Αναζήτηση Ετικέτας - μεταρρυθμίσεις

RSS

Άρθρα

Η Τουρκία αλλάζει

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Η ​​Τουρκία φθάνει στα όριά της ενώ ο Ερντογάν επενδύει στον διχασμό και στον έλεγχο κάθε πιθανής πηγής αντίρρησης για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην προεδρία

Να πιστέψει και πάλι ο κόσμος στην πολιτική

του Χρήστου Λαδά

Μετά τις τρικυμίες, το κυβερνητικό ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι τελικά μόλις ξεκινά. Η κυβερνησιμότητα όμως δεν είναι όμως θέμα μόνο καπετάνιου. Είναι θέμα συνόλου και πληρώματος ιδίως.

Πρός τον πρωθυπουργό & τον Νίκο Ευαγγελάτο (Απο το Fb του Λάμπρου Παπαδέα)

του Λάμπρου Παπαδέα

Σε λίγο καιρό που δεν θα υπάρχει ιδιωτικός τομέας και δεν θα υπάρχει υποκείμενο φορολόγησης τότε είμαι πολύ περίεργος να δω από που θα έρθουν τα έσοδα του κράτους. Εθνικός λοιπόν στόχος είναι οι μεταρρυθμίσεις. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές φωτοβολίδες.Όσο βλέπει κανείς ότι δεν γίνονται αυτές οι μεταρρυθμίσεις τόσο καταλαβαίνει μόνος του πως βυθιζόμαστε πιο βαθιά στο χάος. 

 

Άλλο Επαίτης, άλλο Ικέτης

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, δεν γίνονται και τα δύο: και να πληρωθούν οι δανειστές εις ολόκληρον, κατά το κοινώς λεγόμενο, κι εμείς να μην πεθάνουμε στην ψάθα.

Γιατί δε θέλω συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Του Φώτη Νἀκου*

Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα κριθεί όχι μόνο αν εφάρμοσε σωστά ή όχι το μνημόνιο 1, το μνημόνιο 2 και τώρα το μνημόνιο 3 που ψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή, αλλά και μια κυβέρνηση, που θα προχωρήσει νομοθετικό έργο...

Interview-3

του Άρη Δαβαράκη

Από την εποχή του Καποδίστρια και των δολοφόνων του, των Μαυρομιχαλαίων, την ζούμε αυτήν την πίκρα. Ποτέ δεν γίναμε κράτος. Είμαστε πάντα στα χέρια κάποιας ισχυρής οικονομικής ολιγαρχίας.

Ποιον θέλουν οι εταίροι

Του Αθανασίου Έλλις

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων θέλουν να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίον θεωρούν ως τον πιο ικανό ηγέτη που μπορεί να  μεταρρυθμίσει την Ελλάδα.

Εκλογές χωρίς αυταπάτες

του Χρήστου Λαδά

Οι εκλογές γίνονται για το ποιος θα αναλάβει την καυτή πατάτα να οδηγήσει τη χώρα στην ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Πίσω ή μέσα σε αυτό το διακύβευμα, θα έπρεπε να υπάρχει η ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους.

Μια κοινωνία σε σύγχυση

του Χρήστου Λουτράδη

Όμως μέσα στην πολιτική του ατυχία ο Αλέξης Τσίπρας είναι τυχερός. Και είναι τυχερός γιατί οι πολιτικοί του αντίπαλοι, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το αφήγημα εκείνο που θα επιτρέψει στην κοινωνία να τους πιστέψει.

Κυβέρνηση τετραετίας

Του Απόστολου Διαμαντή

Εκλογές λοιπόν τώρα, σχηματισμός ομοιογενούς κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα και προοπτική τετραετίας, όπως ακριβώς προσδιορίζουν και οι περιστάσεις που προέκυψαν από την ίδια την συμφωνία.

Tελικά έχουμε μνημόνιο

του Χρήστου Λουτράδη

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι μπορεί έστω και με τον πιστόλι στο κρόταφο να καταστεί ο πρωθυπουργός των μεγάλων αλλαγών, έστω και αν έχουν επιβληθεί με τρόπο βίαιο και θεσμικά απαράδεκτο.

Ο Σόιμπλε «καιροφυλακτεί»

Του Αθανασίου Έλλις

Ο κ. Σόιμπλε θέλει μια Ευρωζώνη που θα ακολουθεί αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες και πιστεύει ότι η καλύτερη λύση είναι η έξοδος μας από την Ευρωζώνη.

Μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Ελλάδα;

Του Δημήτρη Περδίκη

Kανένας δεν έλεγε πως εκ των πραγμάτων η νέα δραχμή θα ήταν ένα εξαιρετικά πληθωρικό νόμισμα χωρίς καμία ανταλλακτική αξία στο εξωτερικό. Γεμίσαμε δημαγωγία, λαϊκισμό και στοχοποίηση της αντίθετης άποψης.

Μπάρακ Ομπάμα

Οι ΗΠΑ έστειλαν την Τρίτη το μήνυμα ότι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη είναι μία συμφωνία σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μετέφερε το μήνυμα τηλεφωνικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ...

Πιέρ Μοσκοβισί

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δίνει συνέντευξη στην Ελένη Βαρβιτσιώτη (" Καθημερινή") και προσπαθεί να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα. "Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και στη συνάντηση των 18 (χωρίς τον κ. Βαρουφάκη) είπαμε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Ελλάδα και ταυτόχρονα να βρούμε τρόπους να προστατεύσουμε την Ευρωζώνη σαν ολότητα".

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πάνω από 50% πιθανότητες για συμφωνία

tvxs.gr

Πιθανότητες συμφωνίας πάνω από το 50% στο αυριανό Eurogroup για την Ελλάδα δίνει κορυφαία πηγή της ΕΕ που επικαλείται το Reuters, λέγοντας ότι στο τελικό κείμενο θα περιλαμβάνεται, πιθανώς, και «επαναδιατύπωση» της δέσμευσης του 2012 για το χρέος. Η Ελλάδα και οι πιστωτές συνεχίζουν τις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και ότι υπάρχει πεδίο σύγκλισης.Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία πιθανώς περιλαμβάνει «επαναδιατύπωση της δέσμευσης του Νοεμβρίου του 2012 για την ετοιμότητα των θεσμών να εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Η ρήξη θα έρθει αναπόφευκτα

Του Δημήτρη Ραπίδη

Έχοντας μάθει ποιοι είναι οι μηχανισμοί και τα όρια του συστήματος της Ευρωζώνης,  δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούμε την έξοδο από το ευρώ ή τουλάχιστον ό,τι μπορεί να προκύψει εκτός του πλαισίου της νομισματικής ένωσης. Ειδικά για εκείνους που εκτιμούν ότι η Ευρωζώνη αποτελεί δίχτυ ασφαλείας για την χώρα σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, αρκεί να αναλογιστεί πως ούτε οικονομική σταθερότητα έχουμε, ούτε ανάπτυξη.

Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στον απόηχο αντιδράσεων

Δώρα Αντωνίου/Γιώργος Π.Τερζής

Κρίσιμες συναντήσεις που θα καθορίσουν ενδεχομένως την αποδοχή ή μη της συμφωνίας στην οποία θα καταλήξει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους είχε την τρίτη ο πρωθυπουργός στον απόηχο των αντιδράσεων που έχουν ήδη εκδηλωθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρήστο Μαντά. Στόχος είναι να καθοριστεί η στρατηγική των επόμενων ημερών ενόψει της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές που θα έρθει στη Βουλή.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 141.