Αναζήτηση Ετικέτας - Μεταναστευτικό

RSS

Άρθρα

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Η Ευρώπη χρειάζεται ξανά την Ελλάδα

ΤΟ ΒΗΜΑ/Κύριο άρθρο

Είναι μέγας ο κίνδυνος στο επόμενο διάστημα να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων και έτσι η χώρα μας που ταυτόχρονα βιώνει μείζονα οικονομική κρίση να μετατραπεί σε αποθήκη απελπισμένων.

Φιλοξένησα τέσσερις πρόσφυγες στο σπίτι μου και να τι έμαθα

Της Sophia Maier

Αποφάσισα να τους φιλοξενήσω. Ήθελα να τους δείξω ότι η Γερμανία, παρά τα ακραία στοιχεία που συντηρούν τον ρατσισμό, είναι μια χώρα με καλούς ανθρώπους, και ότι δεν θα έπρεπε να φοβούνται τους Γερμανούς.

Το μήνυμα του Τσίπρα

Του Παύλου Τσίμα

Η αλήθεια είναι το μήνυμα διατυπώθηκε κάπως αδέξια, ερασιτεχνικά. Διατυπώθηκε, όμως. Και δεν θα κριθεί η τύχη του από την ποιότητα των αγγλικών στα οποία διατυπώθηκε.

Πανευρωπαϊκό πρόβλημα

Του Άγγελου Στάγκου

Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που δέχονται τον μεγάλο όγκο των μεταναστών - προσφύγων...

Η μπάλα στον Τσίπρα

του Άρη Δαβαράκη

Πως θα είναι η Ελλάδα που θέλει ο Λαφαζάνης ή ο Λαπαβίτσας, ο Βαρουφάκης ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει εναλλακτική. Μονόδρομος είναι η Ευρώπη. Σ’ αυτήν την πολυκατοικία είναι χτισμένο το δια-μέρισμα μας.

Τσίπρας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος»

efsyn.gr

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι επισημάνθηκε από κοινού, η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις διαπραγματεύσεις, στο Brussels Group, το ότι έχει καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της απόστασης και άρα, όπως είπε, η αισιοδοξία όλων των μερών ότι «θα μπορούμε σύντομα να έχουμε και την επίσημη καταγραφή αυτής της ουσιαστικής προόδου».

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα - Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

Της Δώρας Αντωνίου

Στη συνάντηση η κα Μέρκελ συνοδευόταν από τον διπλωματικό σύμβουλό της Μέγιερ Λάντρουτ και ο κ. Τσίπρας από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. «Εγώ έκανα όσα σου είχα πει. Κάνε κι εσύ ό,τι μου είπες», λένε οτι διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας στην Γερμανίδα Καγκελάριο.

Αποτελέσματα 1 έως 13 από 13.