Αναζήτηση Ετικέτας - Λεπέν

RSS

Άρθρα

Η Λεπέν κι εμείς

Του Παύλου Τσίμα

Η άνοδος της Λεπέν τρομάζει επειδή εγγράφεται σε ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού που γιγαντώνεται όχι στους φτωχούς καταφρονεμένους της ευρωπεριφέρειας, αλλά στον πλούσιο πυρήνα της Ευρώπης, στο κέντρο και στον βορρά της.

Η Αριστερά της δραχμής

Του Γιώργου Π. Τερζή

Η δραχμή ως εναλλακτικό σενάριο αποτελεί το επιχείρημα που η ελληνική Αριστερά, στην κατά ΣΥΡΙΖΑ εκδοχή της, απέφευγε να χρησιμοποιήσει.

Ποιά διαπραγμάτευση;

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Τα χαρακτηριστικά αυτής της διαπραγμάτευσης φάνταζαν όμως «νέα, ωραία και ευτυχή» ακόμη και έναντι των ψυχαναγκαστικών executives που το παίζουν συν-εταίροι μας. Τι σπουδαία γλώσσα, η ελληνική! Βγάζεις το «συν», το μαζί δηλαδή, και σου μένει αυτό που πραγματικά είναι οι κουρδιστόψυχοι αυτοί τύποι: «Εταίροι», λέει.

«Ρωτήστε τους Αθηναίους»

Της Μαρίας Κατσουνάκη

Είναι επίπονο να ανήκεις στην κατηγορία του «ζώντος μύθου». Πόσο μάλλον όταν είσαι ο Ζαν Λικ Γκοντάρ και έχεις συνδιαμορφώσει με τις ταινίες σου το μέλλον του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έχεις συμβάλει στην ελευθερία της έκφρασης, πρωτοπορώντας αισθητικά και εννοιολογικά. Οταν είσαι 83 χρόνων και έχεις κατακτήσει με το σπαθί σου το δικαίωμα να λες ό,τι θες και μετά να τρέχουν οι άλλοι να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις σου

Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Θύελλα συζητήσεων, στη Γαλλία και στον υπόλοιπο κόσμο, προκάλεσαν οι δηλώσεις του κορυφαίου σκηνοθέτη Ζαν-Λικ Γκοντάρ υπέρ του Εθνικού Μετώπου και της τοποθέτησης της προέδρου του, Μαρίν Λεπέν, στην πρωθυπουργία της χώρας.Το «τρομερό παιδί» της Νουβέλ Βαγκ...

Μαντόνα

Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Μαντόνα εξέφρασε την ανησυχία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram για τα ποσοστά που συγκέντρωσε το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές στη Γαλλία, προκαλώντας τη σαρκαστική αντίδραση του αντιπροέδρου του κόμματος. 

Μαρίν Λεπέν

Εχουμε δηλώσει εξ' αρχής ότι δεν έχουμε τις ίδιες θέσεις και δεν πρόκειται να συμμαχήσουμε με την Χρυσή Αυγή, δηλώνει η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ερωτηθείσα τι θα πράξει το Εθνικό Μέτωπο σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή ζητήσει συνεργασία...

Πάνω από 1/3 τωνΓάλλων κοιτάζει ακροδεξιά

Από kathimerini.gr

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γάλλων (34%) δηλώνουν ότι συντάσσονται "με τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου" (FN), ένα ποσοστό που εδώ και τριάντα χρόνια βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εικόνα αυτού του ακροδεξιού κόμματος.

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.