Αναζήτηση Ετικέτας - λαός

RSS

Άρθρα

Υπομονή, το παλαιό καταρρέει

Του Χρήστου Γιανναρά

Πολιτική ραχοκοκαλιά είχε ο Χαρίλαος Τρικούπης, που έφτιαξε σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που πέτυχε τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της χώρας...

Τα γαλάζια σου δράματα (Μέρος Α’)

του Κωνσταντίνου Παρίσση

Και μετά ήρθε το τέλος. Οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί, οι «βαρώνοι», χάρισαν το κόμμα στον Αντώνη Σαμαρά. Θα μου πείτε, η Ντόρα θα τα κατάφερνε καλύτερα; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Ήταν χρήσιμo το debate των δύο;

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη τηλεμαχία εκείνο που κυριάρχησε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων: πως η πόλωση καλά κρατεί, πως η ΤΙΝΑ και σε αριστερή εκδοχή ήρθε για να μείνει, πως το πολιτικό μας προσωπικό σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο παραμένει αδύναμο να συναισθανθεί τις αγωνίες του Λαού.

Η Εξοδος των Σύρων

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Το ποτάμι φόβου και ελπίδας ρέει ακατάπαυστα, σε αναζήτηση ασφάλειας και ευημερίας μακριά από την πατρίδα, ρέει ανάμεσά μας αυτό το καλοκαίρι της δικής μας μεγάλης αστάθειας.

Να τελειώνει η «αριστερή» κλάψα!

του Πάνου Ζέρβα

Επίλογος: όποιος ζαλίζεται ή φοβάται, πάει και κοιμάται. Θα ήταν κιόλας ευχής έργον να αδειάσουν το πολιτικό χώρο που (παραδόξως και προσωρινά) κατέχουν όσοι επιμένουν στην «αριστερή» κλαψομουνίαση.

Oι "πολύ αριστεροί" του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πρώτοι το λάθος...

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η κυβέρνηση πέρασε την συμφωνία - έχασε την δεδηλωμένη. Η αριστερή πλατφόρμα έκανε το μοιραίο λάθος και ελευθέρωσε τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ: μπορούν τώρα εντελώς θεσμικά και δημοκρατικά να ζητήσουν την λαϊκή επιδοκιμασία (ή αποδοκιμασία) στην πορεία που επέλεξαν...

Απάντηση-Ερώτηση

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Η Κυβέρνηση είναι στην απίστευτα δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει ΠΩΣ προτείνει ένα πρόγραμμα, που είναι πιο επώδυνο από αυτό που πρόσφατα απέρριψε η ίδια Κυβέρνηση.

τούμπου ζίτσου

Ένας Στρατολάτης

Πάνω πάνω στη συμφωνία θα μπει το γνωστό κερασάκι της ανάπτυξης που όλο έρχεται και νά 'τη επιτέλους, καβάλα στο τρίτο μνημόνιο.Το αποτέλεσμα -θα είναι να μας φορεθεί ένα τρίτο μνημόνιο επί των προηγούμενων δύο.

Το ΟΧΙ που τρίτωσε: ΄(18)21 - ΄(19)40 - ΄(20)15

Του Μέτοικου/ThePressProject

Βραχυπρόθεσμα, το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο του πρωθυπουργού δεν είναι το ΟΧΙ του λαού καθεαυτό, αλλά η κατάρρευση του εσωτερικού αντιπολιτευτικού μετώπου την οποία προκάλεσε.Οι κυνικοί 'εταίροι' μας γνωρίζουν πια, ότι εκτός από τα 'κουκιά' τα οποία λείπουν από την βουλή, δεν υπάρχει η κοινωνική πλειοψηφία που απογοητευμένη από τον Αλέξη Τσίπρα θα τον ανέτρεπε.

Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Παρά τις κλειστές Τράπεζες και την ψυχολογική πίεση που υπέστη ο λαός μας, εδήλωσε την Κυριακή καθαρά ότι δεν επιθυμεί να δεχθούμε την πρόταση των πιστωτών μας.Ο ελληνικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην Ευρώπη και στους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΝΑΙ Ελπίδας για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ

Του Κώστα Λαλιώτη

Συμπερασματικά ψηφίζω ΝΑΙ, αλλά σέβομαι απεριόριστα και κατανοώ κάθε πολίτη που ψηφίζει ΟΧΙ. Έχω χρέος τη διαφωνία μου να την εκφράσω με επιχειρήματα, με κριτική και αυτοκριτική, με προτάσεις, με ευθύνη.

Μαξίμου: Οι δανειστές θέλουν να μας γυρίσουν στο μνημόνιο

ThePressProject

Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, η κυβέρνηση απέρριψε πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές, καθώς οι όροι της πρότασης θα γυρνούσαν τη χώρα πίσω στο μνημόνιο και θα καταπατούσαν την εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου. «Η πρόταση των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις, επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», ανέφερε ο κυβερνητικός  αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πρόταση καταγράφει τις συγκλίσεις που σημειώθηκαν στο Brussels Group και αποτελεί το πλαίσιο μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Υμνος στην Συμφωνία!

Του Στάθη Κουβελάκη

Ναι! Η Συμφωνία θα μας αναβαπτίσει εκ νέου, θα μας ξανακάνει "κανονικούς Ευρωπαίους", και όχι παρακατιανούς Βαλκάνιους, που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους και να ξεγελούν "δημιουργικά" τους Κουτόφραγκους.

Ρήξη; Τι Ρήξη, Πρόσθιου Χιαστού στο Αριστερό Γόνατο!;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Να γίνει ένα ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία ώστε όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη και να συνδράμομε με τις ιδέες και τις προτάσεις μας στον, ανύπαρκτο προς το παρόν, σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο από αυτόν τον μονόδρομο της εθνικής ταπείνωσης.

Ο Βορίδης πήρε το τσεκούρι του

Του Νίκου Μωραΐτη

Έχει όμως και τα δίκια του ο Βορίδης στην ομιλία του στον καφενέ της Χούντας: «Δεν θέλω να ξεγελιέστε. Την επόμενη Κυριακή δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μία τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους», είπε - και ακριβώς αυτό συμβαίνει.

Μη, παρακαλώ σας, μη…

Του Γιώργου Χρανιώτη

Μη τον αφήσουμε να πεθάνει τον Ρωμανό. Ούτε εσείς, ούτε εμείς, ούτε κανείς. Οι σκέψεις μας είναι δυνατές και πριν προλάβουμε να το συνειδητοποιήσουμε, γίνονται λόγια, πράξεις, ιδέες. Δεν χρειαζόμαστε άλλα σκουπίδια στην ψυχή μας. Έχουμε αρκετά. Δεν αντέχουμε άλλα γαμώτο. Μην τον αφήσουμε να πεθάνει. Μη παρακαλώ σας μη...

25th Hour

του Sraosha

Άντε γαμήσου μέσε Έλληνα, βικτωριανέ, με την ηθική του αλισβερισιού και της αλλαξοκωλιάς σε όλα, που είσαι με τους θύτες και τους δυνατούς.

Για το ευρύτερο πολιτικό γίγνεσθαι

Του Σίμου Ανδρονίδη

Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την ψήφιση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Θα αποτελέσει η περαιτέρω φορολόγηση των λαϊκών τάξεων τον «καταλύτη» της δομικής πλέον αποστοίχισης τους από το κόμμα της Ν.Δ; Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικός ο ρόλος της μικροαστικής τάξης. Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ εκφράζουν φόβους ότι η υιοθέτηση του ΕΝΦΙΑ θα διαρρήξει οριστικά πλέον τους οργανικούς δεσμούς του κόμματος με τα μεσαία και μικροαστικά στρώματα. 

Μια βόλτα στην οδό Αθηνάς δεν βλάπτει

του Άλκη Μηλιόπουλου

Μια "μεταμφιεσμένη" βόλτα του πρωθυπουργού, θα του «κοστίσει» τρεις ώρες από την πολύτιμη δουλειά του αλλά θα τον ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Θα του ανοίξει τα μάτια κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει καλύτερη πολιτική επανατοποθέτηση από την άμεση επαφή με τους πολίτες. (Δεν φτάνει «να τα έχεις καλά» με τους γνωστούς σε όλους Έλληνες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται ούτε για σένα αλλά ούτε και για τα κοινά ). 

Αποτελέσματα 1 έως 19 από 19.