Αναζήτηση Ετικέτας - μέτρα

RSS

Άρθρα

Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε (ή το Μαγιάτικο Δημοψήφισμα)

Του Σπύρου Μιχαηλίδη

Με την επιλογή Β ο Τσίπρας θέλει παραμονή στην ευρωζώνη και με το δημοψήφισμα (στο οποίο θα πάρει ήπια θέση υπέρ της ψήφισης των μέτρων), κάνει ουσιαστικά κίνηση ματ και για τους δικούς του "αντάρτες" αλλά και για την αντιπολίτευση

Η Ευρώπη χρειάζεται ξανά την Ελλάδα

ΤΟ ΒΗΜΑ/Κύριο άρθρο

Είναι μέγας ο κίνδυνος στο επόμενο διάστημα να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων και έτσι η χώρα μας που ταυτόχρονα βιώνει μείζονα οικονομική κρίση να μετατραπεί σε αποθήκη απελπισμένων.

Άρση εθνικής κυριαρχίας

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Είναι τόσο μεγάλη η ζημιά που έχουν κάνει αθροιστικά οι θυσίες, οι ταπεινώσεις, οι τρώσεις της εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για την παραμονή στην ευρωζώνη, ώστε το συνολικό θετικό αποτέλεσμα δικαίως να αμφισβητείται.

Αλέξη χάσαμε...

Του Νίκου Βασιλειάδη

Καμιά νέα συμφωνία δεν θα πάρεις άμεσα. Κανένα από τα μέτρα που προτείνεις δεν θα γίνει αποδεκτό. Θα παίξουν με τον χρόνο. Στο μεταξύ θα έχεις γέροντες που θα λιποθυμούν στις ουρές, τράπεζες να αδειάζουν, την αγορά να στεγνώνει εντελώς, τον κόσμο να ξεμένει ακόμα και από τα απαραίτητα και την αντιπολίτευση να φωνάζει ότι κατέστρεψες την χώρα. Μέσα σε όλα αυτά επιδιώκεις και να τους πας και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος;

Όλες οι υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης – Που συμφωνεί και που διαφωνεί με τους θεσμούς

Του Κώστα Πουλακίδα

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για το Eurogroup και στη συνέχεια τη σύνοδο κορυφής όπου θα καθοριστεί εάν θα παραμείνει το αδιέξοδο στο ελληνικό ζήτημα, με ότι και αν αυτό σημαίνει, ή εάν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και τον δανειστών της χώρας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μια "εξαμερή" με τους Θεσμούς, τον Τούσκ, τον Ζαν-Κλώντ Γιουνκέρ  και τον Γερούν Ντάϊσελμπλουμ.  Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ντ. Τουσκ, ενώ το απόγευμα θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

Δραγασάκης: «Μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα»

tanea.gr

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι επίσης αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά στο θέμα των ταμειακό πρόβλημα. Στη συνέντευξή του, αφού υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ταμειακό έλλειμμα, ανέφερε: "Το ταμειακό αδιέξοδο αντιμετωπίστηκε με την εντατικοποίηση της εισροής των εσόδων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, καθώς και με μετάθεση πληρωμών. Όμως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ύφεσης, και η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ύφεση και άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα.Διότι αν αυτό συμβεί, μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι. Γι' αυτό το ζήτημα της ρευστότητας πρέπει να συμπεριληφθεί στην διαπραγμάτευση."

«Στο ρελαντί» το Βέλγιο λόγω γενικής απεργίας κατά της λιτότητας

HuffPost Greece

Η κινητοποίηση, η οποία ακολουθεί μια απεργία πολλών ημερών που είχε κηρυχθεί το φθινόπωρο, δεν αναμένεται ότι θα εμποδίσει την υιοθέτηση από το κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει το προσωρινό πάγωμα των μισθών, συμβολικό μέτρο της νέας δεξιάς κυβέρνησης.Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν διακοπεί από τηνΤρίτη το βράδυ. Δεν πρόκειται να επαναληφθούν πριν από την Πέμπτη το πρωί. Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο προς και από το Παρίσι, το Άμστερνταμ ή την Κολωνία, που εξυπηρετούνται από τις αμαξοστοιχίες Thalys. Τα Eurostar που έρχονταν από το Λονδίνο σταματούν στη Λίλλη.

Επικαιρικά, Μάρτιος του '15

του Sraosha

Αυτά (τα μέτρα) ή θα ρίξουν την κυβέρνηση ή δε θα τη ρίξουν. Αν την ρίξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέρθει αυτοδύναμος. Μετά έπονται και άλλα, όπως οι πραγματικά αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις (δε γίνεται να σφετερίζονται εσαεί τον όρο οι μισάνθρωποι).

Υψηλές δημοσκοπήσεις ...

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Με τους προηγούμενους Δεξιούς είχαμε τουλάχιστον την ελπίδα ότι μπορούσε πάντα να έρθει μια Αριστερά και να γίνει η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη. Τώρα την χάσαμε κι αυτήν. Με μερικά ακόμη μέτρα θα πεθάνουμε κατά χιλιάδες, όμως οι πολιτικοί μας δεν θα χάσουν ένα λεπτό ύπνου. Αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πότε θα επαναστατήσουμε βίαια.

Reuters: Σχέδιο «ασφυξίας»

Reuters/tvxs.gr

«Η χρηματοδοτική ασφυξία χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς να περιμένουν καν το τέλος Απριλίου» φέρεται να είπε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης. H Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει πλέον άλλες επιλογές.

Μ. Σουλτς: «Επιλογή της Ελλάδας τα μέτρα λιτότητας» (βίντεο)

left.gr

Ο Μάρτιν Σούλτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και «δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε», προσθέτοντας: «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα"».

NΔ-ΠΑΣΟΚ σφάζονται για την Τρόικα

iefimerida.gr

Σαμαράς και Βενιζέλος ήλπιζαν ότι θα μεταθέσουν χρονικά τις δύσκολες αποφάσεις, όπως για το ασφαλιστικό ή το ενιαίο μισθολόγιο, ελπίζοντας ότι η Τρόικα θα κάνει τα στραβά μάτια, ώστε να μην προκληθούν πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως πρόωρες εκλογές που θα έδιναν την κυβέρνηση πιθανώς στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως όλα δείχνουν, όμως, η Τρόικα δεν έχει εγκρίνει καμία από τις συμβιβαστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Όπισθεν ολοταχώς στην αγκαλιά της τρόικας

avgi.gr

Σαμαράς - Βενιζέλος εγκαταλείπουν τους λεονταρισμούς περί "εξόδου από το Μνημόνιο". Σήμα υλοποίησης όλων των σκληρών μέτρων εξέπεμψαν προς δανειστές και αγορές οι δύο συμπρόεδροι από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Νέο μπόνους στις τράπεζες: Οι ζημίες θα καλύπτονται με ρευστό.

Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα ο Τσίπρας

naftemporiki.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας, πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν είναι σε θέση να απεγκλωβιστεί από τη σκληρή γραμμή της τρόικας. Ζητάει λοιπόν μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης και προσπαθεί να αναβάλλει το ζήτημα του Προέδρου μήπως και κερδίσει λίγο χρόνο μέχρι τις εκλογές...

Αλί από 'κείνονε που δεν έχει νύχια να ξυστεί!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μετά την αποτυχημένη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, αναμένονται νέες περικοπές παντού, νέα "ισοδύναμα μέτρα", αν και η φοροδοτική ικανότητα των εξαντλημένων πολιτών είναι από δύσκολο ως απίθανο να κλείσει το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό.

NYT: Οι φοροελαφρύνσεις Σαμαρά δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα

ThePressProject.gr

Στο δημοσίευμα των New York Times σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι "τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δυο δανειακά προγράμματα ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2010". Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα και θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές...

Απαίτηση για νέα σκληρά μέτρα

ThePressProject.gr

Σε δημοσιονομικό «κενό» ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 επιμένει η τρόικα, που μεταφράζεται σε πίεση για τη λήψη νέων μέτρων. Απαίτηση για άμεση ψήφιση των ομαδικών απολύσεων και του νόμου για το συνδικαλισμό. Όπως σημειώνει η «Ναυτεμπορική» αναβλήθηκαν για την Αθήνα οι αποφάσεις για τα ακανθώδη ζητήματα, όπως ασφαλιστικό, εργασιακό, απολύσεις, πλειστηριασμοί κ.α.

Στο έλεος των δανειστών

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

Οι πιέσεις για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και των εξοντωτικών φορολογικών μέτρων κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο τον κυβερνητικό σχεδιασμό. [...] παραπέμπουν σε ένα δύσκολο φθινόπωρο και δεν αποκλείεται η τελική αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση αναμένει εναγωνίως, να κρατήσει επί μακρόν.

Το Ευρώ, ο Νότος και η ευκαιρία που πήγε χαμένη

του Άλκη Μηλιόπουλου

Μοναδική στιγμή που λίγο έλειψε να ανατρέψει τα σχέδια του κ. Σόϊμπλε ήταν που ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Βενιζέλο, μετέβησαν στις Κάνες να απολογηθούν στο δίδυμο Σαρκοζί, Μέρκελ για την σκέψη που είχαν να καταφύγουν σε δημοψήφισμα ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει αν ήθελε να παραμείνει στο Ευρώ ή προτιμούσε την επιστροφή στην δραχμή.

Ατομικοί μισθοί και... μονιμότητα απολύσεων!

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Τη διατήρηση μόνιμου μηχανισμού απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και μετά το 2015, που θα λειτουργεί ταυτόχρονα με το πρόγραμμα κινητικότητας επιβεβαιώνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο κυβέρνησης και τρόικας για τον δημόσιο τομέα, διαψεύδοντας πλήρως τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 25.