημα του καλαμιού'' με λίγα λόγια. Η μοναξιά λόγω του ότι αναζητά συνεχώς στη ζωή του καταστάσεις ανώτερες του ιδίου, αναζητά εκπλήξεις μοναδικές σε κάθε επίπεδο.

Στα νοσοκομεία συχνάζει η «αγιότητα»…

Του π. Λίβυου

Έπασχε φοβερά. Υπέφερε απίστευτα και όμως, δεν μας άφησε ούτε εμένα ούτε τους επισκέπτες που ήρθαν να την δούν να νιώσουμε οίκτο, θλίψη και το σημαντικότερο απογοήτευση. Μας παρηγορούσε αντί να την παρηγορούμε.

Ελάτε να μελαγχολήσουμε παρέα

του Γιάννη Πάσχου

Αν δεν σας πιάνει αυτή η πρώτη ελαφριά δόση έχω κι άλλη. Η θάλασσα κρυώνει, οι έρωτες  του καλοκαιριού τέλος, οι βροχές αρχίζουν, τα νησιά ερημώνουν, τα χωριά ερημώνουν, απώλειες, απορρίψεις, οι σκατόφατσες  του γραφείου σε περιμένουν. Εθισμός; Πάμε στην τρίτη δόση την πιο βαριά. Πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, Γευγελή, Ειδομένη...

Ακολουθώντας τις καρδιές των ανθρώπων

του Φώτη Θαλασσινού

Το Κοσμοπολίτ βρίσκεται στην καρδιά της Ομόνοιας καλά κρυμμένο πίσω από κάτι φυλλωσιές. Δεν θα μπορούσε να μην ήταν κρυμμένο. Και στην τελική καλύτερα. Όλες αυτές οι ομορφιές που ανθίζουν εκεί μέσα δεν πρέπει να μολύνονται από τον φαύλο προδότη κόσμο των πολλών.  Θυμάμαι ακόμη σαν μεθυσμένος το χάδι του ξένου ερωτιδέα στο λαιμό μου την ώρα που στα μάτια μου παιζόταν η συντέλεια του έσω κόσμου μου. Η μικροκοινωνία του σινεμά είναι θετική στην περίθαλψη της δύστηνης ζωής.

Η μοναξιά του Βαρουφάκη και η Αντουανέτα

Του Τάσου Τσακίρογλου

Σε κάθε περίπτωση απομονωμένος δεν είναι αυτός που έχει ένα ολόκληρο λαό στο πλευρό του, αλλά εκείνος που φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο εξαιτίας της οργής των πολιτών. Εκείνος που δείχνουν με το δάχτυλο εκατομμύρια άνθρωποι ως υπεύθυνο της δυστυχίας και της μιζέριας που βιώνει ολόκληρη η ήπειρος. Η ιστορία είναι παλιά και πολύ βαρετή: γι' άλλους το λαβράκι και ο σολομός και γι' άλλους τα ψίχουλα και τα ληγμένα προϊόντα. Είναι η οπτική της Αντουανέτας.

Τσάρλς Μπουκόφσκι: Η Ιδιοφυΐα του πλήθους

doctv.gr

Υπάρχει τόση πανουργία, μίσος, βία και παραλογισμός στον μέσο άνθρωπο που είναι αρκετή για να προμηθεύσει έναν ολόκληρο στρατό για μια ολόκληρη μέρα. Και οι καλύτεροι στον φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του, και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη, και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη…

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.