Αναζήτηση Ετικέτας - Liberation

RSS

Άρθρα

Αλέν Μπαντιού: 11 σημειώσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κατάσταση

Του Αλέν Μπαντιού*

Ο Γάλλος φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού αναλύει, μέσω άρθρου του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, 11 σημεία για τις επιπτώσεις που έχει το «όχι» στο δημοψήφισμα, την πολιτική συμπεριφορά και τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Ελλάδα: Οι λόγοι ενός γαλλικού πάθους

Του Etienne Balibar*

«Όπως οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έτσι και οι Γάλλοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά το θέλουν διαφορετικό». Αυτό υπογραμμίζει ο Γάλλος φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα «Liberation». Ο Τσίπρας ξεκαθάρισε σαφώς ότι ο στόχος του δεν είναι το τέλος της Ευρώπης.

Ελληνικός Λαός και Eυρωπαϊκοί Κανόνες

του Χρήστου Λαδά
Αυτό το Σαββατοκύριακο η γαλλική Λιμπερασιόν κυκλοφόρησε με το εξώφυλλο της αφιερωμένο στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα εκτενές αφιέρωμα με άρθρα και γνώμες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.Μια γλαφυρή εικόνα στο εξώφυλλο δείχνει την Ελλάδα να "ξεφλουδίζεται" από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το Κόσοβο αδειάζει

ThePressProject

Όπως γράφει η Liberation, από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Κόσσοβο αδειάζει. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΕ, κάπου 40.000 άνθρωποι έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία και την Ουγγαρία σε διάστημα ενός εξαμήνου. Με άλλα λόγια, η έβδομη επέτειος από την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, στις 17 Φεβρουαρίου του 2008, έχει βρει το Κόσσοβο αντιμέτωπο με μαζική μετανάστευση.

Liberation: «Οικονομικό πραξικόπημα» η απόφαση της ΕΚΤ

kathimerini.gr

Στην εφημερίδα «Liberation», η εξάστηλη φωτογραφία ενός περίσκεπτου Αλέξη Τσίπρα γεμίζει το δισέλιδο αφιέρωμα, όπου υπογραμμίζεται: «Πόκερ υψηλού κινδύνου, ανάμεσα σε ΕΚΤ και Αθήνα».Η «Liberation» περιγράφει την διαδήλωση στο Σύνταγμα «υποστηρίζοντας αυτή τη φορά την κυβέρνηση απέναντι στην ΕΚΤ, στο όνομα του σεβασμού των λαών».

Liberation: Η άνοιξη της κόκκινης Αριστεράς στον ευρωπαϊκό Νότο

Liberation/avgi.gr

Η Liberation κυκλοφόρησε με ολοσέλιδη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και του Πάμπλο Ιγκλέσιας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εναλλακτικές δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και τους Podemoς στην Ισπανία θα μπορούσαν να κερδίσουν τις προσεχείς εκλογές. Η Liberation κάνει λόγο για καταιγίδα του Νότου που απειλεί τη Γερμανία, ενώ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπόρο ηγέτη της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.

Κομισιόν: Αμετάκλητη η συμμετοχή στην ευρωζώνη

ThePressProject

Με το τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπόρος της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς», το άρθρο της "Liberation" στην προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, στην ρητορική του δεινότητα, αλλά και στην τέχνη των «ελιγμών που του επέτρεψαν να διατηρήσει την ενότητα ενός ετερόκλητου κινήματος».Αναφέρεται στο πώς με τα ταξίδια του στο εξωτερικό, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε «να αποδαιμονοποιηθεί» στα μάτια των μελλοντικών εταίρων του.

Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7.