Αναζήτηση Ετικέτας - μνημόνια

RSS

Άρθρα

Είμαστε σε βαθιά κρίση

του Χρήστου Λουτράδη

Οι προκλητικά ανιστόρητες , βαθιά διχαστικές και άνευ πολιτικής ουσίας δηλώσεις του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη αλλά και οι αντιδράσεις που συνόδευσαν τις δηλώσεις αυτές φανέρωσαν όλες τις παθογένειες και τα καρκινώματα της κοινωνίας μας.

Επικίνδυνα πάθη: Αυτά θα μας σώσουν

του Άρη Δαβαράκη

Ολη μας η ζωή είναι τίγκα στα πάθη και γι’ αυτό είναι ασταμάτητα πολύ επικίνδυνη -  πάρα πολύ επικίνδυνη. Το ζείν επικινδύνως περιλαμβάνει όλες μας τις αντιφάσεις, ακόμα και τις πιό ευτελείς, τις λιγότερο αποδεκτές πλευρές μας, τις μεγαλειώδεις διαστροφές μας.

Τι δεν είναι οι 1101

του Κώστα Εφήμερου

Οι 1101 που έρχονται σίγουρα δεν εκφράζονται από την δημοσιογραφία που ασκεί ο υποτιθέμενος "νέος τύπος" που το μόνο που έχει ξεχωριστό από τον "αυριανισμό" είναι ότι δεν εκτυπώνεται σε χαρτί.

Ενας λαός ερωτευμένος με τον ηγέτη του

tripioevro.blogspot.gr

Η νίκη δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν είναι ερωτευμένος με τους φλαμπουράρηδες, τους τσακαλώτους ή τους βούτσηδες, αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης κυρίαρχος, ο λαός κυριαρχημένος

Των Κ. Εφήμερου και Γ.Λιβιτσάνου

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής απέδειξε ότι όλοι παρασυρθήκαμε ερμηνεύοντας το 63% του Όχι. Η συντριπτική ήττα του αντιμνημονιακού μετώπου οφείλει να μας προβληματίσει όλους.

Interview-4

του Άρη Δαβαράκη

Με ενοχλεί που λέει ο Τσίπρας πως δεν πιστεύει στο Μνημόνιο που έφερε, που υπονοεί πως δεν θα το εφαρμόσει, που δεν υπερασπίζεται τον ίδιο τον αγώνα, την δύναμη χαρακτήρα και την αίσθηση ευθύνης που έδειξε εκείνο το βράδυ..

Κυβερνητικό σχέδιο: Οι έχοντες και οι μη έχοντες

Του Γιάννη Μυλόπουλου

Tο μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειώσουν τον κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού, με σκοπό να τον φέρουν στα μέτρα τους και να σχηματίσουν μαζί του κυβέρνηση, κατ’ επιταγή των δανειστών.

Το δικό μου σκεπτικό

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Η Δουλειά του Μυρμηγκιού...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τώρα που όλοι μαζί τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, αντί να καθίσουν σαν τους ανθρώπους και να τα βρουν πρώτα-πρώτα μεταξύ τους, κυριολεκτικά εκτροχιάστηκαν και προτιμούν να πάνε σε εκλογές. Για να χαθεί κι άλλος χρόνος!

Τα όπλα που έγιναν μπούμερανγκ

Του Παντελή Μπουκάλα

Όταν πια το όπλο έγινε αυτεπίστροφο, και μάθαμε εκ των υστέρων μέσα από τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ορισμένα αντιφατικότατα πράγματα για ένα-δύο-τρία Plan B, ξανάκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους η δεδομένη πολιτική ανωριμότητα και ο μικροκομματισμός του πολιτικού μας συστήματος.

Αυτός ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Και οι Ελληνες αλλάζουν. Η μελαγχολία και η αγωνία διακατέχουν ολοένα και περισσότερους. Τελείωσαν τα παραμύθια. Οι επιλογές μας είναι ένας δύσκολος, αβέβαιος δρόμος ή η σίγουρη καταστροφή.Ο σημερινός αποσυντονισμός έχει δύο σκέλη. Την απόλυτη διάψευση ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση· και την απομόνωση και ανασφάλεια που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση στο σχέδιο της διαπραγμάτευσης

Έρικ Τουσέν / efsyn.gr

Στις 5 Ιουλίου του 2015, μετά το δημοψήφισμα που προώθησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η Βουλή των Ελλήνων, ο ελληνικός λαός απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της λιτότητας που ήθελαν να επιβάλουν οι θεσμοί, παλαιότερα «τρόικα». Αποτελεί μια σπουδαία νίκη για τη δημοκρατία.

Καραγκιοζιλίκια

Του Νότη Παπαδόπουλου

Προφανώς, ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να προδώσει τις ιδέες του και να αθετήσει όλες τις υποσχέσεις του κόμματός του. Στάθμισε όμως με ιστορική ευθύνη την κατάσταση και επέλεξε ορθά να σώσει τη χώρα αντί να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι να το κάνω το δίκιο μου»

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Η κυβέρνηση σπατάλησε το «ιερό όπλο» του δημοψηφίσματος - λες και χρειαζόμασταν δημοψήφισμα για να πούμε ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Και τώρα κρατάμε γερά!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Είναι σαφώς ένα ΟΧΙ, με έντονο όσο και γοητευτικό, το θυμικό στοιχείο. Δεν θα το αρνηθούμε. Άλλωστε 6 συνεχή χρόνια ταπεινώσεων, φτώχειας, απαξίωσης της εργασίας και της δημιουργικότητας, υποχρεωτικής καταδίκης σε μια ζωή μίζερη σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι δυνατόν να μην σωρεύει συναισθήματα. Θυμός, οργή, αγανάκτηση, πίκρα, εξέγερση. ‘Όλα αυτά «έπεσαν» βαριά στην κάλπη.

Ψηφίστε ΝΑΙ για να μην μας τιμωρήσουν!

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Ξέρω, ακούγεται συναισθηματικό. Αλλά πιστεύω ότι μόνο ένα ΟΧΙ μας βοηθά για να κρατήσουμε ακόμη ζωντανή την προσωπική μας ακεραιότητα, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας!

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο

Του Στάθη Κουβελάκη

Η κυβέρνηση, ο Σύριζα, ο ελληνικός λαός βρίσκονται σήμερα μπροστά σε ένα απλό, στη διατύπωσή του και μόνον, δίλημμα: συνθηκολόγηση ή ρήξη, παράδοση ή ανοιχτό στοίχημα για το μέλλον. Η δεύτερη επιλογή ενέχει...

Δεν υπάρχει «αμοιβαία επωφελής συμφωνία»

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Το σχέδιο των φίλων μας λοιπόν ήταν να μην αλλάξει απολύτως τίποτε. Δηλαδή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος και αξιολόγηση της προόδου για την πληρωμή της δόσης σε…δόσεις. Η παλιά πουτάνα και νοικοκυρούλα Σόϋμπλε έκανε και χιούμορ, δηλώνοντας «δεν κατάλαβα ακριβώς, νομίζω θέλουν να μην λέγεται πια τρόϊκα, που νόμισα ότι είναι ελληνική λέξη, αλλά «θεσμοί», καμμιά αντίρρηση»...

Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα μνημόνια

tovima.gr

Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια» ξεκαθαρίζει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε όλους τους διαφωνούντες «ενάντια στον (αν)έντιμο συμβιβασμό».Σε κείμενο της, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια! Η Κομμουνιστική Τάση απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε όλους τους διαφωνούντες και ξεκινά ανοικτές συζητήσεις και εκδηλώσεις ενάντια στον (αν)έντιμο συμβιβασμό.» Η απειθαρχία στις απειλές της κυβέρνησης που φέρνει άλλο ενα μνημόνιο, είναι καθήκον κάθε αριστερού αγωνιστή.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 47.