Αναζήτηση Ετικέτας - μελέτη

RSS

Άρθρα

Η γερμανική μελέτη που δείχνει πως οι «μεταρρυθμίσεις» διέλυσαν τους μικρομεσαίους στην Ελλάδα

HuffPost Greece

Οι μεταρρυθμίσεις έφεραν τη φτώχεια στην Ελλάδα. Ο τίτλος αυτός δεν προέρχεται από κάποια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά από άρθρο της Die Welt. Είναι το το συμπέρασμα της έρευνας που έκανε το γερμανικό Ίδρυμα Hans Böckler. Η μελέτη υπογράφεται από δύο Έλληνες, τον Τάσο Γιαννίτση και τον Σταύρο Ζωγραφάκη και απο αυτήν προκύπτει οτι οι μειώσεις μισθών ήταν πολύ μεγαλύτερες του αναγκαίου και οτι το βάρος της κρίσης το σήκωσαν οι  μη έχοντες  και οι μικρομεσαίοι.

«Μερικώς ελεύθερος» ο Τύπος

ThePressProject.gr

Μερικώς ελεύθερος είναι ο Τύπος ακόμα και σε χώρες που οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι εμπεδωμένοι εδώ και δεκαετίες, τονίζεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που παρουσιάζει τα αποτελέσματα μελέτης της Freedom House σχετικά με τις εξελίξεις στον παγκόσιο χάρτη των ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται η περίπτωση της Ιταλίας και της Ελλάδας -η χώρα βρίσκεται στην 46η θέση- που ανήκουν στην κατηγορία του «μερικώς ελεύθερου Τύπου».

Διπλάσιοι οι άνεργοι στις ηλικίες 45 έως 65 ετών

ThePressProject.gr

Σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη, οι άνεργοι στις ηλικίες 45 έως 65 ετών είναι 359.000 άτομα, διπλάσιοι σε σχέση με τους νέους χωρίς εργασία, που ανέρχονται σε 178.000 άτομα.Για να πέσει η ανεργία πρέπει να αυξηθεί το Εθνικό Προϊόν.

Χίλιες φορές πιο γρήγορα η εξαφάνιση των ειδών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ιστορία της Γης έχουν συμβεί πέντε μαζικές εξαφανίσεις ειδών, που εξάλειψαν τουλάχιστον τα μισά είδη. Οι εξαφανίσεις αυτές συνέβησαν πριν από 440 εκατ. χρόνια, 375 έως 359 εκατ., 252 εκατ. (καταστροφή του 90% των ειδών), 201 εκατ. και 66 εκατ. χρόνια (εξαφάνιση δεινοσαύρων).

Χώρος πολιτισμού το ξενοδοχείο «Ακροπόλ»

Απο tanea.gr

Το παλιό ξενοδοχείο Ακροπόλ με την art nouveau διακόσμησή του μετά απο πολλες περιπέτειες ξαναζωντανεύει. "Το έργο ωρίμασε και στο τέλος του 2015 θα αποδοθεί σε χρήση για πολιτιστικούς σκοπούς και λειτουργίες" λέει η γγ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

Μελέτη σοκ για το λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων

Του Θοδωρή Λαϊνα

Μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει νέα ενδιαφέροντα αλλά και ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική. Διευρύνεται η «σεζόν» των απωλειών κάθε χρόνο.Η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο τοπικό αλλά και το παγκόσμιο περιβάλλον.

Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7.