Αναζήτηση Ετικέτας - MME

RSS

Άρθρα

Καναλάρχες καλούν Βρυξέλλες

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου/thepressproject.gr

Είναι γνωστή η διαπλοκή πολιτικού συστήματος- τραπεζιτών- κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του share

Της Σίσσυ Αλωνιστιώτου

Τα social media γεμίζουν ειδήσεις και φωτογραφίες στους «τοίχους» του Facebook σε όλον τον κόσμο δημιουργώντας μαζικές αντιδράσεις και ψυχικές εγγραφές, ενώ αρκετοί προσχωρούν σε ιδεολογίες με την απλή μέθοδο της διολίσθησης: εάν ερωτηθούν, δεν θα αναγνωρίσουν συνειδητά τον εαυτό τους ως π.χ. φασίστα.

Volkswagen: Από το ζενίθ στο ναδίρ

Του Sebastian Matthes*

Οι άνθρωποι στις αγορές της Δύσης αγοράζουν λιγότερα αυτοκίνητα. Πολλές αναδυόμενες χώρες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά. Και το αυτοκίνητο χάνει ολοένα την αξία του σαν σύμβολο κοινωνικού στάτους.

Μια βαθύτερη ματιά στις δημοσκοπήσεις

Του Δημήτρη Ραπίδη

Ένας βασικός λόγος που μπορεί να καθιστά μια δημοσκόπηση αναξιόπιστη είναι τα στοιχεία της να θεωρούνται από την κοινωνία ως προκατασκευασμένα. Εδώ ακριβώς έγκειται και η φαλκίδευση της λειτουργίας της δημοσκόπησης: Να γίνει εργαλείο και προϊόν προπαγάνδας.

Klarina Bourana: Μας τα πρήξατε με ΣΥΡΙΖΑ και Κρίση

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

Ο ΤΑΖ πεθαίνει από πλήξη “ξεφυλλίζοντας” ελληνικές εφημερίδες και site, σύμφωνα με τα οποία απ’ ότι φαίνεται σε όλον τον πλανήτη δε συμβαίνει τίποτα άλλο εκτός από την κρίση, τον ΣΥΡΙΖΑ και το πουλί του Λένι Κράβιτζ.

Απλά τα πράγματα την Κυριακή

Του Δημήτρη Ραπίδη

Λίγο πριν την Κυριακή, καλό είναι όλοι μας να έχουμε μια συνολικότερη και καθαρότερη εικόνα για εκείνο που καλούμαστε να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε.

Σκοτάδι

Του Μάκη Μαλαφέκα

Μην πιστεύετε τίποτα. Αρένα είναι. Αίμα. Τηλεσαδισμός, αστική εξιλέωση, χαρούμενη αποποίηση ευθυνών ενός ολόκληρου συστήματος και εν τέλει ο ίδιος σταθερός και απαρέγκλιτος εκφασισμός της κοινωνίας μέσω του ίδιου πάντα λεξιλογίου.

Αμφιπρόσωπο πελατειακό κράτος

Του Χρήστου Γιανναρά

Αρα, αριστερή (κοινωνικών στόχων) πολιτική είναι να παταχθούν με συνέπεια και μεθοδικά οι σπατάλες του κράτους, όχι τα τίμια έσοδα των πολιτών.

Από τον «έντιμο» στον «αναγκαίο» συμβιβασμό

του Χρήστου Χατζηιωσήφ

Ο αρχικά επιδιωκόμενος «έντιμος συμβιβασμός» δεν μπορούσε ποτέ να υπάρξει, γιατί προϋπέθετε έντιμη διαπραγμάτευση. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρξε σε καμία φάση.

Η δεοντολογία των καναλιών θυσία στην… ψυχίατρο

tvxs.gr

Η επιβεβαίωση της πληροφορίας είναι ο πρώτος κανόνας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η καταπάτησή του δεν είναι σπάνια ειδικά όταν το προστάζει ο εντυπωσιασμός. Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της μικρής Άννυ σαν να μην «κανιβαλίστηκε» αρκετά από τηλεοπτικά δελτία, εκπομπές και μερίδα του διαδικτύου και του έντυπου τύπου έπρεπε να συντηρηθεί «γιατί πουλάει» ακόμη και χωρίς πραγματική εξέλιξη. Τα τηλεοπτικά κανάλια δεν δίστασαν λοιπόν στο βωμό της τηλεθέασης να παρουσιάσουν «ψυχίατρο - μαϊμού» που «αποκάλυψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες» για τα όσα βίωσε η μικρή πριν τη δολοφονία της αλλά και για την οικογένειά της. Αυτό που δεν προνόησαν να κάνουν ήταν να ελέγξουν αν η κυρία που συστήθηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ  ανήκε όντως στο δυναμικό του οργανισμού.

Η Ευρώπη είναι κουλτούρα και πολιτισμός

του Χρήστου Λουτράδη

Αν η σχέση μας εξαντλείται σε ένα ατέρμονο και ατελέσφορο δούναι και λαβείν επιδοματικού χαρακτήρα, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Αν όμως είμαστε πεπεισμένοι ως κοινωνία αλλά και ως άτομα ότι ανήκουμε στον δυτικό κόσμο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και τις ευθύνες που αναλογούν σε αυτήν την παράδοση.

Μηχανορραφίες Μέσω Ειδήσεων

Του Νίκου Σβέρκου

Όποιος κατέχει τα ηνία στα δίκτυα ενημέρωσης, έχει και μεγαλύτερη δύναμη», λένε όσοι γνωρίζουν τα της πολιτικής επικοινωνίας, που τα εργαλεία της δεν εξαντλούνται σε προεκλογικές περιόδους. Τον πρώτο λόγο στον συγκεκριμένο μηχανισμό έχει το «σκληρό μπλοκ» της ευρωζώνης, ήτοι η γερμανική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, συνεπικουρούμενη από κλιμάκια άλλων μικρότερων χωρών...

Τι αμαρτίες πληρώνει η Βίκυ Σταμάτη;

Του Οικοδόμου

Η επιλεκτική, στα όρια της απανθρωπιάς αυστηρότητα ―σε σχέση με τα εγκλήματά της―  που επιδεικνύουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης στο πρόσωπο της Σταμάτη,  είναι, όσο και αν ξενίζει κάποιους ο παραλληλισμός αυτός,  αντανάκλαση του ειδώλου μιας κοινωνίας φτιαγμένης από τους ισχυρούς  που, προκειμένου να παραμένουν στο απυρόβλητο, τρώνε τους  αδύνατους.

Καλομάθανε οι Κοράκοι!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Έχει σπουδαιότητα να μαθευτεί με κάθε επισημότητα, ποιοι ήταν οι αχρείοι χρυσοκάνθαροι, ντόπιοι ή ξένοι, που ωφελήθηκαν υλικά από τις μεθοδεύσεις της περιόδου μεταξύ της εκφωνήσεως του περιβόητου «λεφτά υπάρχουν» και της ημέρας που, από το Καστελόριζο, ο ηγεμονίσκος εκ Δυτικής Λιβύης, μας πυροβόλησε πισώπλατα, εκχωρώντας θρασύτατα, όσο και αυθαίρετα, την εθνική μας κυριαρχία.

Στο μικροσκόπιο Βαρουφάκη όλα τα ΜΜΕ που πήραν δάνεια μέσα στην κρίση

HuffPost Greece

Στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις του χώρου της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή. Την ίδια ώρα ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο.

Οι καιροί ου μενετοί

Του Κώστα Μελά

Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις δικαιολογημένες ενστάσεις της, έχει καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους την οποία όσο το γρηγορότερο δυνατόν πρέπει να ολοκληρώσει. Άλλωστε, πρόκειται για τις δικές της προτάσεις, κέρδος από τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε και οι οποίες αφορούν σειρά διευθετήσεων αναγκαίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αποτελέσει και την αρχή της αποσυμπίεσης σε επίπεδο διεθνούς και εγχωρίου περιβάλλοντος, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αφετηρία μεταστροφής των προσδοκιών από αρνητικές σε θετικές.

Τι υπέγραψε ο Βαρουφάκης; Όλο το παρασκήνιο

Του Κώστα Εφήμερου/ThePressProject

Σε αυτόν το δεύτερο γύρο πιέσεων -που οι πληροφορίες μας λένε ότι έφτασαν στα όρια μιας δεύτερη ρήξης αφού ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ή την υπογραφή του ή την παραίτησή του- η λύση ήρθε από έναν άνθρωπο που μέχρι τότε ήταν ένας απλός πολίτης και σήμερα κατέχει την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος.Έτσι το έγγραφο που αναρτήθηκε από τον EFSF σύμφωνα με τους Έλληνες αξιωματούχους δεν φέρει τις υπογραφές που αναφέρει στην 11η σελίδα, όπως λέει ο Κώστας Εφήμερος.

Αν τολμούσε ο πρωθυπουργός τα «ουσιώδη»

Του Χρήστου Γιανναρά

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη φρεσκάδα της νιότης και γερό μυαλό. Εφτιαξε κυβέρνηση επιστρατεύοντας, για πρώτη φορά, κοινωνικές δυνάμεις. Εκανε Πρόεδρο Δημοκρατίας κομματικό του αντίπαλο. Είναι φανερό ότι επιδιώκει, στις κρίσιμες αυτές ώρες, συνεργασίες, συστράτευση έντιμων και αποδεδειγμένα ικανών ανθρώπων.

Βαρουφάκης: Δεν μπορούν να μας διχάσουν με τον Αλέξη

tvxs.gr

Σκόπιμες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης βλέπει ο Γιάνης Βαρουφάκης πίσω από τα δημοσιεύματα που θέλουν εκείνον και τον Αλέξη Τσίπρα να έχουν διαφορές. «Προσπαθούν να μας διχάσουν, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο».

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 65.